/eletstilus/egy-applikacio-ami-megkonnyiti-az-eletedet/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Egy applikáció, ami megkönnyíti az életedet

Az okostelefonodra letölthető Simple applikációval fizethetsz többek között kajáért, mozijegyért, parkolásért – ahogy az alkalmazás nevében is benne van: egyszerűen. Teszteltük!
hirdetés

Az internetes vásárlás már nem számít újdonságnak. Óriási online áruházak vannak, ahol csak interneten keresztül lehet bármit is megrendelni. Sajnos viszont rengeteg olyan szolgáltatás van, amit alapból nem lehet ilyen módon megvásárolni, vagy csak viszonylag körülményes módon.

Vannak szolgáltatások, amiket számítógépen egészen jó kis oldalon keresztül meg tudunk venni, de sajnos mobilra egyáltalán nincsenek optimalizálva és inkább egy ‘Na majd gépről megveszem’ felkiáltással félre is tesszük a dolgot. Szerencsére van egy remek alkalmazás, a Simple, amivel többek között mozijegyet, autópálya-matricát, ételt, koncertjegyet, is vehetünk mobilról mindenféle kompromisszum nélkül.

Aki nem ismerné a Simple-t, annak el kell árulnom, hogy ez egy teljesen hazai fejlesztésű, integrált alkalmazás, amely a mobilfizetést ötvözi számos szolgáltatással, egy appon belül. Lényege és előnye, hogy nem kell több különálló szolgáltatást és alkalmazást használnunk, elég csak letöltenünk, és máris kiváltottuk vele több másik app vagy weboldal használatát.

Letöltése (iOS, Android) rendszerű telefonokra teljesen ingyenes, és bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, Visa vagy American Express bankkártyával, vagy OTP Cafeteria kártyával használható. Az alkalmazással közterületi parkolójegy, autópálya-matrica, taxi, mozijegy, színházjegy, koncertjegy, étel, ital is vásárolható. Emellett fizethetünk a WestEnd parkoló automatáinál, és megnézhetjük a környék partykínálatát. A papírpénzt és az aprót pedig végleg elfelejthetjük, elég lesz csak egy bankkártya és a Simple app. Az elérhető szolgáltatások és elfogadóhelyek köre természetesen folyamatosan bővül.

VIDEÓ: Simple - vedd egyszerűen!

hirdetés

Vegyél jegyet moziba!

Mikor először hallottam a Simple-ről, egyből a mozijegyvásárlás volt az, ami miatt rányomtam a letöltés gombra. Budapestiként, ha moziba megyek, akkor az esetek túlnyomó részében valamelyik Cinema City terembe veszek jegyet. A használata egyszerű: Simple alkalmazás -> kiválasztom a helyet -> megveszem a jegyet -> telefonon felmutatom a QR kódot -> és már nézem is a filmet. Nem kanyarogtam a sorban és még az automatát sem nyomkodtam. A Simple nem csak azért jó, mert mobilról sokkal könnyebben tudunk akár mozijegyet venni, mint egy böngészőből, hanem hogy maga a megvásárolt jegy is egyből ott van az alkalmazásban. Nem kell e-mailekből előtúrni a kapuban a jegyet, elég csak elindítani az appot és bemutatni a QR-kódot a mozis kollégának. Persze aki jobban szereti a PDF-eket, az e-mailben így is megkapja a jegyet és ki is nyomtathatja, de a rendszer annyira stabilan működik, hogy nekem sosem volt még olyan, hogy nem tudtam volna bemenni így a filmre.

Parkolj!

Ahogy már fentebb is írtam, pár kattintással tudsz autópálya-matricát vagy parkolást is fizetni. Az a jó benne, hogy az appon belül regisztrált bankkártyáddal tudod rögtön mindkettőt fizetni és a parkolásnál GPS alapján azonnal mutatja, hogy fizetős részre keveredtél-e vagy free zónába. Továbbá azt is mutatja, hogy mennyi ott a maximum parkolható idő. A telefon értesítősávjában ott marad, így onnan le is állíthatod a parkolást, ha végeztél. Kaptam visszaigazolást és azt is láttam, hogy a kártyámról levonták a pénzt, így biztosan nem kell tartani a büntetéstől.

A parkolási opción belül négy új funkció is bekerült: a parkolás emlékeztető, a kedvenc jármű, a becenév és a gyorsindító widget. A widget kizárólag Androidon érhető el, de a többi újdonságot az iOS felhasználók is megkapták.

A parkolási emlékeztető opció úgy működik, hogy miután elindítottam a parkolást, a felugró ablakban látható lett egy “Itt parkolok” felirat, erre rábökve beállíthattam a parkolás helyét és ha újból az autó közelébe értem, az app értesítést küldött, így már nem felejtettem el leállítani a parkolást, ami (szégyenszemre, de) már többször is előfordult. Amennyiben nem emlékszel, hogy pontosan hol parkoltál, úgy útvonalat is tervezhetsz.

A kedvenc opció, más néven alapértelmezett jármű funkcióval beállíthatod azt az autót, amivel legtöbbször közlekedsz. Ha egy háztartásban vagy egy vállalatnál több autó van és a sofőr néha más autóval is parkol, akkor egy lépést kihagyva automatikusan kiválasztódik az általunk beállított alapértelmezett autó, így még gyorsabban el lehet indítani a parkolást.

Jármű becenév opció. Nekem is több rendszám van betáplálva az applikációba, de tudom, hogy melyik melyik. Mindenesetre, aki szeretné elnevezni az autókat (pl. Lambó, Bömös, Zsiguli), az megteheti.

Parkolás indításánál érdemesnek tartom megjegyezni, hogy ha egy nagyobb összeget is levon a kártyádról, nem kell megijedni, ugyanis biztonsági okokból a Simple alkalmazás lefoglal egy bizonyos összeget a kártyánkon (max. 2000 Ft!), amit a parkolás leállításánál feloldanak, tehát ha egyből meglátsz egy 1500 Ft-os zárolást, aggodalomra semmi ok.

Az új funkciók közül nekem személy szerint a helyzetalapú emlékeztető a legfontosabb, hisz ahogy fentebb is írtam, előfordult már, hogy nem állítottam le a mobilparkolást. A gyorsindító widget is király, bár ez ugye csak az Android felhasználók számára érhető el, nekik viszont szerintem hasznos lehet. További részlet az új funkciókról ITT!

Rendelj ételt!

Szuper dolog még, hogy ezeken felül tudok ételt rendelni, ha már nagyon kopogna a szemem az éhségtől. Mindössze néhány gombnyomásomba került és 30 percen belül az asztalomra repült az ebéd. Első lépésként a kiszállítás pontos helyét és az elérhetőséget kellett megadnom, majd a legördülő étteremlistából választani egy számomra szimpatikusat. A választott étteremnél szállítási díj nem volt, és mivel viszonylag közel található a lakhelyemhez, a becsült érkezési időn (fél óra) belül meg is érkezett a csemege!

Igyál italautomatából!

Az italautomatánál még gyorsabban működött a rendszer. A Simple ajánlott néhány, a tartózkodási helyemhez közel eső üzletet, ahol lehet vele fizetni, ezekből választottam ki a legközelebb esőt. A gépen található zöld gomb megnyomása után a megkívánt italra böktem (ebben az esetben kávéra), majd az automatán megjelenő QR-kód elé kellett tartani a telefont. A kód beolvasását követően a telefon alsó részén léptem tovább a fizetéshez, és miután a szerkezet kiírta a vásárlás sikerességét, máris a kezembe tarthattam a gőzölgő koffeinbombámat.

Vedd meg vonatjegyedet!

Ettől az évtől a vasúttársaság online jegyvásárlási rendszerében elérhetővé vált a mentett bankkártyával történő fizetés. Az újítás lényege, hogy a SimplePay felületen lehetőséged van a kártyaadataid elmentésére, így nem kell minden vásárlásnál újra megadni azokat. A bankkártyaadatok mentéséhez csupán Simple-fiókkal kell rendelkezned, amit a fizetési folyamat közben is gyorsan létrehozhatsz.

Kipróbáltuk, a teljes fizetési folyamat – beállításoktól függően – 5-10 másodpercet vesz igénybe. Jóval gyorsabb, mint az eddig – szintén az OTP által, de nem Simple rendszerrel kiszolgált – bankkártyás fizetés. A jegyeket továbbra is a vásárláskor kapott kóddal nyomtathatod ki a vasútállomásokon található automatákból, e-vonatjegy vásárlása esetén pedig akár okostelefonon, tableten vagy kinyomtatva is bemutathatod. Ráadásul az OTP Mobil nyereményjátékán most 500.000 Ft-ot is nyerhetsz, ha a Simple fiókban regisztrált bankkártyáddal veszed meg a vonatjegyet. Részletek ITT!

No és kultúra, sport, buli

Az alkalmazáson belül vehetsz még jegyet fesztiválra, strandra, színházba, koncertre, múzeumokba, és sportrrendezvényekre is. Lecsaphatsz a “ma esti” lastminute előadásokra és még sok egyébre. Tényleg, végigpörgetni is sok.

És ez még nem minden az összes funkció közül, úgyhogy töltsd le és nézd meg magad is, mert egy próbát nagyon is megér!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk