ÉLET-STÍLUS

Mit árul el rólad a szexuális fantáziád? Többet, mint hinnéd!

Rengeteget elmond a személyiségedről az, miről fantáziálsz. Másokat nézni aktus közben? Sokkal fiatalabbal vagy idősebbel szexelni? Itt a válasz, melyik mire utal.

Link másolása

A legtöbb embernek – talán mindenkinek – vannak kisebb-nagyobb rendszerességgel előforduló szexuális fantáziái. Pszichológusok szerint ez nem feltétlenül jelenti, hogy valóban bele is mennénk ilyesmi kalandokba, ha lehetőség adódna rá az életben, viszont maga az elképzelés sokat elmond személyiségjegyeinkről.

Tracey Cox izraeli kutató nemrég készített egy tanulmányt, amelyben azt fejtegeti, nincs azzal baj, ha párkapcsolatban vagyunk és mégis vannak szexuális fantazmagóriáink, mert ez nem veszélyezteti szerelmünket. Viszont a szexuális fantáziák elemzése sokban hasonlít az álomfejtéshez: inkább egyéni jelentésekkel bírnak, mintsem általános eszmékhez kapcsolhatók.

Míg ha valaki azt álmodja, színpadon szeretkezik közönség előtt, előfordulhat, hogy pozitívan éli meg, de egy másik embernek rémálom. De azért vannak közös elemek a hasonló vágyakban, amelyekre a kutató felhívta a Daily Mail olvasóinak figyelmét. Azt tanácsolja, értelmezésükhöz nézzünk magunkba és pontosan gondoljuk át saját élethelyzetünket.sz6

A következő fantáziákat találta a leggyakoribbnak:

1. „Ellenállhatatlan vagyok”

Mindenkire jellemző vágy, hogy mások vonzónak találjanak bennünket. De mi van akkor, ha arról álmodozol, mindenki a lábad előtt hever, csókolgatja azt és könyörög, hogy szexelj vele?

Azzal, hogy csodálnak téged, leveszel egy felelősséget a válladról: olyan emberek csábítanak, akik keservesen akarnak, így hogyan is tudnál ellenállni? Sok nő szeretne többet szexelni, ám a társadalmi elvárások ezt nem engedik nekik. Ez az álom ennek a belső konfliktusnak a megjelenése is lehet tudat alatt.

Viszont azt is jelentheti, hogy a valóságban épp az álom ellenkezője igaz: nagyon kevesen vágyakoznak utánad. Ebben az esetben alacsony önértékelésre utal és arra, hogy félsz attól, nem tudsz kielégíteni másokat.

2. Kötözéses fantáziák

Ez egyszerűen a hatalomról szól. Az egyik fél uralkodik, a másik alárendelt. Ha az utóbbiról van szó, azt élvezed, hogy nem kell felelősséget vállalnod és kényszerítve vagy arra, hogy bármit élvezz, amit csinálnak veled. Míg ha te vagy a domináns, akkor te nem vágysz viszonzásra. Ellenben teljesen irányíthatsz másokat és megengedett – sőt elvárt -, hogy önző legyél.

3. Férfiakat dominálni

Ez a fantázia különösen népszerű olyan nők körében, akik a valós életben visszahúzódók és alárendeltek.

Sok nő úgy érzi, hogy nem tekintenék őt igazi nőnek, ha átvenné az irányító szerepet az ágyban. Nappal lehet, hogy „jól viselkedik”, de éjjel – vagy legalábbis álmaiban – kezébe veheti a korbácsot végre. Ez szabadságérzettel tölt fel. Maga a fantázia nem a másik fél megalázásáról szól, hanem az irányításról.sz5

4. Tiltott emberekkel szex

A szexben különösen erős a „minél kevésbé elérhetőbb, annál jobban kívánom” elv. Ha arról fantáziálsz, hogy az exeddel, pasid legjobb haverjával, netalán férjed vagy feleséged szülőjével folytatsz testi viszonyt, csak ez a nagyon gyakori vágy tör felszínre.

5. A barátod nézi, miközben mással szexelsz

Arról álmodozol, annyira ellenállhatatlan vagy, hogy párod egyedül nem elég a kielégülésedhez. Azt is jelentheti, hogy hatalmi játékra vágysz, ahol te vagy az erősebb. Továbbá büszkélkedést is magában hordozhat: valaki csak akkor láthat igazán közelről, ha testileg nagyon közel áll hozzád. Ha a pasid vagy csajod a távolból figyeli az aktust, azt szeretnéd, hogy jobban lássa, mennyire vonzó vagy.sz4

6. Románc

Többnyire nők fantáziálnak romantikus szerelemről, akik ráadásul konzervatívabbak és jobban érdekli őket az érzelem a testi kapcsolatnál. Még ha sokan nem is tudjuk a kettőt szétválasztani az életben, álmainkban többnyire ez könnyen megy. Akiknek ott sem, szinte mindig szerelmes és nem szexuális álmaik vannak.

7. Szüzet csábítani

Mindannyian emlékszünk első szexuális élményünkre, de ennek újra és újra való fölelevenítését azok élvezik, akik sikerorientáltak és szeretnek középpontban lenni. Ha az elképzelt partnernek még sosem volt része testi szerelemben, te felsőbbrendű vagy fölötte – és nem mellesleg mivel a partner tapasztalatlan, nem fogja kritizálni szexuális ügyességed (vagy ügyetlenséged).sz3

8. Szex nyilvános helyen

Ez arról szól, hogy mások csodálnak bennünket. A kukkolók olyannyira csábítónak gondolnak, hogy ők is becsatlakoznának a menetbe. Lázadást is kifejezhet.

9. Idegennel való testi kaland

Ha nem ismered őt és tudod, sosem fogod, megszabadulsz a rólad való ítélkezés pszichés terhe alól. Ha nem ismernek téged, valaki mássá válhatsz. Gyakran az idegen arctalan, mert annyira nem fontos, ki ő. A szex közbeni szemkonktaktus intimitást feltételez, annak hiánya viszont az ősi és szinte állati szex utáni vágyunkat.

10. Sokkal fiatalabbal vagy idősebbel szexelni

Mindkettő esetén az egónkat szeretnénk megnövelni. Ha fiatalabbal álmodsz, akkor azért, mert még „mindig megvan benned a csáberő”, ha idősebbel, akkor azért, mert nálad bölcsebb, okosabb, gazdagabb emberrel tölthetsz el egy pásztorórát.

Viszont annak, aki folyamatosan idősebbekről fantáziál, esetleg valójában is velük jár, komoly megoldatlan gondjai lehet az egyik szülőjével.

11. Fenekelős vágyak

A keresztény kultúrában ez a vágy gyakoribb a régebbi önkínzó istenimádási módszerek miatt. Viszont biológiai, evolúciós okokra is visszavezethető: sok állat szaporodás közben bántja párját vagy éppen őt bántja az. Emiatt lehetséges, hogy a fájdalom és a kéj összekötődött az emberi agyban. Arra is utalhat azonban, hogy bűnösnek érezzük magunkat, mert olyannal szexelünk, akivel nem kellene.sz1

12. Sztriptízelés

Nárcizmust feltételez: valaki megigézve bámulja testünket. Mivel a másik nem biztos, hogy megérintheti a testünket, egyfajta hatalmat ad nekünk fölötte. Másrészt pedig az, hogy csodáltatni akarjuk testünket, arra utalhat, igazából kétségeink és félelmeink vannak saját külsőnkkel kapcsolatban.

13. Szex hármasban vagy csoportban

Ha nők fantáziálnak erről, szinte biztos, hogy ők a passzív felek, miközben egyszerre a figyelem központjában állnak. Ha férfiként álmodsz ilyet, csak azt jelenti, szeretnél egyszerre több embert kielégíteni. Az ilyesmi elképzelések többnyire nagy adag exhibicionizmust feltételeznek, kalandvágyat, esetleg biszexuális kíváncsiságot (ha több nemmel szexelsz), vagy pedig az élvezetek halmozását is jelenti (ha egynek jó, többnek még jobb).

14. Másokat nézni aktus közben

Nők és férfiak is egyaránt felizgulnak mások kukkolása közben. A pornó során is megtörténik ez, de ha élőben vagy tanúja mások szeretkezésének, sokkal realisztikusabb összehasonlításokat enged meg. Ilyenkor másokkal hasonlítgatjuk magunkat: mennyire vagyok ennél jobb vagy rosszabb? Szexuális magabiztosságot is sugallhat: „tudnék nekik 1-2 dolgot tanítani”.

15. Nő nővelsz2

Nők esetén nagyon gyakori, hogy más nőkkel fantáziálnak, ám az meglehetősen ritka, hogy férfiak rendelkezzenek hasonló álmokkal. Ez talán amiatt van, mert társadalmilag elfogadottabb a női homoszexualitás. Ugyanakkor ez még egyáltalán nem feltétlenül jelenti azt, hogy leszbikus vagy.

Képek: Pixabay

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Kiderült, hogy melyik elektronikai eszköz fogyasztja a legtöbb áramot, ha a konnektorba dugva felejtjük
A tévé csak a második a sorban. Van azonban egy eszköz, ami kikapcsolás nélkül, stand-by állapotban ennek közel a tízszeresét fogyasztja.

Link másolása

Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően egyelőre keveset érez a lakosság a Nyugat-Európában már egekbe szökő energiaárokból. Az Egyesült Királyságban naponta jelennek meg szakértők tanácsai arról, hogyan lehet spórolni például a csak ebben a hónapban esetenként több mint 50 százalékkal emelkedő elektromos árammal. A Mirrornak egy megtakarítási szakértő mondta el, melyik látszólag kikapcsolt állapotú elektromos eszközök fogyasztják a legtöbb áramot.

Natalia Lachim először a hűtőszekrényre hívta fel a figyelmet. Bár a fridzsidert valójában soha nem lehet kikapcsolni, mégis érdemes fejben tartani, hogy egy átlagos brit háztartás áramfogyasztásának több mint 12 százalékát ez a készülék adja. Az angoloknak az ételek és italok hidegen tartása 114 fontba (51 ezer forint) kerül évente.

Ellenben még ebből is lehet faragni, ha rendszeresen takarítjuk kívül és belül is a hűtőt. A folyamatosan karban tartott hűtőszekrény ugyanis optimálisan, egyben költséghatékonyan működik. Ehhez fontos, hogy időnként portalanítsuk, hogy a porszemcsék a rendszerbe jutva ne akadályozzák a működését. Ügyeljünk arra is, hogy a romlott élelmiszereket mindig dobjuk ki, így a készüléknek kevesebb energiát kell felvenni a hidegen tartáshoz.

Ennél is drágább mulatság az egyszerűen távirányítóval kikapcsolt televízió. A brit háztartások 98 százalékában soha nem húzzák ki a konnektorból a tévét, ami éves szinten majdnem 133 fonttal (60 ezer forint) dobja meg a villanyszámlát.

Ez sem a csúcsa azonban a felesleges pénzkidobásnak: a játékkonzolok a tévéhez képest is csak úgy zabálják az elektromos áramot. A stand-by állapotban tartás naponta akár 4,2 fontba (1900 forint) is kerülhet a kényelmes gamereknek.

A vizsgált tételek közül a legkisebb gondot a vízforraló jelenti. A bedugva felejtett készülék évente 30,66 fontba (13 900 forint) kerül egy angol családnak, míg a konnektorban tárolt telefontöltő átlagosan évi 20 fontért (9000 forint) maradhat az aljzatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Egy kutyakiképző szerint nem szabadna minden nap sétáltatnod a kutyádat
Niki French úgy gondolja, a napi kutyasétáltatás emberi találmány, és nem feltétlenül előnyös kedvenceink számára.

Link másolása

A legtöbb kutyatulajdonos számára a séta a kutyák napi rutinjának része, ami elengedhetetlen a kisállat jólétéhez. Niki French kutyakiképző, a STOP Walking Your Dog (Ne sétáltasd a kutyádat) című könyv szerzője azonban úgy gondolja, hogy ez egy elavult szokás - a Mirrornak árulta el, hogy miért.

Niki arra biztatja az embereket, hogy 30 perces napi sétájukat helyettesítsék alternatív tevékenységekkel, amellyel még jobban ösztönözik kedvenceiket.

„Lehet, hogy meglepő, de a hagyományos séta emberi találmány, és sok kutya számára nem hasznos” – mondja a szakember.

"Ha a sétaidőt otthoni edző játékokkal helyettesítjük, a kutyák elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek hiányoznak a nyugodt és boldog élethez"

– tette hozzá.

Niki szerint a közhiedelemmel ellentétben a viselkedési nehézségekkel küzdő kutyák izgatottabbak lehetnek, ha túl sok mozgással próbáljuk kifárasztani őket. Ő a saját bőrén tapasztalta a változásokat: van egy Bodie nevű, kétéves mentőkutyája, aki állítása szerint a kevesebb sétának és több játéknak köszönhetően szembetűnően nyugodtabb lett.

"Ha a séták több mint fele stresszes a kutyának vagy neked, akkor itt az ideje, hogy valami mást csinálj”

– tanácsolja a kutyakiképző, aki szerint inkább olyan jutalmazó játékokra kell összpontosítani, mint a homokozó ásása, a kartondobozokkal való játék vagy a bújócskázás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Orvosi kannabisz: mire jó, hogyan juthatunk hozzá?
Kannabisz – üldözendő drog, gyógyszeralapanyag, esetleg csodatevő gyógynövény? Utánajártunk a népszerű növénnyel kapcsolatos tudnivalóknak.

Link másolása

A kannabiszról mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a leginkább megosztó növény a világon. Nézzük, mégis mik azok a tulajdonságai, amik miatt egyre több ember használja a kannabiszt és a belőle előállított készítményeket a mindennapokban.

Mire használhatjuk az orvosi kannabiszt?

A növényt már az ókori Kínában is alkalmazták gyógyászati célra, de a magyar gyógyszerkönyvekben is szerepelt egészen 1934-ig. A kannabisz tilalma miatt hosszú ideig nélkülözniük kellett a betegeknek a növényt, de az utóbbi évtizedekben ez a trend megfordulni látszik, egyre több országban legalizálják az orvosi kannabiszt, és ezzel együtt a hatásait vizsgáló kutatások száma is folyamatosan növekszik.

Az orvosi kannabisz felhasználási területei rendkívül szerteágazóak, ezek közül a legelterjedtebbek az alábbiak*:

Fájdalomcsillapítás **

Epilepszia tüneteinek kezelése ***

Kiegészítő kezelés daganatos betegségek esetén ****

Alvásminőség és a közérzet javítása *****

Relaxáció, stresszcsökkentés

Orvosi kannabisz Magyarországon?

Az orvosi kannabisz hatóanyagai az ún. kannabinoidok. A két legismertebb kannabinoid a THC (tetrahidrokannabinol) és a CBD (kannabidiol), de a tudomány száznál is több hasonló vegyületet ismer (CBG, CBC, CBN stb.).

A kannabisz virágzata, valamint a 0,2%-nál több THC-t tartalmazó kender kivonatok nem értékesíthetőek Magyarországon, így az orvosi kannabisz hazai legalizációja sajnos még várat magára. Legálisak viszont a kannabisz olajok, vagy ismertebb nevükön CBD olajok, amelyek szintén tartalmazzák a kannabiszban megtalálható kannabinoidok jelentős részét.

A legfontosabb különbség az orvosi kannabisz és a CBD olajok között, hogy utóbbiak maximum 0,2% THC-t tartalmazhatnak, így azok bódító hatást biztosan nem fognak kifejteni. Folyamatosan zajlanak a kutatások a CBD hatásaival kapcsolatban is – bár néhány jótékony hatást már klinikai kutatások is igazoltak, illetve léteznek CBD-t tartalmazó szklerózis multiplex- és epilepszia gyógyszerek, fontos megjegyezni, hogy maguk a CBD olajok nem gyógyszerek, és nem is helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket.

A legjobb kannabisz olajok Magyarországon

Amennyiben úgy döntesz, hogy Te is szívesen felfedeznéd a kannabisz termékek hatásait, fontos, hogy vásárlás előtt megfelelően tájékozódj, hiszen sajnos rengeteg rossz minőségű CBD olajjal találkozhatsz.

Az itthon elérhető kannabisz olajok közül 2 márkát szeretnénk a figyelmedbe ajánlani:

Medihemp

A Medihemp az egyik leginkább elterjedt CBD márka Magyarországon, az osztrák gyártó termékeit ezrek használják nap mint nap. CBD olajaik THC-t szinte egyáltalán nem tartalmaznak, jelentős mennyiségben találunk viszont bennük CBDA-t, aminek a kedvező hatásaival kapcsolatban az utóbbi időszakban több tudományos publikáció is napvilágot látott.

A Medihemp CBD olajok 500 mg-tól egészen 3000 mg-os kiszerelésig többféle erősségben kaphatóak, így biztosan megtalálod közöttük a számodra megfelelőt.

Meliora

A Meliora CBD olajok Svájcban készülnek, a CBD tartalmáért nemesített bio kannabiszból. Az alapanyagként használt svájci kannabisznak köszönhetően ezek a teljes spektrumú olajok a CBD mellett tartalmaznak közel 0,2% THC-t, CBG-t, CBC-t, valamint számtalan terpént és flavonoidot. Az összetételt igazoló labortesztet Te is meg tudod nézni vásárlás előtt, így ezekkel a kannabisz olajokkal biztosan nem lőhetsz mellé!

Ha kannabisz olajat keresel, ajánljuk a Hemp Health webáruházat, ahol többek között a fent említett 2 márka termékeit is megtalálhatod, számtalan más érdekesség (kender különlegességek, CBD kozmetikumok, CBD kapszulák) mellett. A termékeket személyesen is megvásárolhatod Budapesten, a CBD Corner by Hemp Health üzletben.

Források:

* https://www.health.harvard.edu/blog/medical-marijuana-2018011513085

** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549367/

*** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6514832/

**** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6387667/

***** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Itt a súlyzós edzést végzők új tömegsportja, a Scitec Power Challenge
A Budakalászi Sportcsarnokban fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Link másolása

Március 26-án sikerre éhes sportolókkal telt meg a Budakalászi Sportcsarnok. A súlyzós edzés szerelmesei gyűltek itt össze, hogy szembenézzenek a legfélelmetesebb ellenféllel, önmagukkal. Mindezt pedig egy egészen új és friss sportág, a második alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge keretében tették, ahol fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Nem kell más, csak legyél önmagad legjobb változata!

A Scitec márka a „Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően az edzőtermi edzést életvitelszerűen komolyan gondolókhoz szól, arra ösztönzi az embereket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. Nincs még egy olyan brand, amely ennyit tett volna a súlyzós edzés népszerűsítéséért. Nemcsak szimplán szponzorál, hanem magával a sportággal is foglalkozik, versenyeket szervez és 25 éve töretlen a lelkesedése a testépítés iránt. Nem csoda, hogy nemrég egy új sportágat is bevezettek a súlyzós edzés szerelmeseinek, ez a Scitec Power Challenge, amelyben egyvalakit kell legyőzni, önmagadat.

A verseny, ahol a hobbisportolóknak is teremnek babérok

A testépítő versenyektől és az ezzel járó színpadi szerepléstől sokan idegenkednek, nem beszélve arról, hogy még egy kezdő szintű megmérettetéshez is komoly edzésmúltra lehet szükség. Egy erőemelő versenyen pedig demoralizáló lehet azok fölénye, akik évek óta űzik a sportot, és földi halandó számára felfoghatatlan súlyokat mozgatnak meg játszi könnyedséggel. A Scitec Power Challenge azonban több, mint egy erőemelő verseny, és semmiképpen sem testépítő verseny, mégis, a súlyzós edzést végző hobbisportolók számára kiváló lehetőséget teremt arra, hogy megméressék magukat. Itt nem kell haladónak lenni, nem kell kiváló genetikai adottságokkal rendelkezni, és nincs szükség színpadi szereplésre sem. Hovatovább, nem kell másokhoz hasonlítani magunkat – csakis saját magunkkal kell versenyezni!

Hiszen a Power Challenge lényege, hogy életkor és testsúly alapján kalkulált, amatőr szinten, ha nem is simán, de reálisan teljesíthető célszámaival pont olyan célt tud adni, amiért úgy tudnak a versenyzők küzdeni, hogy nem kell azt érezniük, hogy hosszú évekbe telik, mire egyáltalán oda tudnak állni versenyezni, hogy aztán a dobogó közelébe se kerüljenek a nagyok mellett. Itt saját mentális és fizikai korlátainkat legyőzve, és saját, korábbi teljesítményünket túlszárnyalva érhetjük el az életkorunknak, testsúlyunknak és felkészültségi szintünknek megfelelő kategóriában a kitűzött célunkat.

Mi motiválja az itt indulókat?

Miért kiváló lehetőség ez ugyanúgy egy diáknak, mint egy többgyerekes, dolgozó családapának? Mi lehet a közös abban a több száz, teljesen vegyes korú és nemű indulóban, akik beleállnak egy ilyen kihívásba? Nos, lehet ez egyszerű bizonyítási vágy, önmagunk vagy akár mások előtt. Van, aki folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy még jobb legyen, és ez a verseny egy kiváló erőpróba arra is, hogy felmérjük, hol is tartunk az úton. De lehet, hogy valaki csak az élményt keresi, ahol több száz sportolóval együtt rezdülve-lélegezve tölthet el egy napot.

Az alábbi videóban végigkísérjük az egyik indulót, aki történetesen a Scitec Nutrition csapatát is erősíti, így nemcsak saját motivációjáról hallhatunk pár szót, hanem arról is, hogy a Scitec Nutritiont mi motiválta arra, hogy beálljon a rendezvény mögé fő támogatóként. Természetesen a versenyen készült hangulatképek sem maradnak el. Figyelem: a videó második felében az emberi akarat, elszántság és küzdeni akarás különösen magas koncentrációban látható, így a komfortzónájukból kitörni NEM akarók számára megtekintése csak kellő óvatossággal javasolt.

VIDEÓ: Scitec Power Challenge - A súlyzós tömegsport

Több mint 5000 ismétlés guggolás, fekvenyomás és felhúzás egy nap alatt

A komplett kategóriában öt versenyszámban, összesen 100 ismétlés teljesítésével lehetett arany minősítést szerezni, de akár gyakorlatonként is ki lehetett próbálni az erőpróbát. A versenyzők összesen 5618 ismétlés guggolást, 5051 ismétlés fekvenyomást, 5652 felhúzást, 4205 mellről nyomást teljesítettek, és összesen 1109-szer húzták fel magukat a bírák szigorú tekintete előtt. Az indulók összesen 206 arany, 51 ezüst és 15 bronz minősítést szereztek. A legfiatalabb induló 14 éves volt, a legidősebb pedig 74 éves. 70 nő és 116 férfi mérte fel az erejét a versenyen. Minden szempontból elmondhatjuk tehát, hogy itt szó szerint bárki elindulhatott, aki késznek érezte magát az erőpróbára!

Hova tart a Scitec Power Challenge?

„Hiszünk abban, hogy az a hozzáállás, amit egy ilyen kihívásra való felkészülés közben, és magán a versenyen elsajátítanak az indulók, az élet minden területén kamatoztatható. Ilyenformán nemcsak a fizikumunkban, az egészségi állapotunkban, de az élet minden területén pozitív változást tudunk hozni, és pozitív példával szolgálhatunk mindenki számára” – árulta el Nagy Szabolcs, a Scitec marketingvezetője, aki azt is hozzátette, hogy a Scitec Power Challenge idei versenye még csak a kezdet volt, hiszen a szervezők hosszú távú célja, hogy a frissen megalapított új sportág minél szélesebb körben ismert és elismert legyen, és az új tömegsporton keresztül a súlyzós edzést még a korábbinál is szélesebb réteggel megszerettessék. A cél az, hogy egy olyan sportünneppé nője ki magát, amely megkoronázza mindazok erőfeszítéseit, akik akár hosszú hónapokon át edzenek azért, hogy túlszárnyalják saját korábbi teljesítményüket, így legyőzve önmagukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: