hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kiderült: szívesen rendelkeztek az adó 1%-ról

De nem szabad hátradőlni – derült ki a nemrég végzett felmérésünkből, melyben arra voltunk kíváncsiak, mennyien támogattok adótok felajánlható részével civil szervezeteket.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2017. május 12.

hirdetés

Közeleg az adóbevallás ideje, amikor az adód 1%-ról is rendelkezhetsz, azaz kiválaszthatsz egy-egy olyan ügyet, amelyet szívesen támogatnál a felajánlható egy százalékkal. És tudjuk, hogy sok kicsi sokra megy, így a civil szervezetek működéséhez hatalmas segítséget nyújtanak ezek a felajánlások.

A Bátor Tábor és a Szeretlek Magyarország közös felmérésében arra voltunk kíváncsiak többek közt, hogy közületek hányan éltek ezzel a lehetőséggel, és milyen céllal adakoztok szívesen. A Facebook-oldalainkon közzétett, nem reprezentatív kérdőívünket több mint ötszázan töltöttétek ki, amit ezúton is nagyon köszönünk.

VIDEÓ: Bátrak földjén

Az eredményekből az látszik, hogy a legtöbben (64%) támogattok civil szervezeteket, felelősségteljesek vagytok, és a szíveteken viselitek a sorsukat.

Legnagyobb arányban azt a lehetőséget jelöltétek meg, hogy az adó 1%-ának felajánlásával segítenétek. Ezt követte a pénzbeli támogatás, majd a tudás átadása.

hirdetés
bt

A válaszolók kétharmada rendelkezik minden évben az adója 1%-áról, 23%-a válaszolta azt, hogy bár nincs lehetősége felajánlani adója 1%-át, de ha lenne, megtenné. A kérdőívet kitöltők 3%-ának fel kell hívni a figyelmét valamilyen támogatandó célra ahhoz, hogy valóban rendelkezzen az adó 1%-ról.

Így rendelkezz az adód 1%-áról

Az adód egy százalékáról külön nyilatkoznod kell, így ne feledd el akkor sem, ha a NAV készíti el az adóbevallásodat. A nyilatkozat kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, viszont hatalmas segítséget jelent a civil szervezeteknek. A szervezetek listáját itt találod, a rendelkezés módjáról pedig itt találsz bővebb információt. Ha kételyeid lennének, hogy miért is jó, ha felajánlod az adód 1%-át, itt felsorakoztattunk öt érvet.

Na de milyen célokat is támogattok szívesen?

Több választ is megjelölhettetek, így szoros volt a verseny, de a legtöbben a gyermekvédelemre tettétek a voksotokat (37%), az állatvédelem (36%) is sokatok számára fontos, ahogy az egészségügy (34%) is.

Abban, hogy kiket választotok, elsősorban annak van szerepe, hogy követitek-e őket a közösségi médiában (34%), de sokatoknak segít a választásban az is, hogyha már igénybe vettétek a szervezet szolgáltatásait (24%) vagy olvastatok róluk a sajtóban (24%).bt5

Ha pedig megszületett a döntés, azt is nyomon követitek, hogy az általatok választott szervezet milyen munkát végez. A válaszaitok alapján nem feltétlenül horgonyoztok le egy ügy mellett: a válaszolók 43%-a közületek minden évben ugyanazt a szervezetet támogatja, de csak kicsivel maradtak le azok, akiknél változik, hogy éppen kit választanak. Ezt 41%-en jelöltétek.

Az adóbevallások határideje május 22-én van, tehát már nem maradt sok időtök hátra. A legtöbben inkább egyénileg készítitek el az adóbevallásotokat (35%), de sokan bízzátok a NAV-ra (25%) és a munkahelyetekre (20%) is. A kérdőívből az is kiderült, hogy többségetek (80%) akkor is odafigyel arra, hogy rendelkezzen az adója 1%-áról, ha éppen a NAV készíti el adóbevallását, azaz fontosnak tartjátok, hogy a pénzetek egy része jótékony célra jusson.bt1

Bátor Tábor

A Bátor Tábor Alapítvány már több mint 15 éve hisz abban, hogy vannak sorsfordító élmények, amik a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek gyógyulását segítik. Míg 2001-ben még csak 35 táborozóval indult el a Bátor Tábor, tavaly már közel 1000 táborozó, az elmúlt 15 évben összesen 8000 fő meríthetett erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz ingyenesen élményterápiás turnusaikban.

További információkat róluk hivatalos oldalukon és Facebook oldalukon találsz. A Bátor Tábor Alapítvány adószáma: 18107913-1-41hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk