hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kincső 230 ezer forintot keresett egy nap alatt a macskás videójával

Videóra vette, hogy két lábon kunyerál kaját a cicája. Első körben kapott 800 dollár előleget, mostantól pedig részesedéshez jut a videó bevételéből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 26.

hirdetés

Kincsőnek van egy macskája: Büdös Csirke. Kincső felvette videóra, ahogyan Büdös Csirke kaját kunyerál két lábon állva. Kincső feltöltötte a Tumblrre a videót. Ez eddig bárkivel megtörténhetett volna, ugye?

A videót megnézték páran, mint ahogyan a "cuki macskás" tartalmakkal lenni szokott, de nem volt kiemelkedően magas a nézettsége. Kincső is a helyén kezelte a dolgokat, pontosan tudta, hogy ez a milliomodik ugyanolyan cicás videó, nem várt tőle semmi extrát.

A videót pár napon belül átvette néhány magyar online portál, így futott még egy kört a nézettség feltornászásáért, és ennyi.

Lehetne itt a történet vége, de akkor Kincső nem keresett volna 230 ezer forintot.

A nevezetes videó:

hirdetés

Kincsőt egymás után három amerikai vállalkozás kereste meg, mindegyik videolicensz-menedzselő cég volt.

"
Elkezdett nőni a nézettsége, és egyik reggel arra keltem, hogy egyszerre három vírusvideó licence manager cég is írt, hogy írjak velük alá, mert szeretnék kezelni a videó licenszeit.

Kincső nagyjából utánajárt, hogy miről is van szó: "A copyright a tiéd marad, a te tulajdonod marad a videó, de ők kezelik a licenszet. Vagyis te a saját szakálladra nem kezdheted el másoknak is eladni" - mondta a 444.hu-nak.

Onnantól, hogy licenszelést a videó készítője rábízza egy vállalkozásra, a cég felügyeli, hogy a videót ne ossza meg sajátjaként senki illetéktelen, és mindenféle online oldalaknak és TV-csatornáknak értékesítik a felvételt. Kincső videóját például a brit Daily Mailnek is elpasszolták.

"Az ezekből származó bevételre kötsz velük egy megállapodást, ez általában 70/30 körül van a tulajdonos javára. Persze a forgalomra semmi garanciát nem vállalnak, vagyis, ha nem adják el senkinek, nem kérheted számon rajtuk, hogy nem dől a lé. Viszont adnak egy előleget, ami - bármennyire van vagy nincs bevétel a videódból - a tiéd" - mondta Kincső, aki végül úgy döntött, jól feltornássza az előleget, biztos, ami biztos.

Így került a megállapodás aláírása után két nappal 230 ezer forint a bankszámlájára.

Kincső azt mondja, gyorsan lezajlik az egész, nem érdemes sokáig húzni, hiszen "jövőhéten már más macska lesz a sztár".cica2

Az első összesítőjét, hogy mennyi a bevétel abból, ha elpasszolta az ügynöke a videót, Kincső a hónap végén kapja meg.

Akkor fog majd eldőlni, hogy érdemes-e azért felmondani a munkahelyünkön, hogy háziállatainkat videózgassuk, vagy ez inkább csak egy kis zsebpénzforrásnak jó.

Forrás: 444


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk