hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hogyan válassz tanfolyamot? Ez a 6 lépés, talán segíthet

Az elhatározás nem olyan nehéz, sokkal inkább a döntés, hogy milyen képzésre, milyen tanfolyamra is jelentkezzünk? A cikkben ebben próbálunk segítséget nyújtani.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

Sok oka lehet annak, hogy ismét az iskolapadba szeretnénk ülni. Az elhatározás nem olyan nehéz, sokkal inkább a döntés, hogy milyen képzésre, milyen tanfolyamra is jelentkezzünk? A cikkben ebben próbálunk segítséget nyújtani.

1. Az okot kell kideríteni, amiért tanfolyamra jelentkezel

A döntés meghozatalában, a megfelelő tanfolyam kiválasztásában, sokat segíthet, ha megkérdezed magadtól, hogy miért szeretnél egy új szakmát tanulni? Sokan más szakmát szeretnének kitanulni, míg mások a továbbképzés mellett döntenek, mivel karrierre vágynak, de ezt csak akkor tudják megvalósítani, ha gyarapítják a tudásukat és új ismeretekre tesznek szert. A továbbtanulás oka lehet még az előléptetés, az új készségek elsajátítása, de olyanok is akadnak, akik valami másra, valami újra vágynak.

2. A meglévő tapasztalatok és készségek

Ha még nem döntötted el, hogy milyen képzést választanál, ha még töprengsz a lehetőségeken, vagy bizonytalan vagy, akkor írd le egy papírra az eddigi tapasztalataidat, a készségeidet és a képességeidet. Ezek után még mindig eldöntheted, hogy egy teljesen más szakmát tanulsz, vagy ugyanazt folytatnád, csak magasabb szinten. Ezt a lépést semmiképpen se hagyd ki, hiszen nagyon sokféle tanfolyammal találod majd magad szembe és, ha még nincsenek konkrét terveid, még nem határoztad el magad, akkor jó, ha tudod, hogy miben vagy jó, mi érdekel, mire is vágysz igazán. A Minerva 90 Kft több megyében, városban – Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya, Miskolc, Győr, Szekszárd, Kecskemét, Kaposvár, Szeged, Pécs – is indít képzést, és nagyon színes a képzési palettájuk.

hirdetés

A következő tanfolyamok közül válogathatsz: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, Ügyviteli OKJ képzések. Az egyéb szakmai képzéseken belül a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. jóvoltából lehetőség van még közösségfejlesztő képzésen, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamon részt venni.

Az egyéb képzések és tréningek kategóriában is nagyon sokféle képzés, tréning közül válogathatunk: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning. A következő képzések is nagy érdeklődésre tartanak számot: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

3. A legfontosabb tényezők meghatározása

Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő képzést, akkor azt is tisztázni kell, hogy milyen időtartamra szól, milyen bemeneti követelményei vannak, milyen végzettséget biztosít, összeegyeztethető - e a munkával. Azaz minden lényegi kérdést meg kell fontolni, hiszen ezek a kérdések, és a rájuk adott válaszok határozzák meg, hogy jelentkezünk - e az adott képzésre, vagy inkább mást választunk helyette.

4. Szűkítsd a kört

Lehet, hogy első körben több tanfolyamot is kinéztél magadnak és csak nehezen döntesz. Nézz a papírra, amelyre leírtad, hogy mi is a célod, milyen terveid vannak a jövőre nézve, hiszen ezek a leírt tények is a támaszaid lehetnek a döntés meghozatalában.

5. Megvan minden hozzá?

Egyes képzéseken, tanfolyamokon szükség van valamilyen előképzettségre, ezek az úgynevezett másoddiplomás képzések. Jó, ha tudsz ezekről, nehogy akkor derüljön erre fény, amikor már eldöntötted, hogy melyik tanfolyamra adod le a jelentkezésedet.

6. A legizgalmasabb rész, a jelentkezés

Amennyiben mindent letisztáztál magadban, és kész vagy a tettek mezejére lépni, akkor nincs is más hátra, mint felhívni a tanfolyamot szervező intézményt, de akár e-mailben is érdeklődhetsz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk