ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Álomutazás, új háztartási eszköz, fogorvosi beavatkozás - nem kell, hogy bakancslistás tervek maradjanak

Ha veled is előfordult már, hogy azért nem tudtál egy álmot megvalósítani, vagy egy váratlan helyzetben megfelelőt lépni, mert nem volt rá elég pénzed, akkor most figyelj - hasznos tippet kaphatsz, képregényes formában!

Link másolása

Elromlott a mosógép, kellene egy új, de nem futja a havi keretből? Jót tenne a fájós hátadnak egy kényelmesebb matrac az ágyban, de a minőségért annyi pénzt kérnek, amennyi neked most nincs? Esetleg a fogaidat szeretnéd rendbe hozatni, de a probléma nagyobb, mint gondoltad, így elég drága móka lenne? Vagy bakancslistás vágyad lenne egyszer télen nyaralni menni egy távoli szigetre, de elérhetetlenül soknak tűnik egyszerre leszurkolni az utazás árát?

Ha ismerős bármelyik szituáció, akkor most jó helyen jársz!

A XXI. század és a digitalizáció annyi mindenre adott már megoldást - most abban is segítségedre lehet, hogy könnyebben hozzájuthass néhány vágyott dologhoz.

Egy nemrég készített felmérésünkből kiderült, hogy csaknem minden második megkérdezettnek (45%) van bakancslistája, tehát vannak bőven megvalósításra váró tervei. És a válaszolók egyöntetűen úgy gondolták, hogy a terveik megvalósításához elsősorban pénzre van szükségük - csak ezután következik az akaraterő és az idő. Ugyanígy a pénz hiánya jelenti a tervek megvalósításának legnagyobb akadályát.

Van egy jó hírünk: nem kell, hogy a pénz legyen az akadály! Sem akkor, ha az élet váratlan helyzet elé állít, sem akkor, ha egy régi vágyad szeretnéd megvalósítani.

Két élethelyzeten is bemutatjuk az alábbi képregényekben, hogy a Mastercard által biztosított részletfizetés hogyan segít az olyan helyzetekben, amikor nem áll rendelkezésünkre egy nagyobb összeg.

Részletezz a Mastercarddal! Mi mindenre használhatod a részletfizetést?

"A szolgáltatás nagy előnye, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat is kifizethetünk részletekben, melyekre a klasszikus áruhitelezés nem nyújt megoldást. Régóta vágyott utazásra, ha lecserélnénk megunt bútorainkat, vagy, ha egy orvosi, szépészeti beavatkozásra van szükségünk. Fogorvosnál, magánrendelőben is fizethetünk részletre, vagy megrendelhetünk vele akár lakásfelújítási munkákat" - mondta Pagonyi Adrienn, a Mastercard részletfizetési megoldásaiért felelős vezetője.

További részletek ITT elérhetők.

A cikk megjelenését a Mastercard támogatta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Disney-figurák, amelyek a leggyakrabban ihlették meg az amerikai szülőket a névadásban
Az újszülötteket sem kíméli a mozi hatása: nevük gyakran egy divatos figurát idéz.

Link másolása

E jelenség nem új, még Magyarországon sem. Csak két példa: az 1960-as évek közepén az egyik legnépszerűbb női név a Tímea volt, miután 1963-ban bemutatták a Jókai-regényből készült Aranyember című filmet. 1996-ban a legnépszerűbb férfinév az Ádám volt – ekkor volt a népszerűsége csúcsán a Szomszédok teleregény, a Kulka János alakította Mágenheim Ádám doktorral. Amerikában a Disney-film figurái évtizedek óta töltenek be fontos névadó szerepet, és minden újabb mesehős számíthat a szülőkre.

Például a Jégvarázs 2013-as bemutatója után az Elsa név újszülött viselői (így hívták benne a királynőt) megkétszereződtek az előző évhez képest, számuk 566-ról 1138-ra nőtt. 2016-ban a Moana (magyarul Vaianaként ismerjük) bemutatója is megdobta ezt a ritka nevet, 18-ról 56-ra nőtt a számuk egy év alatt.

A Huffington Post az amerikai társadalom-biztosítási igazgatóság adatai között azt kutatta, hogy milyen egyéb Disney-figurák szerepelnek a születési anyakönyvi kivonatokban. És bár lehetnek e névadások mögött más ihletések is, a Disney-kapcsolat mindig ott van.

A lap összesen 31 Disney-kötődésű babanevet talált a 2016-os névadások között.

Abban az évben a pálmát Aurora hercegnő vitte el a Demónából: 3963 kislány kapra az ő nevét.

Jázminná az Aladdinból 2625-en lettek, Giselle-é a Bűbájból 1457-en. Különös sorsa volt az Ariel névnek: a Kis Hableány után 2177-en kapták meg ezt a nevet, de 577 fiú is Ariel lett – tekintettel arra, hogy ez a név mindkét nemben használatos.

ariel és sebastian

Esmeraldák a Notre-Dame-i toronyőrből 864-en lettek, továbbra is jól tartotta magát az Elsa 476-tal, kettővel megelőzve Tianát, A hercegnő és a béka hősnőjét. Belle, a Szépség és a Szörnyetegből már csak 291 családnak tetszett. A Wendy név többszörös kötődésű is, hiszen így hívják a Hazatérő harcos főszereplőjét és Peter Pan barátnőjét is. (328). Merida hercegnőt 101 házaspár látta meg babájában.

A fiúnevek között Sebastian aratott: 10.249 gyermeket neveztek el az emberfejű rákról.

Arielt követően Gus a legkedveltebb (202), de még az olyan régebbi figurák, mint Simba, az Oroszlánkirály (11), Aladdin (9) és Maugli (5) is tovább élhetek kis amerikaiak testében.maugli

A legklasszikusabb Disney-figurák közül egyedül Minnie, Mickey egér kedvese tartja a frontot, 65 „utóddal”. Arról nem szól a fáma, hogy a 2016-os elnökválasztás után miként alakult a Donald név kedvelése…

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk