hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hiába kérdezett édesanyjáról a kórházban a rákkutató

Horváth József a Debreceni Egyetem kutató-biológusa. Ledöbbent azon, hogy a karcagi kórházban milyen válaszokat kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 08.

hirdetés

Horváth József édesanyja súlyos beteg lett. Mikor az állapotáról szeretett volna tájékozódni, nem kapott megfelelő választ, és még kínos helyzetbe is került.

Közösségi oldalán írt az esetről:

február 4. 14.35. József Joz Horváth dühöng – itt: Karcag Kórház

Sajnos édesanyám állapotáról nem tudtam információt kapni. A kezelőorvos nem volt bent, de az ügyeletes doktor nem tudom, milyen információk alapján, de azt mondta nővéremnek, hogy kóros veseelégtelenség és bélfertőzés… Akkor kezdem az elején:

Megérkezem Karcagra, kocsiba be, egyből be a karcagi kórházba a belgyógyászatra.

Keresem az ügyeletes orvost, hogy adjon tájékoztatást az elvégzett CT és endoszkópiás vizsgálatokkal kapcsolatban, mivel tumor-gyanúja miatt utalták be.

hirdetés

Rákkutatóként rögtön egy világ omlott bennem össze.

Végre eljutottam oda, hogy személyesen is bemenjek.

Az ügyeletes orvos kapásból lekezelően kezdett el velem beszélni, azt se tudta konkrétan ki édesanyám, tőlem kérdezi a szobaszámot. Folytatja tovább, hogy ő már adott felvilágosítást korábban, érjük be azzal. Mondom neki, hogy most jöttem Debrecenből, s én még semmit sem tudok, legyen szíves felvilágosítani. Azt mondta: hát Debrecen nem a világ vége, bármikor be tud jönni, meg amúgy is hadd végezze el a dolgát, és beb@szta rám az ajtót.

Kicsit később kijön, leülünk az asztalhoz és odahozza a kórlapot, amin a testhőmérsékletet és a tápanyag-ellátottságot jegyzik, illetve a vizitek idejét. Mondom neki, hogy szeretném látni az elvégzett vizsgálatok eredményeit, erre a kórlapot nyomja az orrom alá, és ezt mondja:

– Olvassa el, ha érti! Meg amúgy is ki maga és miért kér ilyet?

A pumpa már az egekbe, de próbáltam visszafogni magam: elmondtam neki, hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, és higgye el, hogy értem, de ezekből nem derül ki a vizsgálatok eredménye. Tovább nyomta a lekezelő dumáját, én felálltam és megmondtam, hogy hova tegye a kezelőlapot!

Felháborító, hogy ez megtörténhet!!! Emberek életének megmentésére felesküdött ember!!!

Én így szeretlek karcagi kórház! Én így szeretlek egészségügy! Én így szeretlek Magyarország!

A bejegyzést rengetegen osztották meg és sokan szóltak hozzá.

Másnap, szintén a közösségi oldalán ezt írta:

"Karcagon a rákellenes világnap megemlékezés keretén belül, első ízben szülővárosomban tarthattam előadást, dicsőség az Úrnak, nagyon jól ment, mert rengeteg pozitív visszajelzést kaptam.

Itt volt szerencsém személyesen is beszélni a karcagi kórház igazgatójával. Személyesen is elnézést kértem a kellemetlenségért, ami kialakult. Nem szeretnék semmilyen felhajtást már ezzel kapcsolatban, semmiféle további intézkedést ebben az ügyben nem kívánok tenni. Nekem most édesanyám egészsége a legfontosabb, semmi más!"

Szerdán pedig egy újabb üzenettel zárta le az ügyet:

"Gyors és egyben utolsó reagálás a hétvégére:

Részemről a karcagi kórházi eset lezárva, az pedig, hogy a média foglalkozik vele, ez nem az én asztalom. Felháborodásom lényege nem volt más, mint a nem megfelelő hozzáállás és bánásmód. Én nem tettem hippokratészi esküt, mégis napjában több tucat vadidegen, kétségbeesett ember keres meg, hogy adjak felvilágosítást a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy mindig időhiányban szenvedek, mégis készségesen próbálok segíteni. Ez nem végzettség kérdése, hanem sokkal inkább emberség. Nem szeretnék tovább foglalkozni az üggyel, nekem édesanyám egészsége a legfontosabb. A többit pedig Istenre bízom! ❤

Ui: ezúton szeretném megköszönni mindenkinek azt a sok jókívánságokat tartalmazó üzenetet, amit édesanyámnak szántak! Nem fogok tudni válaszolni minden üzenetre, de igyekszem. ❤"

Interjú

Két évvel ezelőtt nagyinterjút készítettünk Horváth Józsefel, ITT OLVASHATJÁTOK.

Címlapfotó forrása: Horváth József Facebook-oldala


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk