hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

"Apám halála azt jelenti, hogy az ördög is halandó" – ilyen nekrológot még nem olvastál

Halottról jót, vagy semmit, tartja a mondás. Egy texasi nő mégis csupa negatív tulajdonságot emelt ki apjának nekrológjában. Meg is magyarázta, miért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. február 12.

hirdetés

A szokás azt diktálja, ha valaki meghal, megérdemli, hogy elismerően emlékezzenek meg róla. Ez a texasi család azonban, nem így gondolta. Halottról jót vagy semmit - ahogy kissé átformált latin mondás alapján nagyanyáink tanították.

De mi van akkor, ha a halott megérdemli? A texasi Leslie Ray Charping-ot 2017-ben vitte el a rák, hosszú évek küzdelme után, 74 éves korában. Gyászjelentését a családja írta meg, ami rendhagyó stílusa miatt gyorsan elterjedt az interneten.

A nekrológ szerint Charping apa volt, férj, és egy hatalmas f*sz.

"Leslie élete nem szolgált semmilyen különösebb célt. Nem járult hozzá a társadalom fejlődéséhez, nem szolgálta a közösséget és nem rendelkezett különösebben pozitív tulajdonságokkal sem, hacsak nem vesszük annak csípős szarkazmusát, amivel családját szórakoztatta józan napjain. Főleg azok miatt hiányozhatna, ami sose volt, szerető férj, apa és jó barát" - írja a gyászjelentés.

A Houston Chronicle cikkéből kiderül, hogy Charping nem kerülte a bajt. Egy egész sor kihágás írható a számlájára: 1979-ben testi sértésért ítélték el, 2008-ban szintén, ekkor a felesége forró folyadékkal való leöntése volt a vád. 2009-ben életveszélyesen megfenyegette az egyik nőrokonát, ezzel megsértve a korábban kiszabott távoltartási végzést.

hirdetés
rip
"
Leslie már fiatalon a rossz szülők mintaképévé vált, mentális betegsége, alkoholizmusa, drogproblémái, nőügyei és goromba modora ehhez nagyban hozzájárult

- szerepel a nekrológban.

"Maga után hagy két megkönnyebbült gyereket, a fiát Leslie Roy Charping-ot és lányát Shiela Smith-t, hat unokáját, és még megszámlálhatatlanul sok áldozatot beleértve, az ex-feleségét, rokonait, barátait, szomszédait, orvosokat, nővéreket és mindenféle ismeretlen embereket. Leslie halálával bebizonyosodott, hogy az ördög is halandó. Távozásával jött el a gyógyulás és biztonság ideje a környezete számára."reszeg

A nekrológ elterjedése után Leslie lánya levelet küldött az Eyewitness News-nak, melyben magyarázattal szolgál a rendhagyó stílusra.

"Én írtam az apám nekrológját. Szerettem őt, hiszen ő volt az apám, és a távozása nem lett volna nehezebb akkor sem, ha jó apa lett volna. Utálta a hazugokat, úgy gondolom értékelte volna a nekrológ őszinteségét. Elnézést kérek mindenkitől, akit az apám megbántott. Úgy éreztem, sértő lett volna nem olyan embernek lefesteni, mint aki valójában volt.

Reméltem, hogy a nekrológ megírása segíteni fog nekünk a lezárásban, mert az, hogy nem beszélünk az családon belüli erőszakról, még nem teszi meg nem történtté. Köszönöm a részvétnyilvánításokat, a megértést és az imákat, szavaitok vigaszt nyújtottak a nehéz időkben.

"
Örömmel tölt el, hogy vannak akik nem értik, hogy írhattam ilyet, ez azt jelenti hogy nektek jó szüleitek voltak, becsüljétek meg őket.

Bár nagyra értékelem az aggodalmatokat, nagyobb hasznát vettük volna, amikor még gyerekek voltunk. A kegyetlenkedőknek pedig üzenem, hogy pont úgy viselkednek mint az apám, és nekik is bármikor szívesen megírom a nekrológjukat."

Forrás: Jezebel, illusztrációk: Pixabay

Neked mi a véleményed a témáról?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk