/eletstilus/beparaztal-attol-hogy-leepulsz-szellemileg-valts-eletmodot-es-etrendet/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Beparáztál attól, hogy leépülsz szellemileg? - Válts életmódot és étrendet!

Csaknem mindenkinek van esélye arra, hogy csökkentse az időskori demencia kockázatát, ha egészséges életét él.
hirdetés

Az exeteri egyetem kutatói, akik közel 200 ezer embert vizsgáltak meg, kimutatták, hogy egy életmódváltással akár egyharmadával kisebb lehet ez a veszély. A kutatás eredményeit az Alzheimer Szövetség jelenleg Los Angelesben zajló nemzetközi konferenciáján ismertetik.

A kutatók a kísérleti alanyok mozgását, étrendjét, alkoholfogyasztását és dohányzását mérő adatok kombinációjából állították össze egészséges életmód-pontszámukat. Jó eredményt állapítottak meg azoknál, akik nem dohányoznak rendszeresen, akik hetente legalább 2 és fél órát kerékpároznak normális tempóban, étrendjük és alkoholfogyasztásuk kiegyensúlyozott.

Ez utóbbiak azt jelentik, hogy naponta több mint három adag gyümölcsöt és zöldséget esznek, hetente kétszer fogyasztanak halat, ezzel szemben ritkán vesznek magukhoz húskészítményeket, és legfeljebb napi fél liter sört isznak meg.

Az egészségtelen életmód kategóriába kerültek a rendszeres dohányosok, azok, akik csak hébe-hóba sportolnak, akik hetente háromnál kevesebbszer fogyasztanak gyümölcsöt és zöldséget, ellenben kettőnél többször esznek húskészítményt, vagy vörös húst, és naponta legalább három korsó sört legurítanak – idézte a BBC.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk