hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Élete legrosszabb napja után nem az öngyilkosságot választotta a depressziós tini

Ahelyett, hogy bántotta volna magát, festeni kezdett. Nem is akárhogy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 17.

hirdetés

A 18 éves Amelia Hall évek óta depressziós. Nemrégiben úgy érezte, ennél már nem lehet rosszabb, élete egyik legrosszabb napján volt túl, de megállta: nem bántotta saját magát. Helyette valami egészen inspiráló dolgot tett.

„Hosszú idő óta a mai nap volt a legrosszabb, de ahelyett, hogy kárt okoztam volna magamban, inkább újraalkottam egy gyönyörű festményt a saját bőrömön” – írta Amelia a Twitteren.amel10

A lány nem mást választott, mint egyik kedvenc művészének, Vincent van Gogh-nak híres festményét, az Éjjeli kávézót. A manchesteri egyetem régészetet tanuló diákjának körülbelül három óra alatt sikerült befejeznie a remekművet, azonban azt írta, hogy egyáltalán nem volt könnyű:

„Emlékszem, nagyjából a felénél tartottam, amikor legszívesebben lemostam volna az egészet és visszafeküdtem volna aludni. De nagyon örülök, hogy nem hagytam abba, mert

most végre valami csodálatosat mutathatok egy kifejezetten rossz nap után, nem pedig kárt okoztam a saját testemen.

hirdetés

Mindegy, milyen rossznak tűnik minden, akkor sem éri meg fizikailag bántani magunkat.”amel2amel3

A lány a Twitteren tette közzé alkotását, amin jól látható, mennyi ideig tarthatott és mekkora munka lehetett elkészíteni a művet. Szerencsére mások is értékelték, és sok pozitív hozzászólás érkezett a műre.

Az egyik felhasználó azt írta:

"
Ez nagyon gyönyörű, és sokkal jobb, mintha kárt tennél magadban, büszke vagyok rád! A stílusod lenyűgöző!

Voltak többen, akik biztatták is a lányt, legtöbben olyanok, akik vagy saját tapasztalatból, vagy közeli hozzátartozó miatt ismerik ezt az érzést:

„Én is átéltem ezt, és szeretném, ha tudnád, lesz ez még jobb majd!” - írta egyikük, míg a másik azt kommentelte: „Nagyszerű ötlet. A lányom már négy éve 'tiszta', nem tett kárt magában. Tavaly készült el az első tetoválása, ami eltakarja a hegeket.”

Többen írták neki, mennyire büszkék rá, és hogy ők is hasonló dolgokon mentek keresztül, sokaknak sikerült túllépni rajta, de többeknek Amelia adott most erőt a változtatáshoz. Azt is írták azonban, amivel valószínűleg a lány is küzd, hogy

hiába hagyják abba, nehéz a hegekkel együtt élni, sokan megbámulják és elítélik őket.

A "falcolás"

Nagy Dénes Seb című dokumentumfilmje foglalkozott az itthon falcolásnak nevezett jelenséggel: a filmben olyan nők szólalnak meg, akik Ameliához hasonlóan szintén saját magukban tettek kárt, és ettől várták a megkönnyebbülést.

Forrás: BoredPanda

Ha szerinted hasznos lehet valakinek ez a cikk, oszd meg!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk