hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Ezt csináld, ha vizesedik a lakásod!

A vizesedés olyan probléma, amit nem szabad félvállról venni, mert nem csak az épület állaga roncsolódik, hanem az egészségünk is. És oké, hogy mindjárt itt az úszó VB, de azért ne a lakásunkban tartsuk.
Forrás: Házmestermedve blog - szmo.hu
2017. június 22.

hirdetés
Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold, és nem maradsz le róla!

A földszinti lakások vizesedése egyáltalán nem ritka dolog, főleg a régi építésű házakban. Mosómedve barátunk írt erről Házmestermedvének:

"
Szia Medve,

A földszinti lakások vizesedése szerinted miért oly általános probléma? Vagy nem is az, csak én látom annak? És van-e valami megoldás rá, amiről tudod, hogy tartós, és nem dobja le a fal a festéket/csempét utána?

Medveüdvözlettel,

Mosómedve

Jó hír, hogy mindig van megoldás. Általában a vízszigetelés elégtelensége, sérülése vagy hiánya okozza a vizesedést. Tudom, most feltaláltam a spanyolviaszt.

hirdetés
vizesfal2

Fontos viszont, hogy mindenképpen a kiváltó okot kell megkeresni és kijavítani, mert minden más csak időleges megoldás és újból jelentkezni fog a probléma. Ilyenkor dobja le újra és újra a festéket, csempét a fal.

Tartós megoldást pedig csak akkor lehet találni, ha tudjuk, mi az előzmény és minden más infó is a birtokunkban van, így innen nagyon nehéz megmondani, hogy mi a gond és mit lehet tenni ellene.

Mit tegyek, ha vizesedik a lakásom?

A helyedben első körben hívnék pár szakit árajánlatra (nem kerül semmibe) és ha háromból kettő is ugyanazt mondja hibának, akkor meg kell valamelyikkel csináltatni.

Az utólagos vízszigetelés nem a lehetetlen feladatok egyike.vizesfal3

Kinek a költsége, ha vizesedik a lakásom?

Ha viszont kiderül, hogy a társasháznak rossz a szigetelése, akkor az a ház gondja és a közös képviselőhöz kell fordulnod. De ezt is csak akkor tudjuk meg, ha a szakik megmondják, hogy hol a gond. Utána még érdemes először elolvasni az alapító okiratot, hogy feleslegesen ne rázzuk meg a pofonfát.

Azonban elmondható nagy általánosságban, hogy a víz ellen nem a lakásnak kell védekeznie, hanem a társasháznak, mert a vízszigetelés nem olyan, hogy én is megcsinálom, meg a szomszéd is, hanem úgy működik, hogy a teljes ház alatt van. Ez nem partizánakcióskodásos dolog.

Vízszigetelésre vannak kifejezetten cégek, akik ezzel foglalkoznak. Google kiad egy csomót. Még a kőművesek szoktak ezzel foglalkozni, de szerintem jobb, ha egy erre specializálódott céget hívsz ki.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk