/eletstilus/drasztikusan-megvaltozhat-hazassag-elso-eve/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

5 dolog, ami drasztikusan megváltozhat a házasságod első évében

Érdemes felkészülni rájuk.
hirdetés

Hogy mi történik, miután kimondtátok a boldogító igent? Egyesek szerint minden átalakul, mások szerint az égvilágon semmi, egy azonban biztos: ahogy telnek az évek, a kapcsolat változik, és míg számos dologban összekovácsolódtok, a konfliktusokra is fel kell készülni. A HelloGiggles most összegyűjtött 5 dolgot, amire érdemes felkészülni:

1. Hová tűntek a pillangók?

Az a bizonyos nagy szenvedély és a rózsaszín köd, amit az első hónapokban tapasztaltál, sajnos a legtöbb esetben nem tart örökké. Persze ez nem azt jelenti, hogy kiszeretsz a párodból és ellaposodik a kapcsolat, egyszerűen csak barátság, kötődés, szeretet kerül a mindent elsöprő, irracionális érzelmek helyére.

2. Újfajta konfliktusok

Lehetséges, hogy felmerülnek majd olyan konfliktusok is, amiket pár éve elképzelhetetlennek tartottál volna. Most már nem csak az a kérdés, hogy ki megy át a másikhoz, hanem a közös anyagiakról, majd a gyereknevelésről is együtt kell gondolkoznotok.

hirdetés

3. A te anyádhoz vagy az én anyámhoz?

Míg a kamaszéveitekben mindenki hazautazott a saját családjához karácsonykor, most már egy egységként mozogtok, és meg kell egyeznetek arról, kiket látogattok meg. Az unokatesóit nem bírod, a te szüleid pedig ragaszkodnak hozzá, hogy náluk töltsétek az első napokat... Na, ide kell egy jó adag higgadtság.

4. Mi lesz a barátokkal?

Csak azért, mert aláírtatok egy papírt, még nem kell bezárkóznotok a lakás négy fala közé. Továbbra is járhattok bulizni, élhettek (sőt, éljetek!) szociális életet, és olykor külön is kikapcsolódhattok. Persze ebből lehet konfliktus, de amennyiben mindkettőtök kompromisszumképes, könnyedén megbeszélhetitek ezt.

5. Már megint elöl hagytad a büdös zoknidat

Amennyiben korábban nem éltetek együtt, hatalmas mérföldkőnek számít majd az összeköltözés. A későbbi viták elkerülése végett érdemes már az első hetekben lefektetni pár szabályt. Beszéljétek meg, hogy ki milyen háztartásbeli feladatokat lát el, és tartsátok tiszteletben a másik rigolyáit!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk