hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Keményen visszaszólt a lány az őt zaklató férfiaknak – azok pedig így reagáltak

Csak sétált az utcán, mégis sorra kapta a beszólásokat. Amikor viszont felvette a kesztyűt, meglepő dolog történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 12.

hirdetés

Egy manhattani lány bátor vállalkozásba kezdett azért, hogy felhívja a figyelmet arra: a nőket az utcán nap mint nap érik zaklatások. A videó főszereplője az utcán sétálva készítette el a rejtett kamerás felvételeket.

Ijesztő, hogy mennyi ember milyen különböző szövegekkel és módszerekkel próbálják felszedni vagy leszólítani nőket, ahogy a videóból is kiderült. Az is egészen hihetetlen, mennyien szólnak be egy nőnek, aki még csak nem is öltözik feltűnően.

Sokan egyébként nincsenek is tisztában azzal, hogy ez zaklatás.

A videó készítői szerint a legtöbb lány gyakran találkozik ilyen beszólogatókkal, de már feladták a velük való küzdelmet. Ezért sokszor inkább csak forgatják a szemüket, vagy úgy tesznek, mintha meg sem hallották volna, mit mondanak nekik.

A felvétel főszereplője megelégelte a bunkóságot. Úgy döntött, válaszol a beszólásokra. Nos, az eredmény elég meglepő lett. A nagyszájúnak tűnő férfiak néha ijedt kisfiúkként rohannak el a válasz elől, amire nem is számítottak.

hirdetés

A beszólások különböző súlyosságúak, vannak egész egyszerűek, mint amikor egy csapat munkás előtt elsétálva a munkások megköszönik, hogy arra járt, jön is a lány válasza: "Nagyon szívesen", de vannak egész veszélyes interakciók is, például amikor egy pasi 20 percig némán követi.

Íme teljes videó:

Egy férfi csak úgy semmiből felszóltja a lányt, hogy mosolyogjon, hiszen mi más dolga lenne egy nőnek, minthogy jó kedve legyen, és a mosolyával felmelegítse a férfiszíveket. "Mondj valami vicceset" - vágja rá a lány, mire a férfi elhallgat.

"Szia mami" – szól oda neki egy srác, a lány belemegy a játékba és visszakérdez: "Fiam?" Majd a lány megpróbálja felderíteni a beszólás célját: "Maminak hívtál? Mert ez eléggé bejön. Szóval neked anyakomplexusod van? Mert nekem apakomplexusom van, úgyhogy ebből még lehet is valami." – Ezt a meghökkent srác már nem bírja tovább és ijedten elrohan.

Egy férfi szó nélkül a lány mellé szegődik, és elkezdi követni. A lány percekig nem szólt semmit, megvárta, mi lesz az egészből. Amikor a pasi már húsz perce követte, nem bírta tovább, és megtörte a csendet.

"Tudom, mit csinálsz. Tetszik, hogy árnyékként követsz?" "Ó, igen?" – kérdez vissza a srác, mire a lány "Igen, csak az a baj, hogy nem igazán jönnek be a kövér pasik, de sétálhatunk tovább." Vágja neki oda a lány. A pasi haragosan fordul el tőle, azzal, hogy "Te vagy a kövér!" Viszont a továbbiakban békén hagyja a lányt.smile2

"Jó feneked!" - mondja neki egy srác, aki mellett elmegy. A lány illedelmesen megköszöni és elmondja, hogy szokott edzeni. Ez annyira megtetszik a fiúnak, hogy azt kérdezi: "Hozzám jössz?" A lány "igen" válaszára biztos, hogy nem számított, mert arrébb húzódott és közölte, hogy mennie kell.

A videó, bár csak néhány perces, tanulságos. Örülnénk, ha ti is megírnátok, szereztetek-e ehhez hasonló tapasztalatot, és hogy ti mivel próbáljátok meg leszerelni a zaklatókat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk