/eletstilus/a-tabor-ahol-megtanitanak-csajozni/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A tábor, ahol megtanítanak csajozni

A PuaCamp oktatói akár egy 40 éves, szűz informatikus önbizalmát is képesek helyrerakni. Hogy csinálják?
Láng Dávid - szmo.hu
2015. május 01.

Link másolása

hirdetés

Csajozási tábor? Elsőre elég bizarrnak tűnik, hogy tényleg létezik ilyen. Pedig komoly vállalkozásról van szó, amit idén rendeznek meg hatodik alkalommal, óriási érdeklődés mellett. A szervezők azt ígérik, élőben mutatják be a résztvevőknek az ismerkedés összes lépését, a megszólítástól a vonzalomkeltésen át a csókig és tovább, majd addig gyakorolják velük, míg élesben is sikerrel tudják alkalmazni.

A PuaCamp a néhány éve már Magyarországon is hódító PUA mozgalomból nőtt ki. A mozaikszó jelentése pick up artist, vagyis "felszedőművész" – olyan férfi, aki rendelkezik a megfelelő önbizalommal és dominanciával, így sokkal nagyobb sikere van az ismerkedés és csábítás terén.

Na de hogy is van ez valójában? Tényleg ilyen téren totálisan sikertelen emberekből faragnak csajozógépeket alig egy hét alatt? Nem mesterkélt nagyon ez az egész az előre begyakorolt szituációkkal? Mindenki az egyéjszakás kalandokra megy, vagy van olyan is, aki komoly kapcsolatot akar? Mex Deluxe, a mozgalom egyik hazai meghonosítója válaszolt a kérdésekre.

pua1

Mex Deluxe

hirdetés

– Te vagy a PUA.hu oldal alapítója, ha jól vettem le, előtted nem nagyon foglalkozott senki ilyesmivel idehaza. Hogy sajátítottad el a tudást, külföldi előképeid voltak, vagy abszolút ösztönösen?

– Igen, a magyar PUA.HU közösség többek között az én közreműködésemmel kezdett el nőni és egyre nagyobbá válni. Kezdetben voltam én és pár ember, akiket bevonzott az első PUA fórumom, és akiknek ugyanaz volt a problémájuk: sikertelenek voltunk az ismerkedésben, a nőkkel kapcsolatos kommunikációban. Önbizalomhiánnyal küzdöttünk és nem értettük a dolgot miértjeit. Sok olyan sráctól tanultam meg tudatosan a dolgokat, akik ezt teljesen ösztönösen, tudattalanul csinálták.

Figyeltem őket éveken át, hogyan reagálnak különféle helyzetekben, hogyan beszélnek a nőkkel, hogyan keltik fel bennük az érdeklődést és a vonzalmat, na és hogyan vágják ki magukat frappánsan szorult helyzetekből. Nem csak a konkrét verbális szövegeket tanulmányoztam, hanem az aktuális testbeszédüket, mimikájukat, mozdulataikat is. A ezért is tréningeken nem csak a beszédre fektetjük a hangsúlyt, hanem a szubkommunikációra, hiszen az tükrözi a valódi személyiséget és a belső értékeket. Természetesen voltak külföldi példaképeim, akiket aztán évekkel később meghívott előadóként vendégül láttam a PUA Ismerkedési és Párkapcsolati konferenciákon, melyeket szintén én szervezek.

– Te személy szerint milyen gyakorisággal alkalmazod az általad is tanított fogásokat? Van, hogy nem jönnek be?

– Én már 3 éve élek párkapcsolatban egy csodálatos nővel, így az ismerkedési technikákat magam már nem alkalmazom. Viszont

"
az egész csajozás csak a felszínen tűnik úgy, mintha a csajozós dumákról és technikákról szólna, valójában ez teljesen egy belső folyamat: a vonzó férfivá válás folyamata.

Ez szól többek között az értékrendbeli változásról, belső félelmek, gátlások és szorongások leküzdéséről melyek mind egyre jobban felszabadítják az embert, ha foglalkozik ezekkel a kérdésekkel.

pua5

pua4

De visszatérve a technikai részre, ami szintén fontos, hiszen valahogyan el kell kezdeni: ehhez nyilván kell pár jó, vicces, kreatív ötlet, szöveg, azaz mankó. Természetesen 100-ból 100-szor egyik sem működik, viszont nem is ez a cél. A cél az, hogy a háttérben zajló folyamatokat értsék meg a srácok, mert utána maguk tudják természetes módon előhozni a vonzóbb énüket, és ezzel hódítani meg álmaik nőjét.

– Hányan vagytok most a csapatban, és miből áll a munkátok, milyen az átlagos napirendetek?

– A csapat változó létszámú, mert például a PUACamp csajozási táborban akár több, mint 10-15-en is vagyunk a segítőkkel és asszisztensekkel együtt, míg egy hétvégi tréninget 1-2 oktató is le tud vezényelni. A munkánk nagyon sokrétű, az irodában vagyunk hétfőtől péntekig, fogadjuk az ügyfeleket, telefonhívásokat, e-maileket, készülünk az éppen aktuális tréningre, konferenciára, csajozási táborra.

Másodrészben a terepen vagyunk az ügyfelekkel, vagy privát konzultáció keretén belül egy kávézóban, vagy terepoktatáson kint az éjszakában szórakozóhelyeken, vagy nappal az utcán, parkokban, plázákban, ahol sok vonzó nőt lehet találni.

– Ti tulajdonképpen mennyire veszitek komolyan ezt az egészet? Teljesen a hivatásotokként tekintetek rá, vagy azért a vicces/bulis oldaláról is felfogjátok a dolgot?

– Mindkettőre szükség van. Egyrészről ez ma már egy komoly szakma, komoly elvárásokkal. Sok olyan srác keres meg minket, akiken egy pszichológus a csajozás oldalát tekintve nem tudott segíteni. Amit mi csinálunk, az is pszichológia, de más is egyben, mert mi teljesen a gyakorlati úton közelítjük meg a dolgot. Hiszen a csajozásról lehet beszélgetni, de attól még nem lesz senkinek sem barátnője. Ahhoz ki kell menni a fizikai világba tapasztalatot gyűjteni. Ha ezt valaki irányítottan, egy PUA tréner segítségével teszi meg, például egy VIP Coaching privát oktatáson keresztül, akkor sokkal gyorsabban tud fejlődni és behozni mondjuk 10-20 év lemaradást az ismerkedésben pár hónap alatt, mintha egyedül vágna neki.

pua3

Egyedül is lehet persze, de sokkal nehezebb és sokkal több ideig tart.

Ma már kész, kidolgozott módszereink vannak arra, hogyan juttatunk el egy introvertált, szűz, 40 éves informatikust, akinek két női kapcsolata az édesanyja és a nagymamája odáig, hogy fél év múlva nőket szólít meg, és ha nem is válik a legprofibb hódítóvá (ami nem cél), de képes a megnövelt önbizalmával olyan nőkben vonzalmat kelteni, akik között megtalálhatja a lelki társát és későbbi feleségét.

– Hogyan kerülitek el a mesterkéltséget? Ebben a műfajban azért elég könnyű belefutni szerintem.

– Így van. Mindig figyelmeztetjük is a tanítványainkat, hogy amit mondunk, azt először próbálják ki maguk is, és csak azt építsék be a személyiségükbe, amit természetesnek érezzük. Ebből kifolyólag, nem konzervet árulunk, hanem még a nagyobb csoportos (3-4 fős) intenzív ismerkedési tréningeken is a leginkább személyre szabott megoldásokat mutatjuk meg.

Bemutató videó az intenzív tréningről:

– Mi a jellemző inkább, kik jelentkeznek a táborba vagy a tréningekre? Akik tényleg totál sikertelenek ismerkedés terén, vagy inkább az eleve menő arcok, akik csak buliként fogják fel?

– Teljesen változó, a 18 éves egyetemistától, a 40 éves rendszergazdán vagy középvezetőn át a 60 éves egyetemi professzorig. Voltak már celeb ügyfeleink (természetesen nevet nem adhatok ki), nagymenő vállalkozók, és jönnek hozzánk külföldről is sokan, főleg a nyáron, hiszen Budapest és Siófok is remek hely az ismerkedésre.

– Hogy látod, mennyire dől el fejben, hogy összejön-e valakinek álmai párkapcsolata, és mennyire múlik a külsőn?

– Mindegyiken múlik, mivel a kettő összefügg.

Azt állítani, hogy csak a külső dönti el, hazugság. A külső segít, de nem visz el a célig. Mindenkinek van ismerőse, aki nem mondható jóképűnek, köpcös, alacsony, nincsen sok pénze, mégis tízszer sikeresebb.

Tehát a kérdéshez úgy kell hozzáállni, hogy mit tehetek magamért? Ha tudok jobban is kinézni (új ruhák, új stílus, fodrász stb.), akkor tegyem meg. Mellette pedig a fő fókusz a gondolataim, gondolkodásmódom megváltoztatásán legyen, hiszen minden fejben dől el. A nő azt érzi, amit a férfi. A legrosszabb ruhákban is lehet hatalmas sikert elérni, ha felvagyok szabadulva és a legmenőbb cuccokban is beéghetek, ha belül feszült vagyok.

pua7

pua6

Csináltunk évekkel ezelőtt pont ennek bizonyítására egy estét, ahol a legrosszabb, nem összeillő ruháinkban, tökig felhúzott fehér zokniban mentünk ismerkedni és a fun hangulat miatt, még nagyobb sikereket értünk el, mint előtte.

– Mi történik a tábor során? Nappal oktatás, éjjel pedig mindenki önállóan beleindul az éjszakába, majd másnap megbeszélitek a tapasztalatokat?

– A PuaCamp csajozási táborban folyamatos az oktatás, reggeltől egészen éjszakába nyúlóan. Vannak fizikai edzések, ahol úgymond "gatyába" rázzuk a srácokat, van táncoktatás kifejezetten az ismerkedésre specializálódva, önvédelmi oktatás, előadások, nappali terepoktatás, éjszakai terepoktatás és női trénerekkel való helyzetgyakorlatok is.

Beszámoló a 2014-es táborról:

– Ezekkel a technikákkal tartós kapcsolatra is szert lehet tenni, vagy csak futó kalandokra jó? Mik az arányok?

– A résztvevők 80%-a azért érkezik hozzánk, mert tartós kapcsolatot akarnak egy általuk kiválasztott hölggyel. Futó kalandra is van példa, de nem az van a középpontban, sokkal inkább az önfejlesztés és az önbizalom-növelés.

"
Minden tréningen és oktatáson hangsúlyozzuk, hogy az őszinteség az egyik legfontosabb faktor egy férfi életében, önmagához és a nők felé is.

Tehát egyéjszakás kaland esetén is fontos előre megbeszélni, hogy a másik ne akarjon ez esetben többet és ne csalódjon.

A nők tisztelete, mint egyenrangú fél az első leckék között van, hiszen tulajdonképpen egy kapura játszunk velük. A WIN-WIN helyzetet kell megteremteni minden esetben, így végre olyan életet élhetnek a férfiak, ami méltó hozzájuk, társukhoz, mely vezet valahova és melynek van értelme. Hiszen egy megváltozott, igazi őszinte férfi már nem csak a saját életét teszi boldoggá, hanem ezáltal a környezetére is pozitív hatással lesz. Ez vezérel minket, ebben hiszünk és ezért csináljuk már sok-sok éve.

Ha érdekes volt az interjú, oszd meg!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk