/eletstilus/demeny-a-kotsog-gazdaja-segitseget-ker-egy-masik-kutyanak/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Demény, a kötsög gazdája segítséget kér egy másik kutyának

Vajda egy német vizsla, akinek lebénult a két hátsó lába. Demény gazdája szívbemarkoló posztban kért neki segítséget.
Magos Judit - szmo.hu
2015. február 17.


Link másolása

hirdetés

Kicsoda Demény, a kötsög?

"Demény vagyok. Kötsög. Diktátor. Vizslablogger és véleményvezér. Gazditréner, Kutya-Életvezetési Tanácsadó. Celeb. Mém. Ikon" - így mutatkozik be Demény, a vizsla saját blogján és Facebook-oldalán. Demény sokkal több mint egy szimpla kutya, ő a magyar net legnépszerűbb kutyaszemélyiségévé vált. Ezt nem csak elbűvölő ábrázatának és egyénsigének köszönheti, hanem gazdájának, Magos Juditnak, és az általa írt posztoknak is, amelyekből egy elképesztően laza és jó fej kutya karaktere rajzolódik ki. A blogot olvasva egy öntörvényű és bohém vizsla szemével csodálkozhattok rá a nagyvilágra, méghozzá nagyon szórakoztatóan.

keretes

"Ez egyik első közös képem Gazdival. Már akkor sejthettem volna, hogy egy erőszakos nőszemély, aki megfojt a rajongásával"

Demény (illetve Judit) komoly témákkal is foglalkozik, különösen érzékeny a gazdátlan kutyák sorsa iránt, ami annak is köszönhető, hogy ő is hasonló cipőben járt: "Demény vagyok. Azért Demény, mert ezt – az amúgy tökre szexuális – nevet adta nekem a Futrinka Egyesület, mikor gondozásába vett. Eredetileg Fickónak hívtak, de már nem emlékszem rá, ahogy nem emlékszem a családra sem, amelyik így nevezett, csak arra emlékszem, hogy elütött az autó, meg rácsokra, meg Gazdi fehér tornacipőjére, mikor értem jött."

hirdetés

Az alábbi, szívfacsaró poszt két napja jelent meg a Demény, a kötsög blogon. Demény gazdája, Judit kér segítséget egy tragikus balesetet szenvedett csokiszínű vizslának. Vajda hátsó lábai lebénultak. A posztot változtatás nélkül közöljük.

"Talán furcsán hangzik majd, de van »szerelem«, van »bizsergés« ember és kutya közt is. Hiába sétálsz naponta valakivel, talán cukinak is tartod, de egyszerűen »nincs meg«, nem érzed a kutyát, nem fog meg. Aki ismer, tudja, így vagyok én is a csoki vizslákkal. Szépek, cukik, de nem érintenek meg. Így voltam, Krvarossz CsokiKendével is, aki kevésbé rossz, mint a neve mondja, édes, bújós, gyönyörű, de valahogy nem volt meg nekem. És nem a hoppanálásra gondolok, hanem hogy lelkileg nincs meg. Grafit első látásra szerelem volt, egyszerűen elolvadok tőle, amilyen arisztokratikusan semmibe vesz, amilyen cicásan kéreti magát, ha csókot akarok, és amilyen édes-kajlán fut, ahogy senki más. Kende most lett meg a szívemben, pár napja. Fogtam a póráza végét, sétáltunk, és valahogy ő és én akkor egymásra találtunk, ahogy együtt mozdultunk, ahogy figyelni kezdett rám, ahogy léptünk. Az első csokivizsla, aki helyet kapott a szívemben. Nagy helyet.

Ez a poszt mégsem róla szól, hanem egy haverjáról, akivel sokáig osztozott a közös életen, akivel sokat játszott, futott együtt, akivel nagyon hasonló édes arca van, és aki végül sajnos, egészen más sorsot él, mint ő. A neve Vajda. Most lesz egy éves. Igazi német vizsla kamasz, kajla, keményfejű, bújós, életvidám, és segítségre szorul. Nagy-nagy segítségre.

1a

2

Vajda sajnos, egy rossz ugrás után úgy esett, hogy megsérült a gerince, és most nem – vagy alig - mozgatja a hátsó lábait. Gazdái mindent megtettek, amit ilyenkor lehet, megműttették, úszni jártak vele, masszíroztatni, és egy ideig látványos volt a javulás. Mégsem elég gyors. Vajda sokkal lassabban kezdett javulni, mint az várható volt, és közben teltek a napok, hetek, és elfogyott a remény, az erő, a pénz. Vajda állapota pedig újra romlani kezdett.

"
Mit kezdenél, ha a kutyádnak többre lenne szüksége, mint amit te meg tudsz neki adni?

Vajda gazdái segítséget kértek. És én segíteni szeretnék. Kende miatt. Megígértem a Futrinka Egyesületnek, hogy ha gondozásba veszik Vajdát, a deményisták mindent megtesznek majd, hogy támogassák a felépülését, hogy esélye legyen egy teljes vagy legalábbis fájdalommentes vizslaéletnek.

3

A nevetekben ígértem meg, mert tudom, ti is azt gondoljátok, hogy amíg van egy halvány remény arra, hogy Vajda és Kende újra együtt futhatnak a mezőn, akkor segíteni kell, és segíteni fogunk. Vajdának először is ideiglenes befogadóra lenne szüksége, mégpedig nem is akármilyenre.

Vajda feje egy makacs, játékos német vizsla kamasz. A teste azonban nem működik. Húzza maga után a hátsó lábait, le van dörzsölve a farka, elsorvadtak az izmai.

Nem fog tudni lépcsőzni, nem játszik más kutyákkal, nem lesz szobatiszta. Még, egy darabig, amíg fel nem épül. Mert fel kell épülnie, mert olyan akarat van benne, ami csak a német vizslákban van, mert olyan életörömmel játszik, mintha nem is lenne semmi baja.

4

5

Vajdának befogadó kell, hogy megkaphassa azt az orvosi ellátást, amit a gazdái már nem tudnak megadni neki, hogy úszni járjon, masszírozásra, és esélye legyen egy új életre. Vajdának ti kelletek, deményisták! Annyira hiszek abban az erőben, amit képviseltek, amit csak mi együtt tudunk összehozni, hogy nem is gondolok arra, hogy nincs remény. Vajdának fel kell épülnie, és ehhez össze kell fognunk. Segítsetek, hogy ez a poszt eljusson minél több emberhez, hogy legyen valaki, aki befogadja őt, és segítsétek CsokiVajda felépülését egy csoki árával.

Itt segíthettek:

Futrinka Egyesület

• Számlaszám: 10404089-49575251-57561000

• SWIFT kód: OKHBHUHB

• IBAN: HU94 1040 4089 4957 5251 5756 1000

• Megjegyzés: Vajda

• e-mail: magyarvizslasos@gmail.com

CsokiKende egy mázlista, hogy egészséges és boldog kutyaéletet él. Adjátok meg az esélyt Vajdának is, hogy ott legyen velünk a következő deményista pikniken, a saját lábán, boldogan!

Köszönöm.

- Judit -"

Ha te is segítenél Vajdának, oszd meg ezt a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk