hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kiszámolták, vajon hány szerelmet bír még el a rakpart

A Wellhello slágerének megszületése óta lóg a levegőben a kérdés, most végre tudományos alapon számolták ki a pontos végeredményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. május 26.

hirdetés

"Ha tudnám, hány szerelmet bír még el a rakpart..." - énekli a Wellhello Rakpart című slágerében. Mióta kijött a klip, és milliók hallgatják a neten (is), levegőben lóg a kérdés. A válaszra sem kellett soká várni, ugyanis egy egyetemista kiszámolta, és a Facebookon közzétette a számítást, és a számszerű végeredményt is, vagyis hogy egészen pontosan mennyi szerelmet bír el a rakpart.

rp2

Fotó: Welhello: Rakpart official music video / YouTube

Az illető (nevezzük Melindának) - azt kérte tőlünk, hogy maradhasson névtelen - de megengedte, hogy közre adjuk, hogyan jutott el a végeredményig. Ugyanis azt, hogy a számítás eredménye mennyire nem légből kapott, bizonyítja a "tudományos" levezetés, amely önmagában is tanulságos - ezért a posztot teljes egészében közöljük - íme:

hirdetés
Hány szerelmet bír még el a rakpart?

Kicsit unatkoztam tanulás közben, ezért készítettem néhány számítást:

"Mondd, mi a szerelem? Két lélek, egy gondolat; két szív, egy dobbanás" -tartja a mondás —> tehát egy szerelemhez 2 lélek szükséges. A lélek súlya (bár ez az állítás bizonyítékokkal nincs kellően alátámasztva) 21 gramm. Így egy szerelem vélhetően 42 grammot nyom.

Az Index 2014-es cikke szerint "A Friedrich Born rakpart Duna felőli sávja nagyon rossz állapotban van, ezért az utat egy ötszáz méteres szakaszon, a Várkert Bazárnál lévő zebrától majdnem az Erzsébet hídig felújítják. Eltávolítják a kopóréteget, a nagy teherbírású kockakövet útalapkánt megtartják, arra kiegyenlítő, majd új kopóréteget terítenek."

Itt érdemes a kockakő teherbírását venni alapul. A hagyományos természetes kőburkolatok bazaltból, andezitből lehetnek (http://www.epito.bme.hu/) A bazalt- és andezit szilárdsága 1500 kg/négyzetcentinél is nagyobb.

Tehát négyzetcentiméterenkét is több mint 35 700 szerelmet bír el a rakpart!!!

Ha viccesnek találtad, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk