hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kiderült, hogy mennyit mosolyognak a magyar eladók

Egy, a világ boltjait vizsgáló felmérés kiderítette, hogy melyik országokban köszönnek, mosolyognak a vevőkre. Magyarország meglepő helyezést ért el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 28.

hirdetés

Meglepő eredményre jutott egy felmérés, amely Európa és a világ eladóit vizsgálta. A Better Busines Worldwide szervezet arra vállalkozott, hogy 67 ország 2,1 millió próbavásárlása során kideríti, milyenek a bolti alkalmazottak.

A magyar próbavásárlásokat a Clientfirst Consulting végezte - írta az Index.bolt2

A magyarországi teszt alatt kiderült, hogy a vásárlásokkor 94 százalékban köszöntek a belépő vásárlónak, és 84 százalékban mosolyogtak is hozzá.

A közlemény a mosoly milyenségére nem tért ki. A felmérést végzők szerint a magyar eladók évről évre kedvesebbek.

Európában ezzel szemben 78 százalékban köszöntek és 79 százalékban mosolyogtak a vevőre. Volt ahol a köszönés helyett egy mosoly fogadta a belépőt.

hirdetés

A világ átlaga a köszönésben 81 százalék, míg mosolyban 79 százalékos volt. A legkedvesebbek az írek voltak, ott 97 százalékban mosolyognak. Őket követik a litvánok, majd Puerto Rico 95 és 94 százalékkal.bolt1

A kevésbé barátságos boltosok Hong Kongban és Makaóban találhatók, ott 57 és 54 százalékban voltak kedvesek.

A köszönési csúcsot Venezuela, Equador és Mexikó tartja, ott gyakorlatilag mindenki üdvözli a betérőt, míg Moldovában és Indiában 62 százalékban szóltak a vevőhöz egy how are you-val.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk