hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Így küzdjünk meg a magányos karácsonnyal, ha nem tudunk szeretteinkkel lenni

Idén vélhetően sokkal többen töltik egyedül a szeretet ünnepét, mint eddig. Nekik szólnak ezek a tanácsok, amelyeket egy gyászterapeuta fogalmazott meg.
Fotó: illusztráció (Pixabay/Masha Raymers) - szmo.hu
2020. december 21.

hirdetés

Az idei karácsony nagyon más lesz, mint eddig bármikor: nagy valószínűséggel sokkal többen töltik egyedül, mint eddig. A járványhelyzet szétszakítja a családokat, sokan nem tudnak hazajutni szeretteikhez, de olyanok is vannak, akik a betegség miatt töltik izolációban az ünnepeket. A helyzet mentálisan jobban megviseli az embert, egy gyásztanácsadó a Daily Mailnek adott tippeket, mivel lehet könnyebbé tenni a magányos karácsonyt.

Idén valószínűleg nagyon sok olyan ember is egyedül lesz, aki alaphelyzetben nem lenne, és nincs hozzászokva ehhez. Lianna Champ szerint, aki több mint negyven éve praktizál gyászterapeutaként, a gyászhoz nagyon hasonló érzés alakulhat ki ilyenkor az emberekben.

"Egyedül lenni ebben az időszakban szembemegy minden emberi ösztönünkkel, a családok mindennél jobban vágynak arra, hogy együtt ünnepelhessenek, különösen egy ilyen borzasztó év végén."

Champ szerint a legfontosabb, hogy tudatosítsuk: magát a vírushelyzetet nem áll módunkan megváltoztatni, azt viszont igen, hogyan érezzük magunkat ezzel kapcsolatban.

El kell fogadnunk, hogy a megváltoztathatatlanon nem tudunk változtatni, ám amin mégis, azon a téren tegyünk meg mindent jólétünk érdekében.

hirdetés

Champ megosztott néhány tippet, mivel vértezhetjük fel magunkat a magány elhatalmasodása ellen:

Maradj kapcsolatban!

Attól, mert nem tudunk fizikailag együtt lenni a szeretteinkkel, mindenképp maradjunk telefonos vagy internetes kapcsolatban. Ha tudunk más olyan ismerősökről, akik szintén egyedül vannak, keressük őket, beszélgessünk. Ne féljünk megnyílni mások előtt, hiszen jótékony hatással van a lelkiállapotunkra, ha félelmeinket és szorongásaink okát kiadjuk magunkból.

Csinálj mindent kicsit máshogy!

A karácsony napja ne olyan legyen, mint a többi, még akkor sem, ha nem mozdulhatunk otthonról. Ha eddig napokig pizsamában fetrengtünk, öltözzünk ki, változtassunk a napi rutinon, kicsit törjünk ki a hétköznapokból, elvégre ünnep van!

Törődj magaddal!

Ha valamikor, karácsonykor van idő egy hosszú fürdőre - főleg, ha nem kell utazással és készüléssel tölteni az időt. Ápoljuk kicsit kívülről is testünket, hogy jobban érezzük magunkat belül is!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk