hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A térbűbáj - avagy hogyan varázsolj kis térből nagyot

Az ingatlan és az albérlet piac is tele van pici, huszonpár négyzetméteres lakásokkal. Bár elsőnek kicsinek hangzik, okos berendezéssel igazi kis ékszerdobozt lehet varázsolni az ilyen otthonokból.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. december 02.

hirdetés

Ha már nem szeretnél lakótársakkal osztozni, hanem szívesebben élsz egyedül vagy éppen osztod meg otthonod egy különleges személlyel, akkor bizonyára már veled is szembejöttek a pici, akár csak húsz- harminc négyzetméteres lakások. A kis otthon hosszú távon jó befektetés, hiszen méretéből adódóan jóval kissebbek a fenntartási költségei is és mivel népszerű az albérlet piacon, így befektetésnek sem utolsó. Ha pedig igyekszel praktikusan kihasználni a tereket, egy igazán kedves otthont rendezhetsz be magadnak, arról nem is beszélve, hogy az alacsony rezsi mellett a kis lakással kevesebb takarítandó felület is jár!

1. Fel a plafonig!

Ha kicsi az alapterület, a legegyszerűbb ha felfele kezdesz el építkezni! Nagyon sok helyet lehet spórolni például egy nagy, mindent elnyelő beépített szekrénnyel, aminek tolós az ajtaja, így az ajtónyitáshoz sem kell helyet kalkulálnod. Emellett a könyveidet, csecsebecséidet költöztesd fali polcokra. Ne feledkezz meg a sarkokról sem, hiszen így hasznossá teheted azokat is.

2. Galéria

Jelentősen egyszerűbb a dolgod, ha nagy a lakás belmagassága, hiszen egy galériával rengeteg extra teret szerezhetsz magadnak és jobban tudod szeparálni a hálóteredet is. Amellett, hogy a galériára költözteted az ágyadat, a lépcsők is rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, hiszen akár fiókok, okos tárolók is beépíthetők a fokokba. De akár a galéria alatti rész egy beépített szekrénynek, vagy gardróbnak is otthont adhat.

hirdetés
Szeretnél garzonlakást vásárolni?

„A kis garzonlakások ára fekvéstől és a felújítás igényességétől, a berendezéstől függően, jellemzően 20-40 százalékkal meghaladja az adott környék átlagos négyzetméterárait. Budapest turisták által látogatott belső kerületeiben a minigarzonok négyzetméterárai már jelentősen túllépték az 1 millió forintot. Aki tehát ilyen ingatlanra vágyik magasabb négyzetméterárakkal, de jóval alacsonyabb fenntartási költségekkel érdemes számolnia, arról nem is beszélve, hogy hosszú vagy rövidtávú lakáskiadásra is kifejezetten alkalmas, így befektetésnek sem utolsó. Mivel kifejezetten népszerűek a garzonok a piacon, a jó vételekre hamar lecsapnak a szemfüles vásárlók, ezért azt javasoljuk, hogy mindenki úgy kezdjen bele a keresésbe, hogy már pontosan tudja, milyen pénzügyi lehetőségei vannak és milyen támogatásokat vehet igénybe” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

3. Nappali

Egy kis otthonnak is kell egy nappali rész, ahol szívesen elücsörögsz, filmezel és van hely egy kisebb baráti összejövetelnek is. Ennek általában a szíve egy kényelmes kanapé, melyekből érdemes eleve olyat választani, aminek van ágyneműtartója vagy egyéb tárolórésze. Ide rejtheted azokat a tárgyakat, melyekre nincs minden esetben szükséged, például a nyári ruhákat. Dohányzóasztalból is választhatsz már eleve olyat, ami alatt polc vagy fiók képében egy extra tároló is megbújik, de ha szuper praktikus akarsz lenni, akkor a kanapé mögé rejtett polccal vagy a karfára tehető fa mini polccal még több helyet spórolhatsz.

4. Mi van az ágy alatt?

Ha a galéria nálad nem opció, akkor is hasznodra válhat még az ágy alatti felület. Egy nagy ágyneműtartó nemcsak az ágyneműt tudja elrejteni, de anélkül is beszerezhetsz kis tárolókat, melyeket az ágy alá csúsztathatsz. Ma már gyártanak kifejezetten olyan ágyakat is, melyek aljában fiók van.

5. Akasztók

A falra nemcsak polcokat tehetsz, de sok-sok akasztót is, melyek megint segítenek a helytakarékos megoldásban. Egy kis fürdőszobában például a törölköző akasztók mellett vannak felakasztható tárolók is, ahová a pipere holmidat teheted, de kis kreativitással saját, falra akasztható ékszertartót is készíthetsz, ha átfúrsz például egy képkeretet. Ilyen ötletes megoldás lehet az is, ha például egy bortartót fúrsz fel a fürdőszobába, ezek tökéletes törülköző tartónak bizonyulhatnak. Ha nem szeretnél mindenhol fúrni, akkor beszerezhetsz olyan akasztókat is, melyeket elég az ajtóra tenned. Ez remek tárolóhely lehet például táskák, sálak számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk