hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Az év álláshirdetése: remetét keresnek egy osztrák kolostorba

Március 15-ig, kizárólag levélben, önéletrajzzal és fotóval jelentkezhettek hivatásos remetének az ausztriai Saalfeldenbe.
Forrás: www.saalfelden.at, Fotók: wikipedia - szmo.hu
2017. január 17.

hirdetés

A saalfeldeni remeteség az egyike azoknak a közép-európai kolostoroknak, ahol még élnek remeték. Azonban a remetelaknak most nincs lakója. De ez hamarosan megváltozhat, hiszen a helyi pap és a polgármester remetét keres.

Tavaly a bécsi pap és pszichoterapeuta, Thomas Fieglmüller csaknem egy év remeteség után visszaköltözött a civil életbe. Korábban, a völgy fölé épített sziklakolostorban 12 évig lakott Raimund von der Thannen bencés szerzetes.

Több mint 350 évvel ezelőtt telepedtek le a szerzetesek a természet formálta barlang felett. A XVII. században építették a kápolnát, aminek Szent György a védőszentje és a mai napig ugyanazok az állapotok vannak, mint több száz évvel ezelőtt: nincs áram és víz, viszont van rengeteg idő imádkozásra és elmélkedésre.saalfelden3

A remeteség nem magányos élet

Klasszikus munkaköri leírás nincs. Nem fontos a szakmai tapasztalat és az iskolai végzettség sem. Viszont vannak fontos kritériumok. Fontos, hogy a jelentkező tisztában legyen vele, hogy nem fog tudni teljesen magányosan élni. Sok helyi és turista látogatja a kápolnát, hogy gyönyörködjön a kilátásban, imádkozzon vagy beszélgessen. Természetesen a remetével...

hirdetés

A lelkész és a polgármester, akik majd kiválasztják az új remetét azt mondják, hogy az új lakónak legyen keresztényi hite, legyen jó beszédkészsége, de ne erőszakolja rá magát a látogatókra és álljon a zarándokok rendelkezésére. A remete élete szerény és egyszerű. Aki nem tud lemondani a tévéről, a számítógépről vagy a központi fűtésről, ne jelentkezzen!saalfelden1

Jelentkezés

A remete szezon áprilistól novemberig tart. A téli hónapokban a kolostor nem lakható. A remete április közepén, a hagyományos Szent György ünnepen foglalja el "hivatalát".

A jelentkezési határidő: 2017. március 15.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell az önéletrajzot és egy aktuális fotót. Egyértelműen és pontosan le kell írni az okokat, amik miatt a jelentkező szeretné betölteni a remetei állást. Kizárólag postai úton fogadják a jelentkezéseket az alábbi címen:

Pfarramt Saalfelden

zH Herrn Dechant Alois Moser

Lofererstraße 11

5760 Saalfelden

Ha úgy gondolod, másokat is érdekelhet az állás, kattint a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk