/eletstilus/hogy-ne-a-kukaban-vegezzek-10-alapelelmiszer-helyes-tarolasa-jarvany-idejen/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hogy ne a kukában végezzék: 10 alapélelmiszer helyes tárolása járvány idején

Több hétre, vagy akár hónapra bespájzoltál? Akkor erre sem árt odafigyelned.
Forrás: SMARTA blog, Címkép: Photo by form PxHere - szmo.hu
2020. március 22.

hirdetés
"Itt mindenről szó lesz, ami a lakást otthonná, a konyhát varázslatokkal teli izgalmas hellyé változtatja, miközben trükkökkel, bájjal és némi varázsporral megőrizzük nőiességünket. Ha kíváncsi vagy ez mit jelent, gyere és tarts velem!"

Összegyűjtöttem 10 alap élelmiszerünk helyes tárolási módját, hogy ne pénzkidobás legyen a bespájzolás vége.

1. Kenyér

Ha több kenyeret vettél, vagy magad állsz neki sütni, akkor érdemes egy részét betenni a fagyasztóba. Felhasználás előtt pár órával kivéve pont olyan puhára olvad ki, mint amikor betetted. Ha nincs hely a fagyasztódba, akkor hűtőben tárold, zárt, műanyag tasakban, hogy ne nyirkosodjon át.

marco aurelio képe a Pixabay -en.

2. Krumpli

hirdetés

Hűvös, sötét helyen tároljuk, lehetőleg szellőző zsákban. Semmi esetre se tároljuk együtt a hagymával, mert mind a kettő lényegesen hamarabb megromlik. Ha szeretnénk a csírázási folyamatokat lelassítani, akkor a tárolóba tegyünk a krumpli mellé 1-2 almát is (vagy mennyiségtől függően akár többet is).

marco aurelio képe a Pixabay -en.

3. Alma

Az alma szintén a hűvös, sötét helyet szereti. Ha nincs kamrád, spájzod, garázsod, akkor tedd a hűtőbe, és csak annyit hagyj kint a konyhapulton, amennyit 2-3 nap alatt elfogyasztotok.

Marco Roosink képe a Pixabay -en.

4. Gyökérzöldségek

Répát, fehér répát, céklát a legideálisabb homokos veremben tárolni, csak ez a legtöbb háztartásban nem áll a rendelkezésre. Tekerjük be őket újságpapírba, és tegyük a hűtőbe. Vagy, dolgozzuk fel konyhakészre (karikára, hasábra, ahogy tetszik) tegyük bele egy befőttes üvegbe és töltsük meg azt vízzel, így tegyük be a hűtőbe.

5. Paprika, uborka

Egyik sem szereti se a hideget, se a meleget. A legjobb lenne nekik is a hűvös kamra, de ennek hiányában papírba csomagolva tegyétek a hűtőbe, így hosszabb ideig maradnak frissek, roppanósak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk