hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Ezekkel a Harry Potter társasjátékokkal, újra átélheted a Roxforti kalandokat!

Ha szeretnél egy picit visszacsöppenni a varázslók és muglik világába, ezek a játékok neked szólnak!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

Rengeteg gyerekkel és felnőttel szerettette meg az olvasást J. K. Rowling, amikor megalkotta a Harry Potter univerzumot. A Roxfortban tanuló varázslótanonc és diáktársai azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek, hiába telt el már több mint 20 év az első könyv megjelenése óta. Bevallom én régóta rajongok már Harry Potterért, így minden érdekel a varázsvilágról és ez alól a társasjátékok sem kivételek.

Amíg várunk a Legendás állatok-sorozat 3. részének megjelenésére, összeszedtünk a REGIO JÁTÉK kínálatából pár társasjátékot, amikkel játszva újra átélheted a Roxforti kalandokat.

Harry Pitter: Roxforti Csata

A Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték (Hogwarts Battle) a világhírű filmsorozatból ismert karaktereket és látványvilágot a történet minden izgalmával együtt dolgozta fel, és a végeredmény egy olyan játék lett, ami minden varázsló és mugli számára izgalmakat rejt. Egy kooperatív pakliépítő játékról van szó, amiben a négy hős (Harry, Hermione, Ron, Neville) egyikével vagytok. A játék során mindenkinek 10-10 egyedi saját kártyája van, és a célotok, hogy legyőzzétek Voldemortot és csatlósait.

A láda hét különböző, fokozatosan nehezedő kalandra hív benneteket, amik egy-egy film történéseit dolgozzák fel, kezdve a Varázslóiskolában töltött első évtől egészen a legendás Roxforti csatáig. Az egyes szintek többször újrajátszhatóak, és minden alkalommal új kihívással nézhettek szembe attól függően, hogy melyik karaktert választjátok. A dobozokban egyre bővül a tartalom, erősebb varázslatokat húzhattok, több ellenféllel csatázhattok és ebben számos szövetséges lesz a segítségetekre. A negyedik játéknál már előkerülnek a házkockák is, amiknek főleg a legutolsó játékban lesz nagy jelentőségük a horcruxok elpusztításánál. A hősök karakterei is változnak, összesen három változatuk van a játékban, nőnek a képességeik is, ahogy idősödnek. A játék 3-4 fővel izgalmas igazán, de teljesen élvezhető két fővel is, viszont lesznek olyan fontos kártyák, amiket emiatt nem tudtok felhúzni, de ha ügyesek vagytok így is meg lehet oldani a nehéz helyzeteket.

hirdetés

Dobble Harry Potter társasjáték

A Dobble egy pörgős, szórakoztató gondolkodási és észlelési képességet fejlesztő játék, melyben relációkat és azonosságokat kell felfedeznetek az 55 kerek lapon, melyek telis-tele vannak változatos képekkel. A játékban az a jó, hogy nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, a kombinációk végtelenek, így annyiszor játszotok vele, amennyiszer csak szeretnétek.

A gyorsasági partijátékok királya, a Dobble Harry Potteres verziójában minden rajongó kiélheti magát! A kártyákon ezúttal csak a filmekkel kapcsolatos ábrák szerepelnek. Többek között olyan jól ismert szereplőkkel találkozhattok benne, mint McGalagony tanárnő, Piton professzor, Hagrid, na és persze itt van a három jó barát, Harry, Ron és Hermione is. Természetesen nem maradhatnak el a Harry Potter világából mára már híressé vált tárgyak sem! A játékban láthatod az aranycikeszt, a Teszlek Süveget, a varázspálcákat és minden olyan fontos kelléket, amik jelentős szerepet töltenek be a cselekményben.

A játék szabálya pedig ugyanaz, mint az alapjátéknak. Bármely két lapot csapjátok fel, mindig pontosan egy ábra lesz, amely mindkettőn szerepelni fog, ezt kell minél hamarabb megtalálnotok és hangosan kimondanotok. A jellegzetes, kerek fémdoboznak köszönhetően, amely mára a Dobble sorozat védjegye lett, a játék utazáshoz is tökéletes és bárhol játszhattok vele, hiszen kicsi a helyigénye.

Harry Potter Labirintus

Ki látja át a labirintust és találja meg az utat Roxfort lakóihoz? Harry, Ron, Hermione, Dumbledore professzor, Hagrid és Harry baglya, Hedvig csak arra várnak, hogy megtaláljátok őket. Ha ügyesen tologatjátok a kártyákat, olyan utak jönnek létre, amelyek a keresett figurához vezetnek titeket. Ez a kaland vár benneteket, a Harry Potter Labirintus társasjátékban.

A labirintus társasjátékok szabályai igen egyszerűek és a gyors játékmenet miatt népszerűek a gyerekek körében. A játék annyiból áll, hogy a dobozban található térképlapkák segítségével kell feltöltenetek a feladattáblát, amelyek közül egy meg fog maradni. A kezdő játékosnak kell becsúztatnia egy lapkát az egyik sávba, amivel új utakat nyithat meg vagy zárhat le, ezzel nehezítve vagy könnyítve társai játékát. Ez után kell a bábujával a kártyán látható képet tartalmazó mezőre eljutnia. A játékot az nyeri majd, akinek a legtöbb kártyát sikerül összegyűjtenie. Labirintusra fel!

Harry Potter: Legendás állatok és megfigyelésük társasjáték

A Harry Potter könyvek és filmek világát a Legendás állatok és megfigyelésük viszi tovább, és legalább olyan népszerű és sikeres, mint a klasszikus könyvek. Azonban a legendás lények gondozása nem egyszerű feladat, ahogy az ebből a játékból is kiderül! Különböző méretű és színű bestiák garázdálkodnak a kastélyban, és a ti feladatotok lesz megtalálni őket!

A játékban Harry Potter, Hermione, Ron vagy Ginny bőrébe bújhattok, és a feladatotok pedig az, hogy helyreállítsátok a rendet! A játék során különleges mezőkre kell lépnetek, és kártyákat kell gyűjtenetek, melyek a lények nyomára vezetnek majd! A kártyákon a legendás állatok egy-egy tulajdonsága látható (például méret, vagy szín), négy tulajdonságkártya összegyűjtése pedig egyértelműen kijelöl egy keresett bestiát. De vigyázz, a Roxfortban nem ilyen egyszerűen mennek a dolgok! A falak mozognak, így bár az udvaron állsz, könnyen az épület belsejében találhatod magadat, vagy éppen fordítva. Ha készen állsz a feladatra, a játékot ezen a linken éred el!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk