/eletstilus/ferfiak-kedvelik-a-ramenos-noket/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Elmondjuk, miért kezdeményezz bátran akkor is, ha nő vagy

Heteroszexuális kapcsolatban hagyományosan a férfiak szólítják le a nőket, de a 21. században kezd változni a helyzet: megrendülnek a sztereotípiák és felcserélődnek a szerepek.
hirdetés

Ma már nem kizárólag a férfiak teszik meg az első lépést. Egy hét évvel korábbi felmérés még azt mutatta ki, hogy a megkérdezett férfiak 16%-a szereti, ha a nő közeledik feléje elsőként és a nőknek 6%-a akar kezdeményező lenni.

A kaliforniai egyetem friss kutatása viszont a következő arányokat hozta ki: a megkérdezett nőknek egynegyede megtette az első lépést, viszont a férfiak 72%-a szeretné, ha a nő kezdeményezné a szexet. Tehát ma már a férfiak sem ijednek meg egy rámenősebb nőtől, írta a Huffington Postban Lea Rose Emery, írónő-blogger.

A kapcsolatkeresés a modern technológiával könnyebb lett.

És a nőket bátorítják is arra, hogy vegyék kezükbe az irányítást.

Helen Fisher tudományos kutató, az Anatomy of Love című könyv szerzője megvizsgálta az online randevúk adatait, több mint 25 ezer emberre vonatkozó statisztikáját. Ötezer megkérdezett férfi 65%-át környékezték meg a nők, és ez az érintettek 92%-ának tetszett. „A számok nem hazudnak. A nők, bármilyen korúak, bármilyen etnikumúak, merészekké váltak” – írta. Az okostelefonokkal a kezükben férfiak és nők egyaránt felhagynak hagyományos szerepükkel, és udvarlási repertoárjuk is bővül.

hirdetés

Miért kedvező a nőnek az első lépés megtétele?

Ha ő teszi az első lépést, ő diktálja a tempót, akkor is, ha pozitív, akkor is, ha negatív a válasz.

Nem veszít feleslegesen időt azzal, hogy aggódva várja a közeledést, mert ha tudja, hogy a dolog nem jön össze, máris továbbléphet. Lehet, hogy lépése kezdetben természetellenesnek tűnik, mert sokan még mindig a „védtelen, passzív nők” sztereotípiáiban gondolkodnak, de idővel tökéletesíteni lehet. Mindent ő irányít és eszerint kell viselkednie.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk