/eletstilus/a-piros-fonal-meg-furfangos-kotozessel-sem-ved-meg-a-betegsegektol/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Oltári marhaság, de sokan tényleg hiszik, hogy a piros fonál megvéd a betegségektől

Egy interneten terjedő tanács és pár jövendőmondó szerint védelmez.
Link másolása

hirdetés

A Ködpiszkáló blogon gyógyszerészek segítenek eloszlatni a gyógynövényekkel, gyógyszerekkel, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tévhiteket, rémhíreket. Ezen a blogon a ködöt szakemberek piszkálják meg, hogy mindenki tisztán lásson. A szerzők célja az elfogulatlan és szakszerű tájékoztatás, mert a helytelenül alkalmazott rossz minőségű termékek használata többet árthat, mint a kezelés elmaradása.

"Jó lenne – ködszurkálóként – fényt hasítani, de legalább agresszív kérdőjeleket vésni ebbe a szélcsendes káoszba."

Latinovits Zoltán

Hogyne védene meg a gatyamadzag, ha egy vörös fonál is megvéd? A gatyamadzag, ha jó minőségű, jóval vastagabb és erősebb! Persze, ez az okoskodás nem feltétlenül helytálló: nem mindegy, milyen is ez a fonál.

Ha követjük az utasításokat, nem próbálkozunk mással, csak vörössel. Mert mit is ír a Tudás Fája (amely joggal érdemelte ki a Fáj a tudás becenevet):

hirdetés

"Tégy egy Vörös Fonalat a bal csuklódra, úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái! A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik, ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg. A lelket is hasonló technikával tudjuk immúnissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negativitástól – ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része. A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz a‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. Ha a Vörös Fonalat a bal csuklónkon viseljük, a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől."

A fenti írásról Ikarosz története jutott eszembe. A görög mitológiában Ikarosz Daidalosz fia, aki Kréta szigetén apjával labirintust épített a Minótaurosznak. Miután elkészült a labirintus, Minósz király fogva tartotta őket, hogy ne árulják el a labirintus titkát. Ikarosz viasszal összeragasztott tollakból szárnyakat készített, hogy megszökjenek. Bár sikerült a levegőbe emelkedniük, Ikarosz túl magasra repült. A Nap megolvasztotta a viaszt, szárnyai tönkrementek, Ikarosz így a tengerbe veszett.

Tanulságos történet, de nekem nem az általában emlegetett tanulságok miatt jutott eszembe.

Szerintem azok, akik cérnával védekeznek a betegségek ellen, hasonlóak ahhoz a képzeletbeli turistához, aki Ikarosz történetét ismerve, a spórolástól vagy a repüléstől való félelemtől vezérelve, nem a különjárattal tér haza krétai nyaralásáról, hanem saját maga által barkácsolt szárnyakkal a tengerbe veti magát a sziklákról.

ikarosz

Rubens: Ikarosz zuhanása

Tudjuk, hogy ezek a szárnyak nem alkalmasak repülésre, de a mesében meg van írva: lehet repülni, csak nem szabad túl magasra szállni. Valószínűleg nincs olyan normális ember, aki követi Ikarosz példáját, de érdekes módon a védőoltás-cérna viszonylatában ez nem feltétlenül érvényes.

Természetesen színtiszta abszurditás, hogy a vörös fonál megvéd a betegségektől, s mindez fokozható, ha azt állítjuk, hogy úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái. Ugyanis nem működik sehogy. A lélek immunizálásával (ha lenne ilyen - de nincs) nem tudnánk megvédeni magunkat a fertőző betegségektől. Az a babonás ember, aki elhiszi ezt az okkult halandzsát, csak egyvalamit ér el a vörös fonállal: magabiztosabbá válik a butaságában. Az pedig nem elég ahhoz, hogy megvédjen a tetanusztól vagy a gyermekbénulástól. Remélem, kevesen vannak, akik elhiszik a vörös fonál meséjét - babonások gyorsan le is kopoghatják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk