hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kell a férfiaknak a sok szex, és az, ha női melleket bámulhatnak – Ez a hosszú élet titka?

Legalábbis egy új tanulmány szerint, ami a Medical Daily nevű angol lapban jelent meg, és valószínűleg sok férfi olvasónak csillant fel a szeme, mikor megtudta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 28.

hirdetés

Nem elég, hogy kiderítették: a sok szex és az, ha női mellekben gyönyörködnek, növeli a férfiak átlagos életkorát, azt is megállapították, hogy a házasság és a gyerekvállalás is azok közé a dolgok közé tartozik, amiktől a férfiak tovább élhetnek.

A cikk összesen hat dolgot említ meg, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a férfiak tovább éljenek. Valljuk be, ezt nem is árt tudni, hiszen jóval alacsonyabb az átlagéletkoruk, mint a nőknek. Biológiailag ez annak köszönhető, hogy a nőknek két X-kromoszómájuk van, de a társadalmi és életmódbeli tényezők is nagyban hozzájárulnak ahhoz, ki hány évig él.hazassag

Visszatérve a férfiakra, a lista első helyén a mellek állnak.

A tanulmány szerint, ha a férfiak női melleket bámulnak, az pozitív érzéseket kelt bennük, ezekről pedig ugye már régen tudjuk, hogy hozzájárulnak a hosszú élethez. A vicces az, hogy a tanulmány szerint ugyanez a hatás érhető el sok férfinál akkor is, ha cuki állatokat látnak, és valószínűleg kevesebb lesz a rosszalló pillantás is.

A lista második helyén szerepel a szex, a rendszeres orgazmus akár 3-8 évvel is növelheti az élettartamot.

hirdetés

Egy másik tanulmány szerint a férfiak elhalálozási kockázata 50%-kal csökkent, miután gyakrabban éltek nemi életet. Ráadásul csökkenti a stresszt, ezzel együtt pedig a betegségek kialakulásának kockázatát is.

Akármilyen meglepő is lehet egyeseknek, a házasság is szerepel a listán. Akik párban élnek, egyértelműen tovább élnek, mint a magányos farkasok. Sőt, a Medical Dailyben megjelent cikk szerint minél tovább házas valaki, annál magasabb kort élhet meg. Ezek után tehát nem árt végiggondolni, hogy szeretnétek-e megházasodni, vagy sem.

Nem csak a házasság, de a gyerekvállalás is növeli az élettartamot.gyerek

Egy másik tanulmány szerint ugyanis azok a nők és férfiak, akinek legalább egy gyerekük született, átlagosan tovább élnek, mint gyermektelen társaik. Számításaik szerint, mire a férfiak elérték a hatvanéves kort, ez már két évet jelentett pluszban. 80 éves korukra pedig a gyerekes férfiak átlagosan még hét évig és nyolc hónapig élnek, míg a gyermektelenek már csak hét évig.

Érdekes, de a listán szerepel a felelősség is.

A felelősség ugyanis nemcsak a napi funkciókat fejleszti, hanem az élettartamot is növeli.

A lista utolsó helyén az szerepel, hogy a férfiak ne bánják, ha apukás lesz a külsejük. Ők ugyanis kisebb valószínűséggel kapnak majd szívrohamot vagy prosztatarákot. De ami a legfontosabb, a tanulmány szerint ők amiatt, mert kevesebb időt fordítanak a testükre, sokkal több időt szánnak a gyerekeikre. És úgy látszik, hogy ez is jó hatással van a férfiak életkorára.

Forrás: Metro, Fotók: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk