/eletstilus/csokos-kutatas-mit-szeretnek-fiuk-lanyok/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Csókos kutatás: mire vágynak a lányok és mit szeretnek a fiúk

Az 1042 ember részvételével készült kutatásból az is kiderült, hogy kik szeretik jobban az erősen nyelves, nedves csókokat, vagy épp kinek fontos az ajakmunka.
hirdetés

A férfiak és a nők sok dologban különböznek, és, mint kiderült, a csókolózás terén is egy kicsit más az elképzelésük. Egy kutatás azt vizsgálta, hogy melyik nem számára milyen a tökéletes csók, és érdekes eltérésekre bukkantak.

Susan Hughes, a pennsylvaniai Albright Egyetem professzora 1041 ember segítségével szeretett volna a lehető legtöbbet megtudni a csókolózásról, ezért különböző, ezzel kapcsolatos kérdéseket tett fel az alanyoknak, akik között férfiak és nők egyaránt voltak.

Kiderült például, hogy a főiskolai/egyetemi évekig mindkét nem nagyjából 14 partnert csókolt meg. Azt is megállapították, hogy a férfiak a nők arcvonásait figyelik a puszi elcsattanása előtt, míg a hölgyek a partner fogait, melyek állapota nagyban hozzájárul ahhoz, hogy belemennek-e a csókcsatába.

A férfiak számára a tökéletes csók erősen nedves, valamint az aktív nyelvjáték nagy szerepet játszik benne, míg a nők a kevésbé nyálas és kevésbé nyelvesre szavaznak legszívesebben.

Számukra az ajkak játékossága a lényegesebb. Abban viszont egyetértett a két nem, hogy a hosszú, francia csókot inkább a tartós kapcsolatokban részesítik előnyben. A kutatás során azt is megállapította a professzor, hogy a hölgyek számára fontosabb a csók a szexuális kielégüléshez, illetve a kapcsolatok minden területén egyaránt. Sőt, a nők kevésbé hajlamosak ágyba bújni egy rosszul csókoló férfival, mint a pasik: náluk ugyanis kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kellemetlen élmény ellenére is lefekszenek a partnerrel.

hirdetés

Összességében a vizsgálat megállapította, hogy a nők életében nagyobb szerepet kap a csókolózás, mert nélkülözhetetlen számukra az intim kötelék kialakításához.

Az ő esetükben az ajkak érintkezése nélkül a szeretkezés szinte teljesen elképzelhetetlen. A csók tehát egyértelműen fontos része a párkapcsolatoknak és a két ember közötti szoros kapocs, valamint a szexuális vágy megteremtéséhez is nagyban hozzájárul.

via Femina


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk