hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Egyetlen frappáns poszttal rakta helyre a vegánokat egy eszkimó nő

Nem minden vadász gyilkos.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. október 12.

hirdetés

A vadászat és a húsevés egy teljesen magától értetődő, ám mégis sokak által nem látott aspektusát villantotta meg Twitteren egy inuit nő reagálva arra, hogy a vegánok sokszor kivétel nélkül mindenkit elítélnek, akik nem követik a vegán életmódot.

Katara Piujuq a Kanada északi részén található Nunavut territóriumban él, a gyéren lakott területet elsősorban inuitok (eszkimók) lakják. A lány egy Twitter-posztban reagált arra, hogy mostanában egyre elítélőbbek a vegán életmódot követők azokkal szemben, akik nem vonják meg maguktól az állati eredetű termékeket.

Katara néhány képet posztolt, amitől egyből világossá válik, hogy egyes emberek körülményeikből adódóan nem engedhetik meg maguknak a drága vegán életmódot: fotókon mutatja be, milyen áron kínálják a zöldségeket Kanada legészakibb, meglehetősen fagyos részén, a Clyde River nevű település egyik boltjában:

a karfiol darabját 13,79 dollárért (kb. 4200 forint), a brokkolit 16,79 dollárért (5100 ft) adják a helyi üzletben.

Az aranyáron mért zöldségek és gyümölcsök mellé a lány azt írta posztjában:

Az inuitok nagy része szegénységben él, és nem tudja megengedni magának a drága vegán életmódot. Azért kell vadásznunk, hogy együnk. Évezredeken keresztül úgy éltünk túl, hogy fenntartható módon táplálkoztunk. Megbecsüljük az állatokat, amelyek élelmet adnak nekünk

- utalva arra, hogy a vadászokat a vegánok leggyakrabban kegyetlen gyilkosoknak tartják, holott egyes népek számára ez az egyetlen mód az élelemszerzésre. Hozzátette:

hirdetés

"Kérlek, nézzetek utána a tényeknek, mielőtt gyilkosoknak nevezitek az inuitokat, akik azért vadásznak, hogy egyenek, meleg ruhákat készíthessenek a szőrméből és gyakorolhassák a hagyományaikat ezen a fagyott vidéken."

A lány szimpatikus kiállását pozitívan fogadták a közösségi oldalon.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk