hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hétszáznál is több pályamű érkezett Instagramon a Szépművészeti Múzeum pályázatára

Ha művedet szívesen látnád a múzeumban, az OTP Bankkal közösen megálmodott pályázatukra még péntekig te is jelentkezhetsz! Megnéztük a már beérkezett remekműveket, ezekből mutatunk be párat.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2018. szeptember 18.

hirdetés

Ha te is ábrándoztál már arról, milyen jó lenne, ha a te műved is bekerülne a Szépművészeti Múzeumba, most itt a lehetőség, hogy megmérettesd alkotásodat!

Az OTP Bank és a három éves szünet után újranyíló Szépművészeti Múzeum közös pályázatának fődíjaként, hogy a munkád bekerülhet a Szépművészeti Múzeumba, ahol egy egész hónapig csodálhatják a látogatók. A pályázatokat nyilvános Instagram profilról várják a #OTPVRMuzem hashtaggel felcímkézve. Már több mint 700 pályaművet töltöttek fel, köztük rengeteg festmény és fotó, de érkeztek szobrok, plasztikák, fonalból és textilből készült alkotások is. Mi most ezekből mutatunk be pár izgalmas remekművet (a pályázatról részletesen itt számoltunk be).

Bokros Dániel - Agy

"Az eredeti ötlet egy rajzomból származik, amit ezelőtt 10 évvel készítettem. Szürreális arcok voltak egybeolvadva, különböző érzelmekkel, amit egy zene hatására rajzoltam. Nem állt szándékomban ebből szobrot készíteni, de úgy alakult, hogy egy barátom meg akart szabadulni a hátsó kertjében lévő termésköveitől, amik közül kiválasztottam egyet és ez lett az eredménye" - meséli az alkotásáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(BRAIN) #brain #things #video #snit #face #born #stone #natural #carve #statue #sculpture #otpvrmuzeum -Cím: Agy (Brain) -Méret: 40x35x25 -Anyag: Terméskő (faragás) -Bokros Dániel

hirdetés

Bokros Daniel (@danielbokros) által megosztott bejegyzés,

Te is pályáznál?

Nem kell sem befutott művésznek, sem művészeti hallgatónak lenned ahhoz, hogy részt vegyél a pályázaton. A megkötés csupán annyi, hogy az alkotásodnak a TEST témakörben kell elkészülnie - ez lehet emberi, tárgyi, stílusok által meghatározott, vagy csak természetes és szép. A művészeti ág nem meghatározott, így a formának csak a fantáziád szabhat határt: lehet installáció, festmény, fotó, szobor, montázs... Amire viszont ügyelned kell: a műalkotás mérete 3 méter x 3 méter x 3 méternél nem lehet nagyobb.

A jelentkezéshez nem kell mást tenned, csak tölts fel nyilvános Instagram profilodra egy jó minőségű fotót a kész alkotásodról augusztus 29. és szeptember 21. között, a leírásban pedig ne felejtsd el megadni a pályamű címét, a méretét és a nevedet. Ha úgy érzed, csak több képben érvényesül igazán a műved, akkor több feltöltött fotón is megjelenítheted a pályamunkádat.

Ahhoz, hogy a zsűri értékelni tudja az alkotásodat a #OTPVRMuzeum hashtaget kell feltüntetned, különben a pályázat nem érvényes.

A zsűri által legjobbnak ítélt munkák kerülnek be a második fordulóba, ahol már a közönség választja ki a győztest, akinek a műve egy hónapra bekerülhet a Szépművészeti Múzeumban. További információért kattints ide!

Major Janka - Delila

"A Delila szobor egy sorozat darabja, amelynek a témája: nők a Bibliában" - osztja meg velünk az alkotó. - "Elsősorban ótestamentumi női figurákkal foglalkoztam, minden alakhoz külön kerestem modelleket az ismerősi körből. Ezzel mai, egyedi arcvonások jelennek meg a szobrokon, összekapcsolva a múlt és jelen női történeteit. A megfaragásnál a tradicionális fafaragást ötvöztem egyéni gesztusnyelvezettel."

Bakos Natália - A test uralma

"Festményeim fókuszában az ember, az emberi test tanulmányozása áll. Képeimen arra a kérdésre keresem a választ, hogy elménk felszabadításával, mily módon vagyunk képesek feszegetni határainkat, leküzdeni testi korlátainkat!" - ismerteti velünk Natália.

Fekete-Vincze Beáta: Remény

“A remény az, amit soha nem veszíthetünk el, ami a legnehezebb pillanatokon is átsegíti, és a fekete-fehéret színessé varázsolja" - kapjuk útmutatóul a kép értelmezéséhez.

Fehérvári Máté - Az élő Modigliani

"Az alkotásom eléggé személyes és igen ahogy látszik leginkább modigliani stílusú, amit nagyon szeretek, viszont szerettem volna beletenni egy kis csavart a falakkal kapcsolatban. Számomra ez egy valós személyt ábrázol akivel igazából sosem sikerült személyesen találkozni, de valamiért évekig volt egyfajta tűz köztünk és ez valamiért magával ragadott"- árulja el festményéről Máté. "Szerintem ennek is megvan a bája, a szépsége, és lehet ennek így kellett történnie, de ő egész életemben ott marad bennem. Viszont visszatérve a találkozásra, mintha egyszer őt láttam volna több száz méterrel odébb, de ahogy mentem egyre jobban távolodott el, és utána eltűnt. Halványan de több száz méterről láttam a hajszínét és a fél arcát."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Miután elkészült ez a festmény, úgy éreztem sikerült lezárni valamit, vagyis inkább valakit. Mint az látszik is, nagyon szeretem a modiglianikat, viszont szerettem volna kissé sajátomként érezni ezt a képet. Itt leginkább a falak beszélnek, amiket próbáltam eléggé jól kihangsúlyozni a festmény két szélén. Akit a kép mögé próbáltam "elbújtatni" számomra jól sikerült, hisz én is ugyanannyit láttam az arcából, mint amennyit most ti ebből a festményből. A történethez visszatérve, biztos mindenkinek volt olyan személy az életében akit szerettetek volna megismerni, de valamiért sosem sikerült. Szerintem ennek is megvan a bája és a szépsége, csak én úgy éreztem hogy ezt valahogy ki kell fejezzem és remélem sikerült, mégha ilyen formában is. #modigliani #art #paint #oilpainting #amadeomodigliani #painting #canvas

@ mate_fehervari által megosztott bejegyzés,hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk