hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Az ikermagzatok csak egymás ölelésével maradhattak életben az anyaméhben

Az orvosok szerint nem lett volna szabad mozogniuk, ám a babák kitaláltak egy másik módszert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 30.

hirdetés

Egy brit ikerpárnak különös és egyben életüket veszélyeztető állapottal kellett megbirkózniuk már édesanyjuk méhében. Csupán egyetlen magzatburok fejlődött ki köréjük ahelyett, hogy mindkettejüknek lett volna sajátja. Viszont a magzatok megtalálták a megoldást: egymás kezét fogva megakadályozták, hogy megfojtsák a másikat a köldökzsinórukkal. Ma már egészséges és nevetős kisördögök.iker1

A két kissrác augusztus 25-én született, ám előtte édesanyjuk, a 27 éves, Kidlingtonban élő Haylay Lampshire sokáig rettegett, hogy a picik odabent netalán meghalnak attól, hogy ösztönös és természetes mocorgásukkal elzárják egymás köldökzsinórját – így vagy éhen halnak, vagy megfulladnak a nyakra tekeredő zsinórtól.

Csak úgy maradhattak életben, hogy mindkettejük mozdulatlan maradt, ám a babák kitaláltak egy másik módszert.

Szorosan egymásba kapaszkodtak, méghozzá annyira, hogy állítólag máig alig akarják elengedni egymást.

Az édesanya elmondta a Mirrornak, számára mi volt a legnehezebb a terhesség alatt: „Ha a rátekerődés megtörtént volna, valószínű, hogy nem is tudtunk volna róla és nem is tudtunk volna semmit tenni az ügyben” – mesélte a lapnak. „Nyugton kellett maradniuk, hogy a másikat életben tartsák, és néhány képen úgy néznek ki, mintha ölelkeznének” – ahogy látszott a régebbi ultrahangos felvételekre.

hirdetés
iker3

A két kisfiú, Blake és Rowan császárral született 34 hetesen 2 kiló 12 dekával és 2 kilóval. Ám a megszületésük sem volt komplikációmentes. Kiderült, folyadék van a tüdejükben, ezért nem voltak képesek orvosi segítség nélkül lélegezni. Három hétig nem láthatták otthonukat, de mára már teljesen jól vannak mindketten.

Hasonló történet viszonylag ritkán esik meg, márcsak azért is, mert az ilyen picik nagyon könnyen meghalhatnak. Blake és Brown szülei a terhesség 12. hetében szereztek tudomást a problémáról – míg más esetben minél inkább idősödik egy magzat, annál nagyobb biztonságban érezheti magát, náluk sajnos ennek pont az ellenkezője volt igaz.

„Azt mondták nekünk, hogy a legvégsőbb esetben szelektív terhességmegszakításra lehet szükség (az egyik magzatot feláldozzák), de próbáltunk nem belegondolni” – részletezte a történetet a pozitív kimenetel miadt már nyugodt kismama.

„De a fiúk most már igazán jól vannak és gyorsan nőnek. Charlie (a férj) és én tudjuk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy itt lehetnek mindketten. Amikor idősebbek lesznek, elmeséljük nekik, mennyire különleges az ő kapcsolatuk” – mondta, de azért hozzátette:

„Eddig jól teljesítenek az egymással való osztozkodásban, végülis ez mentette meg az életüket, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog később”.

Forrás: mirror

Fotók forrása: Facebook

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk