hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Ki kapja a legnagyobb jattot Magyarországon?

A Dühös mókus blog szerzői felméréséből kiderült, hogy minden harmadik olvasójuk kellemetlenül érzi magát, ha nem ad borravalót. De mennyi is az annyi? Kinek adnak legtöbbet, kinek a legkevesebbet?
Forrás: A mókusok spórolnak blog - szmo.hu
2017. április 15.

hirdetés
Nem ismered még a Mókusunkat?

Házi praktikák, receptek, DIY, napi mókusmóka, hasznos tippek, női lélek, gondolatébresztő témák... mindezekkel jön napról napra, úgyhogy érdemes követned!

Azt már legutóbb egyértelműen megállapítottuk, hogy minden harmadik mókus rosszul érzi magát, ha nem ad borravalót, azonban arra is kíváncsiak voltunk, hogy ki, kinek, mennyit ad.

Nem akarom ismételni önmagam (Jé, én ismétlem önmagam!), úgyhogy csak annyit árulok el, hogy én - magunkból kiindulva - nem gondoltam, hogy ekkora különbségek lesznek.pizzas

Keresgélve pedig azt látom, hogy ahány ember, annyi vélemény, mert például egy futárnál rögtön három szokással is találkozom. Vannak, akik szerint a pizzafutárnak:

- fixen 1-2-300 forintot kell adni, míg mások azt mondják, hogy

hirdetés

- elég a végösszeget 100-asra kerekíteni.

És akkor még nem beszéltem azokról, akik egy pizzafutárnak is ugyanúgy a rendelés 10%-át adják borravalónak, mint az étteremben a pincérnek. Egymásnak ellentmondó infók és csupa káosz! Úgyhogy, gondoltam csinálok egy kérdőívet és megkérdezek pár embert, hogy ki-mennyit ad a pizzásnak, az ételfutárnak és a csomagfutárnak.

Úgy tettük fel a kérdés, hogy minél pontosabban meg tudjuk határozni (és nem átlagot nézni), hogy mennyit ad a legnagyobb réteg. Ki is derült! A pár emberből 2399 ember lett, ami ugyan nem reprezentatív, de mégis csak egy falunyi ember. Nem lehet messze az igazságtól, és mindenképp jó kiinduló alap lehet.

Egyben elmondható az is, hogy a pizza -és ételfutároknak közel ugyanannyian adnak borravalót, nagyjából az emberek egyötöde. A csomagfutároknál viszont borravaló szempontjából rosszabb a helyzet.

Nézd meg a felmérés teljes értékelését és a a "ki, kinek, mennyi borravalót ad" számokata Borravaló kisokos-ban, hogy megtudd, mennyi is az annyi, ha csönget a futár. A borravaló legyen velünk!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk