/eletstilus/arulja-el-rolad-szexualis-fantaziad-sokkal-tobbet-mint-hiszed/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Mit árul el rólad a szexuális fantáziád? Többet, mint hinnéd!

Rengeteget elmond a személyiségedről az, miről fantáziálsz. Másokat nézni aktus közben? Sokkal fiatalabbal vagy idősebbel szexelni? Itt a válasz, melyik mire utal.

Link másolása

hirdetés

A legtöbb embernek – talán mindenkinek – vannak kisebb-nagyobb rendszerességgel előforduló szexuális fantáziái. Pszichológusok szerint ez nem feltétlenül jelenti, hogy valóban bele is mennénk ilyesmi kalandokba, ha lehetőség adódna rá az életben, viszont maga az elképzelés sokat elmond személyiségjegyeinkről.

Tracey Cox izraeli kutató nemrég készített egy tanulmányt, amelyben azt fejtegeti, nincs azzal baj, ha párkapcsolatban vagyunk és mégis vannak szexuális fantazmagóriáink, mert ez nem veszélyezteti szerelmünket. Viszont a szexuális fantáziák elemzése sokban hasonlít az álomfejtéshez: inkább egyéni jelentésekkel bírnak, mintsem általános eszmékhez kapcsolhatók.

Míg ha valaki azt álmodja, színpadon szeretkezik közönség előtt, előfordulhat, hogy pozitívan éli meg, de egy másik embernek rémálom. De azért vannak közös elemek a hasonló vágyakban, amelyekre a kutató felhívta a Daily Mail olvasóinak figyelmét. Azt tanácsolja, értelmezésükhöz nézzünk magunkba és pontosan gondoljuk át saját élethelyzetünket.sz6

A következő fantáziákat találta a leggyakoribbnak:

1. „Ellenállhatatlan vagyok”

hirdetés

Mindenkire jellemző vágy, hogy mások vonzónak találjanak bennünket. De mi van akkor, ha arról álmodozol, mindenki a lábad előtt hever, csókolgatja azt és könyörög, hogy szexelj vele?

Azzal, hogy csodálnak téged, leveszel egy felelősséget a válladról: olyan emberek csábítanak, akik keservesen akarnak, így hogyan is tudnál ellenállni? Sok nő szeretne többet szexelni, ám a társadalmi elvárások ezt nem engedik nekik. Ez az álom ennek a belső konfliktusnak a megjelenése is lehet tudat alatt.

Viszont azt is jelentheti, hogy a valóságban épp az álom ellenkezője igaz: nagyon kevesen vágyakoznak utánad. Ebben az esetben alacsony önértékelésre utal és arra, hogy félsz attól, nem tudsz kielégíteni másokat.

2. Kötözéses fantáziák

Ez egyszerűen a hatalomról szól. Az egyik fél uralkodik, a másik alárendelt. Ha az utóbbiról van szó, azt élvezed, hogy nem kell felelősséget vállalnod és kényszerítve vagy arra, hogy bármit élvezz, amit csinálnak veled. Míg ha te vagy a domináns, akkor te nem vágysz viszonzásra. Ellenben teljesen irányíthatsz másokat és megengedett – sőt elvárt -, hogy önző legyél.

3. Férfiakat dominálni

Ez a fantázia különösen népszerű olyan nők körében, akik a valós életben visszahúzódók és alárendeltek.

Sok nő úgy érzi, hogy nem tekintenék őt igazi nőnek, ha átvenné az irányító szerepet az ágyban. Nappal lehet, hogy „jól viselkedik”, de éjjel – vagy legalábbis álmaiban – kezébe veheti a korbácsot végre. Ez szabadságérzettel tölt fel. Maga a fantázia nem a másik fél megalázásáról szól, hanem az irányításról.sz5

4. Tiltott emberekkel szex

A szexben különösen erős a „minél kevésbé elérhetőbb, annál jobban kívánom” elv. Ha arról fantáziálsz, hogy az exeddel, pasid legjobb haverjával, netalán férjed vagy feleséged szülőjével folytatsz testi viszonyt, csak ez a nagyon gyakori vágy tör felszínre.

5. A barátod nézi, miközben mással szexelsz

Arról álmodozol, annyira ellenállhatatlan vagy, hogy párod egyedül nem elég a kielégülésedhez. Azt is jelentheti, hogy hatalmi játékra vágysz, ahol te vagy az erősebb. Továbbá büszkélkedést is magában hordozhat: valaki csak akkor láthat igazán közelről, ha testileg nagyon közel áll hozzád. Ha a pasid vagy csajod a távolból figyeli az aktust, azt szeretnéd, hogy jobban lássa, mennyire vonzó vagy.sz4

6. Románc

Többnyire nők fantáziálnak romantikus szerelemről, akik ráadásul konzervatívabbak és jobban érdekli őket az érzelem a testi kapcsolatnál. Még ha sokan nem is tudjuk a kettőt szétválasztani az életben, álmainkban többnyire ez könnyen megy. Akiknek ott sem, szinte mindig szerelmes és nem szexuális álmaik vannak.

7. Szüzet csábítani

Mindannyian emlékszünk első szexuális élményünkre, de ennek újra és újra való fölelevenítését azok élvezik, akik sikerorientáltak és szeretnek középpontban lenni. Ha az elképzelt partnernek még sosem volt része testi szerelemben, te felsőbbrendű vagy fölötte – és nem mellesleg mivel a partner tapasztalatlan, nem fogja kritizálni szexuális ügyességed (vagy ügyetlenséged).sz3

8. Szex nyilvános helyen

Ez arról szól, hogy mások csodálnak bennünket. A kukkolók olyannyira csábítónak gondolnak, hogy ők is becsatlakoznának a menetbe. Lázadást is kifejezhet.

9. Idegennel való testi kaland

Ha nem ismered őt és tudod, sosem fogod, megszabadulsz a rólad való ítélkezés pszichés terhe alól. Ha nem ismernek téged, valaki mássá válhatsz. Gyakran az idegen arctalan, mert annyira nem fontos, ki ő. A szex közbeni szemkonktaktus intimitást feltételez, annak hiánya viszont az ősi és szinte állati szex utáni vágyunkat.

10. Sokkal fiatalabbal vagy idősebbel szexelni

Mindkettő esetén az egónkat szeretnénk megnövelni. Ha fiatalabbal álmodsz, akkor azért, mert még „mindig megvan benned a csáberő”, ha idősebbel, akkor azért, mert nálad bölcsebb, okosabb, gazdagabb emberrel tölthetsz el egy pásztorórát.

Viszont annak, aki folyamatosan idősebbekről fantáziál, esetleg valójában is velük jár, komoly megoldatlan gondjai lehet az egyik szülőjével.

11. Fenekelős vágyak

A keresztény kultúrában ez a vágy gyakoribb a régebbi önkínzó istenimádási módszerek miatt. Viszont biológiai, evolúciós okokra is visszavezethető: sok állat szaporodás közben bántja párját vagy éppen őt bántja az. Emiatt lehetséges, hogy a fájdalom és a kéj összekötődött az emberi agyban. Arra is utalhat azonban, hogy bűnösnek érezzük magunkat, mert olyannal szexelünk, akivel nem kellene.sz1

12. Sztriptízelés

Nárcizmust feltételez: valaki megigézve bámulja testünket. Mivel a másik nem biztos, hogy megérintheti a testünket, egyfajta hatalmat ad nekünk fölötte. Másrészt pedig az, hogy csodáltatni akarjuk testünket, arra utalhat, igazából kétségeink és félelmeink vannak saját külsőnkkel kapcsolatban.

13. Szex hármasban vagy csoportban

Ha nők fantáziálnak erről, szinte biztos, hogy ők a passzív felek, miközben egyszerre a figyelem központjában állnak. Ha férfiként álmodsz ilyet, csak azt jelenti, szeretnél egyszerre több embert kielégíteni. Az ilyesmi elképzelések többnyire nagy adag exhibicionizmust feltételeznek, kalandvágyat, esetleg biszexuális kíváncsiságot (ha több nemmel szexelsz), vagy pedig az élvezetek halmozását is jelenti (ha egynek jó, többnek még jobb).

14. Másokat nézni aktus közben

Nők és férfiak is egyaránt felizgulnak mások kukkolása közben. A pornó során is megtörténik ez, de ha élőben vagy tanúja mások szeretkezésének, sokkal realisztikusabb összehasonlításokat enged meg. Ilyenkor másokkal hasonlítgatjuk magunkat: mennyire vagyok ennél jobb vagy rosszabb? Szexuális magabiztosságot is sugallhat: „tudnék nekik 1-2 dolgot tanítani”.

15. Nő nővelsz2

Nők esetén nagyon gyakori, hogy más nőkkel fantáziálnak, ám az meglehetősen ritka, hogy férfiak rendelkezzenek hasonló álmokkal. Ez talán amiatt van, mert társadalmilag elfogadottabb a női homoszexualitás. Ugyanakkor ez még egyáltalán nem feltétlenül jelenti azt, hogy leszbikus vagy.

Képek: Pixabay

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk