/eletstilus/chuck-norris-titkos-eletrajza-2/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Chuck Norris titkos életrajza

Kiszivárgott a világhírű amerikai akciósztár titkos életrajza, ami döbbenetes részleteket fed fel a legyőzhetetlen szuperhős életéből.
Miklós-Szabó Antal írása alapján a Berettyohir.hu-ról - szmo.hu
2015. március 10.

Link másolása

hirdetés

Chuck Norris, Carlos Ray Norris néven, 1940. március 10-én (75 éve) látta meg a napvilágot („Chuck Norris sohasem kap napszúrást. A Nap lesz rosszul ha Chuck Norris hosszasan nézi.”) az Oklahoma állambeli Ryan városban. ("Chuck Norris nem megszületett, ő levedlette az anyját.")

Zaklatott gyermekkor után ("Chuck Norrist csak egyszer engedték legózni kiskorában. Azóta létezik a Stonehenge") 18 évesen, egy távol-keleti légi bázison kezdett el dolgozni katonai rendészként, ahol megismerkedett néhány ázsiai harcmodorral.

hirdetés

Megtanulta a gyorsaságot ("Chuck Norris olyan gyors, hogy körbeszalad a Föld körül, és tarkón vágja magát"), az erőt ("Chuck Norris nem emeli meg magát fekvőtámasznál, a földet nyomja lejjebb"), a kitartást ("Ha elsőre nem sikerül, nem Te vagy Chuck Norris"), és a szerencsét ("Chuck Norris tele tárral is játszott már orosz rulettet, és nyert") saját maga szolgálatába állítani.

1962-ben szerelt le a hadseregtől, ahol egyetlen percet sem harcolt, majd családot alapított, és megnyitotta karateiskola-hálózatát. („Egyszer megpróbálták Chuck Norrist klónozni, de az új egyed rögtön egy pörgőrúgással megölte saját magát”)

A hatvanas évek végén versenyezni kezdett, ami a belépőt jelentette számára Hollywood előszobájába. Találkozott Bruce Lee-vel („Az a jelenet, amelyben Bruce Lee legyőzte Chuck Norrist, a filmtörténet legdrágább vizuális effektje volt”). Óriási hatással volt rá, tulajdonképpen ekkor döntött úgy, hogy a versenyzést feladva belekóstol a színészmesterségbe.

A hetvenes évek elején színésziskolába járt, majd 1977-ben leforgatta első olyan filmjét, melynek ő volt a főszereplője. A karrier beindult, nagy költségvetésű akciófilmek tucatjaiban játszott Norris, („Egy díjkiosztó gálán valaki rátámadt Chuck Norrisra… de Ő sikeresen megvédte a testőreit”). Ám a kilencvenes évek elejére elfogyott a levegő filmjei körül, és hősünk a tévé felé kezdett kacsintgatni.

1993-ban kezdte el forgatni minden filmsorozatok alfáját és omegáját, a világszerte hatalmas sikert aratott Walker a texasi kopó című filmeposz-zuhatagot.

A cowboykalapos texas ranger tarkóhajas bundesliga-frizurával („Chuck Norris a víz alatt is meg tudja szárítani a haját”), és totálarcos szőrmedvénnyel pászítva nyolc évadot futott a CBS-en, és persze mi magyar nézők is megkaptuk az adagunkat a kétezres évek elején, a csigatévé (tv2) jóvoltából.

Hatalmas autós üldözések, végeláthatatlan verekedések, kíméletlen pörgőrúgások váltották egymást cikázva a képernyőn, mi pedig alig tudtuk kapkodni a fejünket.

Megismerhettük Norris kíméletlen oldalát („Chuck Norrisnak még nem volt halálközeli élménye, de a halálnak már volt Chuck Norris-közeli élménye”), drukkolhattunk neki lehetetlen küldetései során („Chuck Norris egyszer eldobott egy kézigránátot, és meghalt húsz ember… aztán felrobbant a gránát”).

Szoríthattunk életéért, könnyezhettünk romantikus énjén („Chuck Norris meg tudja ríkatni a hagymát”),"áll-leesve" figyelhettük félelmet nem ismerő harcmodorát („Chuck Norris az éjjeli lámpa fényénél alszik. Nem azért, mert fél a sötétben, hanem azért mert a sötét fél Tőle”).

Tulajdonképpen ennek a sorozatnak köszönhetjük az internetes ökörködés elindulását is, hiszen a nézők felfigyeltek Norris fantasztikus, már-már Isteni képességeire („Isten 6 nap alatt teremtette a Világot, miután Chuck Norris megteremtette Istent”), és ezt éles gúny tárgyává téve, a Chuck Norris-viccek lassan önálló életre keltek a világhálón.

Az erős irónia azonban idővel eltűnt, és helyét átvette a kedveskedő viccelődés.

A mostani évtized közepén kezdődtek a cikizések, aztán ez egy kicsit alább hagyott, míg végül a közösségi oldalak megjelenésével újra "felfedezték" maguknak a felhasználók Chuck Norrist, és az ő fantasztikus képességeit („Chuck Norris nem hord karórát, Ő dönti el mennyi az idő”).

Népszerűsége cseppet sem csökkent a Walker 2006-os megszűnése után.

A rettenthetetlen akcióhős ma 72. életévébe lép („Chuck Norris nem öregszik, a Föld fiatalodik”), de ma is ugyanolyan aktív, mint filmes karrierje idején. Houston közeli birtokán él ikergyermekeivel, pihen („Chuck Norris sohasem tarol bowlingban. Ledönt egy bábut, a többi kilenc pedig elájul”) rengeteget jótékonykodik, karateiskoláját igazgatja, és akciófilm-hősöket fedez föl.

Egy korábbi cikkünkben is olvashattatok Chuck Norris webes kultuszáról egy szlovákiai híd kapcsán, amit lehet, hogy róla neveznek el. A cikket ITT találjátok.

Chuck Norris valódi életrajzát ITT, egy kamu-poénos életrajzot pedig ITT találtok.

Ha te is gratulálnál Chuck Norrisnak, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk