hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Egyre többen csatlakoznak a „veganuárhoz”, egy hónapig csak növényi alapú ételeket esznek

Sokan a vírus és a húsfogyasztás közötti kapcsolatot említették indokként. Itthon is egyre népszerűbb a vegán január.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. január 11.

hirdetés

A nehézkésen magyarított januári vegán kihívás egyre népszerűbb: a veganuár projekt adatai szerint az emberek kíváncsiak, mihez kezdjenek a rengeteg bespájzolt tésztával, általában egészségesebben szeretnének élni, de a Covid-19 denevér-vadhúsos eredetsztorija sem rossz motiváció - írja a Kreatív.

A nemzetközi projekt kommunikációs vezetője szerint 2020-ban 192 országból több, mint 400 ezer ember határozta el, hogy egy hónapig csak növényi alapú ételeket fog enni.

Mint mondta, az idei vegán január már több, mint 500 ezer feliratkozónál jár, amihez nagyban hozzájárulhatott Sir Paul McCartney, Jane Goodall és Ricky Gervais biztatása is.

A tavalyi résztvevők 32 százaléka nyilatkozott úgy, hogy több vegán ételt eszik Covid-19 miatt. 73 százalékuk jelölte meg, hogy egészségügyi okokból döntött úgy, hogy részt vesz a kihívásban, 43 százalék a több főzésre jutó időt említette meg indokként, 41 százalék pedig a vírus és a húsfogyasztás közötti kapcsolatot említette.

A kihíváshoz egyre több cég is csatlakozik valamilyen formában. Az Egyesült Királyságban hús nélküli húsgolyóval csatlakozott a reggeliző/kávézó Pret és a Kifli.hu-ról ismerős, növényi alapú húsokat áruló Vivera.

hirdetés

De Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a vegán januárral. A Nosalty például különböző vegán receptekkel segíti a kihívásban résztvevőket.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk