hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A tudósok is elismerik a leejtett étel 5 másodperces szabályát

Szakmai szemmel is bebizonyosodott, hogy a földről pár másodpercen belül felkapott ennivaló még nyugodtan elfogyasztható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 16.

hirdetés

"Mindig is tudtuk, hogy igazunk van!" Valószínűleg ez fogalmazódott most meg azok fejében, akik töretlenül hisznek az úgynevezett "5 másodperces (szigorúbb életvitelt űzőknek csak 3 másodperces) szabályban". Eszerint, ha leejtünk a földre egy szelet pizzát, egy darabka sajtot, egy csokit, vagy bármit, azt néhány másodpercen belül felvéve még nyugodtan elfogyaszthatjuk azt. Az amerikai kutató, Anthony Hilton azt állítja, hogy

beltérben, tehát a konyhában, a szobában, a nappaliban, stb. elfogyasztott helyeken leejtett étel gyors felkapás után szinte teljes biztonsággal fogyasztható, ha nincsenek szemmel látható és kétségkívül szennyeződésre utaló nyomok. A baktériumok ugyanis nem tudnak néhány másodperc alatt "átmászni" az ennivalónkra.

Hilton persze hangsúlyozta, hogy a földről való evés sosem teljesen kockázatmentes, a baktériumok mennyisége, a takarítás gyakorisága, a padló felülete és anyaga.

Valamint több egyéb tényező mellett az étel tulajdonságai is befolyásolják, hogy pontosan mennyi időnk van, hogy biztonságosnak lehessen nevezni az adott kaja elfogyasztását.k


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk