hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hódit a plogging, a legújabb skandináv fitneszőrület

Szemétszedős kocogás? Vagy kocogós szemétszedés? Mindenesetre nem csak formában tart, hanem még a környezetedet is tisztává teheted vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 04.

hirdetés

Nagyon sokféleképpen lehet segíteni a minket körülvevő világon. Lehet például ételt osztani, állatokat menteni, adományt gyűjteni vagy rászoruló társainkért jótékonykodni. A skandináv országokban - főleg a svédeknél - most két rendkívül hasznos tevékenységet rántottak össze, amellyel nem csak a testünknek, hanem a környezetünknek is jót tehetünk. Na miről is van szó? A plogging nevű sportról, amelyhez nem kell más, mint egy futófelszerelés, és egy műanyag zacskó a hulladéknak.

Ha kocogás közben meglát a ploggingoló egy szemetet a földön, megáll egy pillanatra, leguggol, felszedi és belegyömöszöli a zsákba.

Paraserbella (@psbblog) által megosztott bejegyzés,

Laufen.de (@laufen.de) által megosztott bejegyzés,

hirdetés

Természetesen boldog fotózás zárja az eseményt, melyen jól látható az összegyűjtött szemét is. Maga a szó is a két tevékenység ötvözését viseli magán: a svéd ploga-plocka (felszánt, felszed) igék elejét és a magyarban is használatos jogging (kocogás) szót rántja össze a nyelv plogginggá.

A környezetbarát fitnesztrend egy éve hódít a skandináv országban - legalábbis a közösségi médiában közzétett bejegyzések erről árulkodnak. A divat az utóbbi néhány hónapban más országokban is követőkre talált. Az Egyesült Királyságban is egyre többen választják ezt a közösségileg hasznos sportot, például ennek az edinburgh-i futóklubnak a tagjai.

Videók az új fitneszőrületről:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk