hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Két kérdéssel könnyen eldöntheted bárkiről, hogy mennyire vagytok jó barátok

A Két sör és egy kutya teszt állítólag rávilágít arra, hogy kit kell elengedni, ha menni akar, és kit kell mindenáron megtartani.
Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Priscilla Du Preez - szmo.hu
2020. december 22.

hirdetés

Hiába van az embereknek 900 vagy még több ismerőse a Facebookon, valójában egy átlag amerikai nagyjából 600 embert ismer egy tanulmány szerint, írja az Upworthy.

Ugyanakkor egy másik felmérés szerint egy átlagos amerikai felnőtt 16 baráti kapcsolatot ápol összesen. Ezek közül 3 az életre szóló barátság, 5 nagyon jó barát, akivel szívesen töltik az időt és 8, akit bár kedvelnek, mégsem lógnak vele állandóan.

A barátságok azonban hullámzóak, hol több időt töltünk valakivel, hol pedig kevesebbet. Éppen ezért nem könnyű eldönteni néha, hogy kihez mennyire is kötődünk valójában. A hasonló cipőben járóknak lehet segítség Ross McCammon publicista rövid, de mégis velős kétkérdéses öntesztje, melynek segítségével kiderülhet, kiket tartunk a legfontosabbnak az életünkben.

A "Két sör és a kutya teszt" néven futó villámteszt során az alábbi két kérdésre kell válaszolnia mindenkinek:

hirdetés

- Meginnék két sört vele?

- Rábíznám a kutyámat egy hétvégére?

Az eldöntendő kérdésekre válaszoljunk minden barátunkkal kapcsolatban őszintén. Az értékelés pedig így néz ki:

- Nem, nem: Ők azok, akiknek valójában semmilyen szerepük nincs az életedben. Nem élvezed a társaságukat, ráadásul szükség esetén sem számíthatsz rájuk.

- Nem, igen: Sajnos ezekkel az emberekkel nem érzed jól magadat. Ettől függetlenül meghízhatóak. Ők azok, akik ideális szomszédok lehetnek.

- Igen, nem: Belőlük lesznek a legjobb ivócimborák. Baromi szórakoztatóak, de ha beüt a krach, ne őket keresd a bajban.

- Igen, igen: Igazi aranyemberek, akikből kevés adatik meg az életedben. Tartsd meg őket mindenáron, és ne hagyd ezeket a barátságokat elsorvadni!

A szerző hozzáteszi: ez egy gyors és egyszerű módja a barátok besorolásának, de annak is, hogy egy kicsit jobban megismerjük önmagunkat, vagyis hogy milyen barátok lehetünk mi magunk.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk