ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Karácsony – élő fával vagy fa nélkül ünnepeljük?

Budapesti járókelőket és egy karácsonyi vásár résztvevőit kérdeztük, milyen fával ünneplik a karácsonyt. Van aki az élő, van, aki a műfenyőre esküszik, de szóba került az is, megoldás lehet-e a faültetés a karácsonyfák pótlására.

Link másolása

A karácsony közeledtével lassan aktuális lesz a fenyőfa beszerzése. Sokaknak elképzelhetetlen ez az ünnep a haragoszöld tűlevelek és a hamisítatlan fenyőillat nélkül. Azonban egyre többen gondolkodnak el azon, mi is lesz a sorsa ezeknek a fáknak az ünnepek elmúltával.

A kérdésre a válasz nem titok: a karácsonyfák legnagyobb része januárban a szemétben végzi. Bár azzal nyugtathatjuk magunkat, hogy ezeket a fákat erdőgazdaságokból, direkt ilyen célra nevelik, az igazság mégiscsak az, hogy az év végén százezrével vágják ki őket a karácsony miatt.

Van más megoldás? – Járókelőket kérdeztünk a fővárosban

Van, aki a műfenyőt preferálja, olyan is akad, aki a gyökeres, földlabdás változattal próbálkozott. Mások kitartanak a hagyományos, élő fenyő mellett, például a karácsonyi hangulatra hivatkozva.

NÉZD MEG BUDAPEST BELVÁROSÁBAN FORGATOTT VIDEÓNKAT!

Abban viszont általános volt az egyetértés, hogy

a legjobb megoldás a kivágott fák pótlására a faültetés.

Többen is részt vettek már valamilyen faültetési akcióban - sőt, olyan is volt, aki az év végi internetes vásárlás során, online szállt be a fatelepítésbe, ezzel ellensúlyozva az élő fenyő felhasználását karácsonyfaként.

Ültessünk 100 millió fát!

A Mastercard két éve hívta életre a globális Priceless Planet Koalíciót, melynek célja, hogy saját partneri hálózatát aktivizálva 100 millió fát ültessen el világszerte. A munkát egy erre kijelölt, tudományos szempontok szerint gondolkodó csapat vezeti, hogy az elültetett fák olyan helyre kerüljenek, ahol a leggyorsabb idő alatt és a leghosszabb ideig fejtik ki jótékony hatásukat.

Ha szívesen olvasnál többet a programról, vagy akár csatlakoznál valamelyik akcióhoz, kövesd a mastercard.hu/ppc oldalt.

Amit a faültetésről tudni érdemes - hogyan (ne) vegyünk részt benne?

Egyre többször találkozhatunk és kapcsolódhatunk be különféle faültetési kezdeményezésekbe. Ha van rá lehetőségünk, a saját kertünkben is ültethetünk fákat.

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyek betartása segít, hogy a fiatal fák erőre kapjanak:

 • A fák, amelyeket elültetünk, ne várjanak sokat: a beszerzéstől számított 10-14 napon belül kerüljenek a földbe.
 • Ültetés előtt alaposan öntözzük be a fákat.
 • Az ültetőgödör mérete minimum 1,5 x 1,5 x 1,5 méteres legyen. Földlabdás facsemete esetén legalább 10 centiméterrel nagyobb legyen a gödör, mint a fa gyökérzete.
 • Fontos, hogy az altalaj ne legyen kőkemény, illetve elegendő jó minőségű termőtalaj kerüljön rá. Ha a kiásott talaj nem elég jó, talajcserére van szükség.
 • Gondoskodni kell a megfelelő karózásról, drénezésről, takarómulcsról és öntözésről.
 • A beültetés után ismét alaposan be kell öntözni a fát és ha nincsen beépített dréncső, gondoskodjunk egy mélyedés kialakításáról is a fa gyökerének közelében, ahol az öntözővíz összegyűlhet és elérheti a fa gyökerét.
 • Az első 2-3 évben fontos a rendszeres öntözés, mert a fiatal fa csak megfelelően nedves környezetben tud fejlődni.Faültetés akció a Kifli.hu webshopon a Mastercard jóvoltából.

  A cikk a Mastercard támogatásával készült.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Népszerű
  Ajánljuk
  Címlapról ajánljuk


  ÉLET-STÍLUS
  A Rovatból
  Lehet-e készpénz nélkül élni? Egy hétig teszteltük, mire megyünk, ha egyáltalán nem hordunk magunknál
  A kísérlet eredménye meglepően pozitív lett, de néhány morcos pillantást azért nem úsztunk meg, amikor kártyával próbáltunk fizetni.

  Link másolása

  Az elmúlt pár év során drasztikusan átalakultak az emberek fizetési szokásai: a készpénz fokozatosan visszaszorult, ezzel egyidőben átvették az uralmat az érintéses bankkártyák, illetve az egyéb digitális fizetési megoldások, például okostelefon vagy okosóra segítségével.

  Ahogy egy friss felmérésből, a Mastercard Fizetési Élmény Riportból kiderül:

  Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

  Korábban megnéztük már, milyen lehetőségeink vannak Budapest belső kerületeiben a napközben igénybe vehető szolgáltatásoknál, az éjszakában, illetve piaci bevásárlás során, ha kártyával szeretnénk fizetni.

  Különös kísérlet: egy hét készpénz nélkül

  Mivel a tapasztalatok szinte mindenhol kedvezőek voltak, emeltük a tétet: elhatároztuk, hogy egy teljes hétig egyáltalán nem hordunk magunkkal készpénzt, és megnézzük, mire jutunk.

  Meg tudunk-e vajon venni mindent, amit szeretnénk, vagy azért még 2022-ben is lemondással járhat együtt, ha nem lapul a pénztárcánkban néhány bankjegy vagy némi apró?

  Azért is kíváncsiak voltunk a kísérlet eredményére, mert nem sokkal korábban töltöttünk el néhány napot Marokkóban. ahol enyhén szólva nem dúskáltunk a lehetőségekben: már az első meglátogatott helyen, egy kifejezetten nagy teázóban sajnálkozva tárták szét a karjukat, ha kártyával akartunk fizetni, és utána sem jártunk sokkal nagyobb sikerrel. Mindössze a szupermarketekben és egy-egy nyugati stílusú étteremben fogadták el a kártyát, egyébként maradt a készpénzfelvétel, és az ezzel járó súlyos jutalék.

  Ehhez képest Magyarország maga a kánaán, tényleg jelentős fejlődés tapasztalható még néhány évvel ezelőtthöz képest is (amihez jó eséllyel az is hozzájárult, hogy most már hivatalosan mindenhol kötelező terminált tartani).

  Mindössze néhány alkalommal vallottunk kudarcot. Az egyik egy belvároshoz közeli kisbolt volt, ahová némi péksüteményért szaladtunk volna be hazafelé menet. Az eladó viszont – nyilván az alacsony fizetendő összeg miatt is – kissé ingerülten közölte, hogy csak készpénzt fogad el.

  Belépőjegy online elővételben, kártyás fizetés a borbélynál

  Koncertjegyeket már régóta online veszünk, amikor csak tehetjük. Ezen a szokásunkon most sem változtattunk, és majdnem mindig könnyűszerrel sikerült is megoldanunk. Egyetlen kivételbe futottunk bele: egy kisebb klubban Budán nem volt online elővétel, és a helyszínen sem fogadtak el bankkártyát (vagyis a pultnál igen, de a bejáratnál nem). Nem volt mit tenni, összekapartuk minden maradék aprónkat, de még így is hiányzott 200 forint. Gondolatban már elkezdtünk készülni rá, hogy lesz egy utunk az ATM-hez, így jó eséllyel lemaradunk a koncertkezdésről, amikor igazi váratlan fordulat történt: egy kedves ismeretlen odalépett hozzánk a pult mellől, és szó nélkül a kezünkbe nyomott egy kétszázast. Az ilyen esetekre szokták használni az angol nyelvű mondást, miszerint „faith in humanity restored…”

  Jártunk kedvenc barber shopunkban is, ahol felemás a helyzet: már korábban megtapasztaltuk, hogy egyes borbélyoknál lehetséges kártyával fizetni, másoknál viszont nem (ez attól függ, alkalmazottak-e, vagy bedolgozó vállalkozók). Ennek tudatában előre jeleztük a bejelentkezéskor, hogy olyan borbélyt szeretnénk, aki nem csak készpénzes, és ebben partnerek is voltak.

  Havi BKK-bérlet pár kattintással

  Nagyobb élelmiszerboltokban már jó ideje nem kérdés, hogy telefonnal és kártyával is fizethetünk, most viszont úgy döntöttünk, megspóroljuk az utat a szupermarketbe, és inkább online rendeléssel intézzük el a heti nagybevásárlást. Kétségtelen, hogy ez sokkal kényelmesebb, de a magas házhozszállítási díj miatt csak néhanapján élünk vele.

  Bár a BKK automatáinak nagy része is elfogad már kártyát (sőt, egyre több olyat látni, ahol csak kártyás fizetésre van mód), ennél is kényelmesebb a Budapest GO alkalmazás által kínált elektronikus jegyvásárlási lehetőség. Ezúttal a havi bérletünket is ilyen módon vettük meg otthonról, így azt a pár perces kitérőt is megspóroltuk, amit az automatáig kellett volna megtennünk. Ráadásul a kártyaadatokat már korábban lementettük az applikációban, így még csak meg sem kellett adni őket, néhány kattintással megvolt a fizetés.

  Egy szerencsétlen fejlemény is adódott a hét során: eldugult a vécé, ráadásul hétvégén, ezért kénytelenek voltunk kihívni a 0/24-ben riasztható szerelőt. Az ilyen beavatkozásoknak természetesen borsos munkadíja van, így mivel nem a párnahuzatban tartjuk a megtakarításunkat, nem csoda, hogy nem volt otthon elegendő összeg.

  Tesztünk szempontjából viszont jól alakultak a dolgok: a kiérkező szerelő készségesen közölte, hogy fizethetünk kártyával is. Így megúsztunk egy utat a nem túl barátságos őszi időben az ATM-ig.

  A héten a teljesség igénye nélkül vettünk még mozijegyet online felületen, könyvet webáruházból, fizettünk be számlát netbankos átutalással, ettünk gyorsétteremben és kifőzdében, voltunk sörözőben és szórakozóhelyen is.

  A legtöbb tranzakció, amit egy nap leforgása alatt kártyával vagy a telefonunkkal végeztünk, 12 volt.

  Tanulság: továbbra is érdemes egyfajta vésztartalékként némi készpénzt hordani magunknál, de egyre elhanyagolhatóbb az esélye annak, hogy valóban rá leszünk szorulva. Talán még néhány év, és végleg elfelejthetjük a pénztárcát.

  A cikk a Mastercard támogatásával készült.

  Felhasznált fotók: saját archívum, Pixabay, iStockPhoto, BKK applikáció

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk
  ÉLET-STÍLUS
  A Rovatból
  16 jel, ami azt mutatja, hogy nagyon kritikus szülők neveltek fel
  Magadra ismersz legalább néhányban?
  Címkép: Unsplash - szmo.hu
  2022. december 14.


  Link másolása

  Ami gyerekkorunkban történik velünk, meghatározó lesz a későbbi életünk szempontjából is. Az alapot az adja meg a felnőtt életünkhöz, hogy milyen neveltetést kaptunk a szüleinktől. Ha sokat kritizálnak gyerekként, annak is hosszú távú hatása van az életünkre.

  A Psychology Today szerzője szerint ezek a jelek utalnak arra, hogy téged nagyon kritikus szülő(k) nevelt(ek) fel.

  1. Nem bízol magadban

  Az állandó kritizálás gyerekkorban azt a benyomást kelheti, hogy amit gondolsz, érzel, vagy teszel, az valamiért helytelen. Ennek eredménye az, hogy önbizalomhiányban szenvedsz.

  2. Tartasz az új dolgoktól

  Az önbizalomhiány abban is akadályoz, hogy bízz abban, hogy meg tudsz felelni egy új kihívásnak. Gyakran előfordul, hogy inkább biztonsági játékot játszol, és úgy döntesz, hogy nem próbálsz ki valami újat, nehogy véletlenül kudarcot vallj.

  3. Nehezen teszed túl magad azon, ha hibázol

  Tévedni és hibázni emberi dolog, de ha valami a te hibád, úgy érzed, hogy ez azt igazolja, hogy hiányosságaid vannak. Még egy apró hiba esetén is felrémlenek előtted a múltbeli kudarcaid, az önértékelésed pedig tovább zuhan.

  4. Hajlamos vagy perfekcionista lenni

  Nem azért törekszel a tökéletességre, hogy elismerést kapj, vagy büszke legyél magadra, hanem azért, mert attól félsz, hogy valamit elrontasz és alkalmatlannak bizonyulsz a feladatra.

  5. Sok időbe telik, mire elvégzel egy feladatot

  Akár egy e-mail megírásáról, akár egy születésnapi üdvözlőlap kiválasztásáról van szó, mindennel hosszú ideig bíbelődsz, hogy megpróbáld elkerülni a hibát. Még az is előfordulhat, hogy a határidőket is elmulasztod, mert túl sok időt szánsz a „megfelelő” végrehajtásra.

  6. Folyamatosan bocsánatot kérsz

  Anyukád vagy apukád valószínűleg rögtön éreztette veled, ha rosszat tettél, ezért azt feltételezed, hogy mások is ugyanúgy elvárják a bocsánatkérést, ha hibázol. Még akkor is képes vagy elnézést kérni, ha a barátaid rád szólnak, hogy nem kell mindig mindenért ezt tenned.

  7. Sokszor védekezően reagálsz

  Gyerekként megtanultad, hogy fel kell készülni a lehetséges támadásokra, így védekezhetsz ellenük. A védekező reakcióid felidegesíthetik a párodat vagy a barátaidat, amiért „mindig rossz irányba tereled a dolgokat”. Ettől azonban még nem leszel kevésbé védekező.

  8. Nehezen hiszed el, hogy a szeretteid valóban szeretnek téged

  Ha a családod és a barátaid egyértelműen kifejezik a szeretetüket feléd, te akkor is azt gyanítod, hogy elegük van belőled. Ez különösen erős lehet, ha a szüleidtől egyszer ilyen, egyszer olyan jeleket kaptál, ami összezavart. Például az egyik pillanatban még kedvesen bántak veled, a másikban viszont kemény szavakkal szóltak hozzád.

  9. Ritkán fogadod a bókokat

  Ha valaki valami kedveset mond neked, megtalálod a módját, hogy elhárítsd, gyakran azzal, hogy magadat kritizálod. Ha például azt mondják neked, hogy jó a felsőd, te azzal vágsz vissza, hogy nem is áll neked annyira jól ez a szín. Ily vagy oly módon mindig próbálod semlegesíteni a dicséreteket.

  10. Gyakran tapasztalsz szociális szorongást

  Félsz attól, mit gondolnak rólad az emberek, hogy ítélkeznek feletted, vagy kritizálnak. Aggódsz amiatt, hogy megszégyeníted magad a munkahelyeden, megalázó dolgot teszel nyilvánosan, vagy kínos helyzetbe került egy beszélgetés során.

  11. Kritikus belső hanggal rendelkezel

  Szüleid kritikáit már nem kívülről, hanem belülről hallod. Ha megfigyeled, meglehet, hogy a gondolataidban a szüleid hangja visszhangzik.

  12. Hajlamos vagy a depresszióra

  A negatív gondolatok, az önostorozás és a kudarcoktól való szorongás a hangulatodra is hatással van. Sajnos még azért is képes vagy magadat kritizálni, amiért depressziós vagy, ami még mélyebbre taszíthat.

  13. Másokkal szemben is kritikus tudsz lenni

  Bármennyire nem szereted, ha téged kritizálnak, nehéz nem ugyanezt tenni másokkal. Könnyen és automatikusan meglátod a hibát másokban, és valójában a saját önkritikád tükröződik a másokhoz való hozzáállásodban. Lehet, hogy éppen az alacsony önértékelésed miatt védekezel így.

  14. Feszült a viszonyod a testvéreiddel

  Sajnos a nem megfelelő szülői bánásmód miatt a testvéri kapcsolatok is megromolhatnak. Bár vannak időszakok, amikor élvezed a testvéreid közelségét és a velük való kapcsolatot, nincs meg az alapvető bizalomérzet köztetek.

  15. Gyakran túlgondolod a dolgokat

  Az önbizalomhiány és a bizalmatlanság miatt sokszor merülsz el a gondataidban. Elemzel, agyalsz, találgatsz... ettől még azt is érezheted, hogy már teljesen elszakadtál a saját testedtől, mert már szinte a fejedben élsz.

  16. Mindig úgy érzed, hogy bizonyítanod kell

  Alapvetően úgy érzed, hogy nem vagy "elég" - elég okos, elég szép, elég sikeres, elég gazdag. Ezeket a vélt hiányosságokat úgy próbálod kompenzálni, hogy nagyon keményen dolgozol, és mindig többet és többet próbálsz elérni, hogy bizonyíthass.

  Természetesen nem mindenkiben alakulnak ki ezek a minták, akiket kritikus szülők neveltek fel, és néhány pont nem feltétlenül jelenti azt, hogy így nőtt fel. De ha magadra ismersz legalább néhány jellemzőben, szánj egy percet arra, hogy végiggondold, miért is van ez, és milyen hatással van a jelenlegi életedre. Nyugodj meg, semmi sincs kőbe vésve! Lehet, hogy nem tudsz rajta teljes mértékben változtatni, de következetes tudatossággal és gyakorlással megtanulhatod, hogy másképp is lehet élni.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  ÉLET-STÍLUS
  A Rovatból
  Tényleg robotok készítik össze a webshopokból megrendelt karácsonyi ajándékokat Magyarországon?
  Hogyan tudunk bankkártya nélkül fizetni online? És miért éri meg lementeni a kártyánkat ott, ahol van rá lehetőség? Cikkünkben a Mastercard segítségével utánajártunk ezeknek a kérdéseknek, miközben videónkból bepillantást kaphatsz egy webshopokat kiszolgáló cég mindennapjaiba. Lehet, hogy a te online rendelésed is ott van a felvételen?

  Link másolása

  Az internetes vásárlás soha nem látott népszerűségnek örvend, és a trendnek továbbra sem látszik a vége. Az online vásárlások elterjedésének a Covid adott óriási lökést. A járvány előtt is volt egy kisebbség, aki az interneten vásárolt, jellemzően műszaki cikkeket vagy könyveket, de a többség ekkoriban megmaradt az online pizzarendelésnél.

  Másfélmillió érintés Magyarországon

  Mastercard kártyával fizettek ezekért az árukért is.
  Ma már Magyarországon is robotok készítik össze a webáruházakból rendelt termékeket - Fotó: Webshippy/SZMO

  A koronavírus-járvány kirobbanásával azonban kisebbfajta forradalom indult el az online vásárlások terén. Mára pedig mindennapossá vált a legkülönbözőbb árucikkek online beszerzése - a nagybevásárlástól a ruházati cikkeken és kozmetikumokon át egészen a karácsonyi ajándékokig.

  Ez a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy

  10-ből 7 magyar használta már a kártyáját online vásárláshoz.

  A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint pedig az elmúlt egy évben másfélmillió ember fizetett mobillal vagy okosórával.

  Mentsük, ami menthető – például a bankkártyánkat

  Az internetes vásárlási láz a másik oldal, vagyis a webshopok nézőpontjából is érdekes. Magyarországon ugyanis egyre több a webáruház, jelenleg csak kiskereskedői webshopból van 24.000, amelyek több tízezer embernek adnak munkát - derült ki a Mastercard 2022-es Fizetési Élmény Riportjából.

  Ennél azonban jóval több olyan kisvállalkozás (vagy kisvállalkozó) van, amelynek (akinek) van honlapja - ám megrendelésre, online vásárlásra azon nincs lehetőség. Pedig ezek a technológiák ma már nagyon könnyen elérhetők, órák alatt össze lehet rakni egy olyan weboldalt, amin keresztül gyerekjáték az értékesítés - emelte ki Mondovics Péter, a Mastercard marketingmenedzsere egy korábbi, vele készített interjúnkban. És a potenciális vásárlók szívesen élnének ezzel a lehetőséggel ezeken a weboldalakon is.

  AZ ORSZÁG EGYIK LEGNAGYOBB, WEBSHOPOKAT ELLÁTÓ LOGISZTIKAI CÉGÉNÉL NÉZTÜK MEG, HOGYAN KÉSZÍTIK ÖSSZE ROBOTOK A MEGRENDELT KARÁCSONYI AJÁNDÉKOKAT:

  De azoknál a webshopoknál is vannak kiaknázatlan lehetőségek, amelyeknél tudunk online vásárolni. A mai modern technika ugyanis lehetővé teszi, hogy a vásárló lementse annak a bankkártyának az adatait, amivel az adott oldalon vásárol. Első hallásra vannak, akik megijednek ettől, mert attól tartanak, hogy a bizalmas adatok esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ennek azonban éppen az ellenkezője az igaz: biztonságosabb a vásárlás egy lementett kártyával, mint "normál" esetben.

  Ennek oka, hogy az adatokat nem a kereskedő weboldala, hanem a fizetési szolgáltató, illetve bank kezeli. Ez azt jelenti, hogy a bankon és rajtunk kívül senki sem férhet hozzá ezekhez az adatokhoz - még az a kereskedő sem, akinek a webshopjában vásárolunk. Ráadásul a vevő a banktól is kap egy üzenetet, hogy van itt egy tranzakció, Ön kezdeményezte-e? És a kifizetés csak akkor történik meg, ha az illető engedélyezi.

  Online vásárlás bankkártya nélkül? Ma már ez is lehetséges!

  Mastercard online vásárlás

  A mentett bankkártya nem csak extra biztonságos, nagyon kényelmes is. Ezt követően ugyanis bármikor és bárhol tudunk fizetni az online vásárlásért - még akkor is, ha a bankkártyánk nincs is nálunk! A vásárlóknak ez azért jó hír, mert így tényleg akárhol és akármikor megrendelhetnek és kifizethetnek egy vagy több terméket. Például a buszon vagy a vonaton zötyögve, ami minden ötödik magyar vásárlóval megesett.

  A kereskedők szempontjából is fontos, hogy a kártya mentésének lehetősége elérhető legyen a weboldalukon. Mert bizony gyakran

  megesik, hogy a reménybeli vásárló épp a kanapén fekszik, onnan rendelne tévénézés közben. Viszont a pénztárcája a bankkártyájával az előszobában van – és a kegyetlen igazság az, hogy a legtöbben nem mennek ki érte.

  Inkább nem vásárolnak. Mentett bankkártyával viszont nem hiúsul meg a vásárlás.

  A cikk a Mastercard támogatásával készült.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  ÉLET-STÍLUS
  Egyszeri havidíj és ingyenes házhoz szállítás – egy új modell tör be Magyarországra
  Több mint 700 étterem kínálata érhető el egy új szolgáltatásnak köszönhetően úgy, hogy a házhozszállításért szinte alig kell fizetnünk. Ez a Wolt+, ami már két rendelés után megtérül.

  Link másolása

  Az ételrendelő alkalmazások szeretnek kedvezményekkel vásárlásra sarkallni minket, a kuponoktól kezdve a kettőt fizet hármat kap akciókig szinte mindent láttunk már. A Wolt viszont most egy olyan újítást hozott be hazánkba, amit eddig még semelyik versenytársuk sem lépett meg.

  Hány alkalommal ettünk volna hazaérve egy jó kis gyrost vagy utána valamilyen nassolni valót, de a szállítási díjhoz már nem fűlt a fogunk? Na, többé emiatt nem kell lemondani a finom falatokról!

  A Wolt+ egy megújuló, havi előfizetés, amellyel

  több mint 700 népszerű étteremből és üzletből tudunk rendelni házhozszállítási díj nélkül– egy mindössze 1490 Ft-os előfizetési díj ellenében.

  Az egyelőre Budapesten elérhető szolgáltatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen többek között olyan helyekről tudunk 0 Ft-os kiszállítással rendelni, mint a PizzaMe, a Zing, a Pesti Pipi, az Auchan vagy a Tesco – és a lista folyamatosan bővül.

  “Az látjuk, hogy a Wolt népszerűsége töretlen és sokan akár hetente többször is rendelnek a platformunkon.

  A Wolt+ az eddiginél még egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi a házhozszállítást, ez egy fontos lépés afelé, hogy a Wolt valóban egy olyan platform legyen, amely a vásárlók számára kényelmesebbé tudja tenni a mindennapi életet.”

  – mondta el Tajta Ákos, a Wolt Balti államokért és Közép-Európáért felelős regionális ügyvezető igazgatója.

  A Wolt + rendelések minimum értéke éttermeknél és üzleteknél 3000, élelmiszerüzleteknél 5000 Ft – ami alig több, mint az alap Wolt-os minimum értékek –, a megrendelt ételeket és italokat pedig 4 km-es körzetben szállítják ki.

  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk