hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Hány négyzetméter kell két embernek?

Sok jó ember kis helyen is elfér. Mondják. Kérdés mennyi ideig bírják, ha együttélésről van szó. De mi az ideális például egy pár esetében?
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. december 18.

hirdetés

Ha egy párkapcsolat komolyabbra fordul, jöhet az összeköltözés és a közös élet ízlelgetése. Kis kuckó vagy tágas otthon? Hány négyzetméter kell két embernek, hogy továbbra is lángoljon köztük a szerelem és ne égessék meg egymást azért, mert túl kis téren lángolnak? Mire figyelj összeköltözéskor? Ehhez gyűjtöttünk tanácsokat.

1. Nem jó a minél kisebb

Bár a térbűbáj sok esetben megoldást jelenthet a kis lakásoknál, azért van az a méret, amin még a lakberendezési trükkök sem segíthetnek. Bár mindenkinek más a térigénye, azért általánosságban az elmondható, hogy harminc négyzetméter alatt két ember nehezen fér el. Ha közös otthont kerestek, tartsátok szem előtt, hogy mindenre legyen elég tér két ember és a cuccaik számára is.

2. Legyenek külön terek

A legideálisabb esetben van külön hálószoba és nappali, így ha valaki korábban kel, akkor nyugodtan teheti a dolgát és nem kell lábujjhegyen járnia, míg a másik is felébred. Ma már sok olyan garzonszerű lakás van, ahol a nappali és a konyha egyben van, de aludni egy külön szobában vagy hálófülkében lehet.

hirdetés
Meddig tart az igazi megtalálása?

„Az új otthon keresése és végül a megfelelő kiválasztása, kellő körültekintés mellett akár több évig is eltarthat. Különösen akkor húzódhat el a folyamat, ha olyan ingatlanba szeretünk bele, amelynek megvásárlására nincs elég forrás, vagy irreális anyagi terhet róna a családi költségvetésre. A saját tőkén és lakáshiteleken túl azonban számos állami támogatás, kedvezmény is elérhető, amelyeket más pénzügyi termékkel kombinálva több millió forinttal is többet fordíthatunk az új otthon megvásárlására. Minden lehetséges forrás és támogatás kiaknázásához olyan pénzügyi partnerhez érdemes fordulni, ahol minden pénzügyi termék és szolgáltatás elérhető, valamint több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az állami támogatások területén” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

További információ a https://hellootthon.hu oldalon érhető el.

3. Mindenkinek saját sarkot

Bár az, hogy külön dolgozószobátok legyen vagy egy kisszoba, ahova alkalomadtán visszavonultok sok esetben nem kivitelezhető, de ha csak egy garzonon osztoztok is, ügyeljetek arra, hogy mindenkinek legyen egy saját kis sarka. Lehet ez egy íróasztal, olvasó-, vagy piperesarok, a lényeg, hogy legyen egy pontja a lakásnak, ahova szívesen behúzódtok, ha arra van szükség.

4. Döntsetek közösen

A legjobb, ha a közös lakást együtt is rendezitek be. Ez nem feltétlen jelent drága bevásárlótúrát, de semmiképp se az történjen, hogy csak az egyikőtök bútorai, díszei kerülnek ki otthon. Mindkét félnek fontos, hogy otthon érezze magát és egy olyan teret alakítsatok ki, ahol mindenki kényelmesen érzi magát. Tehát ha a párod képtelen ránézni a kedvenc zenekarod poszterére, akkor jobb, ha nem az teríti be a kanapé feletti falat.

5. Közös otthon, közös házimunka

És persze az is fontos, hogy a házimunkából is nagyjából egyenlően vegyétek ki a részetek. Nagyon idegesítő tud lenni egy idő után, ha az egyik úgy érzi, mindig csak ő tesz azért, hogy szép és tiszta legyen az otthon. A takarítás ráadásul lehet közös program is, például feloszthatjátok egymás között a helyiségeket, benyomhatjátok a kedvenc dalaitokat a feladat végeztével pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés. Együtt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk