hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Két szexológusnő szerint a G-pont csupán mítosz, de van még egy-két rossz hírük

Nem tévhitekhez kell ragaszkodni: a nőknek jobban kellene ismerniük saját testüket, hogy boldogok lehessenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 01.

hirdetés

Két népszerű dán szexológusnő, Nina Brochmann és Ellen Stokken Dahl a Daily Mail hasábjain számolnak le a szexuális gyönyör állítólagos fókuszának, a G-pontnak mítoszával. Úgy vélik, hogy ebben a nőgyógyász szakma is hibás, mert számos esetben tapasztalták, hogy kollégáik egyszerűen félresöpörték ezeket a szerintük nem fontos kérdéseket.

Brochmann és Stokken Dahl felidézik, hogy a G-pontot még az 1940-es években Ernst Grafenberg német nőgyógyász „fedezte fel” és azt sugallta, hogy egyes nők eljuthatnak az orgazmusig azzal, hogy ezt a pontot izgatják és egészen más érzést vált ki bennük, mint hüvelyük bármely más pontján. Vannak, akik úgy vélik, hogy a Skene-mirigyekhez kötődik, amelyet a férfi prosztata női megfelelőjének tartanak. A G-pont helyéről és természetéről a végtelenségig folytak a viták.

Ezzel szemben egy új ausztrál tanulmány azt állítja, hogy a G-pont nem is létezik.

A melbourne-i Austin kórházban 13 nőt vizsgáltak meg a kutatók, és semmi olyan, jól elkülöníthető szervet nem találtak a G-pont feltételezett zónájában, amely orgazmus kiváltására lenne képes. Az egyik új elképzelés szerint a G-pont nem egy önálló fizikai dolog, hanem egyszerűen a csikló mélyen fekvő belső része, amelyet a nemi aktus közben izgatnak.

A dán szexológusnők felhívják a figyelmet arra, hogy a csiklónak mazsolányi „gombja” csupán a jéghegy csúcsa, kicsiny része egy nagy és rendkívül érzékeny szervnek, amely szétterül a női medencében. Működésével kapcsolatban az orvostudomány még mindig gyerekcipőben jár. De az már bizonyosnak tekinthető, hogy a női öröm területe jóval nagyobb, mint azt korábban gondolták, tehát ezért nem is érdemes azt a bizonyos pontot keresni. Ezzel kapcsolatban idéznek egy másik tanulmányt, mely szerint egy nő csiklója egyetlen éjszakán akár nyolc fiziológiai reakciót is képes produkálni.

hirdetés

„Tehát élvezeti képességünk nagyobb, mint valaha is hittük volna” – írják.

Brochmann és Stokken Dahl egyúttal figyelmeztetnek arra, hogy a vágy nem egyformán működik a nők és a férfiak esetében. A férfiaknál mintegy 65%-osnak tekinthető a fizikai és a mentális gerjedelem közötti összefüggés, míg a nőknél ez az átfedés alig 25%, ezért a nőknél sokkal inkább az agyban dől el, hogy vágyat érez-e a férfi iránt. Éppen ezért van a „női Viagra” kudarcra ítélve – írja a két szakértő.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk