hirdetés

A Rovatból
hirdetés

A barátom megkérte a kezemet, pedig még csak pár hete járunk – meneküljek?

Ez az igazi dilemma. Te mit tennél?
Fotó: PxHere - szmo.hu
2018. augusztus 15.

hirdetés

Egy 29 éves nő elbizonytalanodott, amikor a sármos és fülig szerelmes barátja megkérte a kezét, mert csak nemrég jöttek össze. Ráadásul a srácnak eddig az összes komoly kapcsolata kudarccal végződött. A meglepett, de bizonytalan barátnő a Daily Star tanácsadójának mesélte el történetét:

"Egy mindent elsöprő szerelem közepén vagyunk. Egy hétfői napon találkoztunk, csütörtökön pedig már be is költözött hozzám. Azóta alig volt olyan perc, amit külön töltöttünk. A szülinapomon aztán letérdelt elém és megkérte a kezemet.

Azt mondta, teljes szívéből szeret engem, és úgy érzi, végre megtalálta a lelki társát. A nagymamája jegygyűrűjét nyújtotta nekem, (amit egy korábbi feleségének sem adott oda) és arra kért, hogy éljem le vele az életemet. Ez nagyon hízelgő, de most jól összezavart.

Bízhatok benne, hogy velem minden más lesz?

Egy közös baráton keresztül találkoztunk, és már az elején őszintén beszélt a szerelmi életéről. 19 évesen házasodott meg először, amikor a barátnője eljátszotta, hogy terhes, csak azért, hogy magához láncolja őt. Csupán 6 hétig voltak házasok. A második házassága egy másik nővel szintén bedőlt, a harmadik felesége pedig egyszercsak úgy döntött, nem akar többé házas asszony lenni, és elvált tőle. Azóta a nő egyedül él a hegyekben, Skóciában, de még mindig jó barátok a pasimmal.

hirdetés

A srác már az elején mondta, hogy eddig nagyon szerencsétlen volt a szerelemben, de úgy érzi, most végre megütötte velem a főnyereményt.

A barátaim is biztatnak, hogy éljek a lehetőséggel és menjek hozzá. Hamarosan 30 éves leszek, számtalan sikertelen kapcsolattal a hátam mögött. Mindig kritizáltak, hogy túl válogatós vagyok és lassan tudok elköteleződni.

A pasimmal közös barátunk, aki bemutatott minket egymásnak azt mondta, ez a fiú tényleg egy jó srác, csak hozott pár rossz döntést a múltban.

Beismerem, hogy elképesztően jóképű és hihetetlen jó az ágyban is, de érdemes egy olyan férfival összekötni az életemet, aki nem is tagadja, hogy az eddigi pályafutása elég szörnyű?"

Jane, a Daily Star tanácsadója azt válaszolta a nőnek, hogy ne hagyja, hogy a barátai belehajszolják egy olyan házasságba, amiben ő maga nem biztos. Szerinte a pár mindent az egészségesnél gyorsabban csinált eddig, tehát ideje lassítani.

"Mondd meg a barátodnak, hogy szereted őt, de időre és térre van szükséged, hogy mindent átgondolj. Hova ez a nagy sietség? 30 éves leszel - na és? Kérdezgesd tovább a barátodat és figyeld meg a reakcióit addig, amíg biztos nem leszel abban, hogy őszinte hozzád. Három válás egy kicsit meredek, de néha megesik az ilyen. Ami fontosabb, az az, hogy te boldog vagy-e vele."

A szakértő kicsit gyanúsnak találja, hogy a férfi ilyen hamar a nőhöz költözött. Azt javasolja neki, hogy derítse ki, hogy az anyagiak miatt volt-e fontos az összebútorozás. Lehet, hogy nehezen tudja fizetni a számláit, vagy esetleg még tartozik a volt feleségeinek. Felmerül az a kérdés is, hogy a férfinak vannak-e gyerekei, és ha igen, jó apa-e?

"Ha úgy érzed, ez a mindent elsöprő szerelem mégsem olyan tökéletes, mint amilyennek tűnik, a legkevésbé se érezd magad bűnösnek, ha azt mondod, sajnálod, de neked most azonnal ki kell lépned ebből a kapcsolatból."

Te mit gondolsz a pár történetéről? Igaza van a szakértőnek, akinek kétségei vannak ezzel a románccal kapcsolatban?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk