hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A munka-magánélet összemosódása sokak otthoni munkáját megnehezíti

Grafikán mutatjuk be az idei európai home office helyzetet!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

Vannak olyan évtizedek az emberiség történelmében, amikor azt érezzük, hogy szinte semmi fontos dolog nem történt, vagy semmi fontos társadalmi folyamat nem zajlott le. Ezzel szemben vannak olyan évek is, amikor viszont több minden történik, mint egy unalmasabb évtized alatt összesen.

A 2020-as év egyértelműen ez utóbbi kategóriát erősíti. A pandémia hatására nagyon felgyorsult a digitalizáció. Ennek hatását pedig az élet sok területén érzékelhetjük:

- Egyre többen és többet vásárolunk online

- Néhány iparág (pl.: turizmus) rég nem látott visszaesést produkált, míg a technológiai óriások még tovább növelték eddig sem apró birodalmukat

- Az emberek a lezárások miatt egyre barátságosabbnak találják a nagyvárosi agglomerációt, mert egyre fontosabbá válik a kert és a természet közelsége

hirdetés

A legnagyobb átalakulás azonban talán a munkapiacon történt. A Kávéfolt és a Moms&Kids által elkészített grafikai anyagban pontosan ezt a témát járják körül, hiszen a COVID-19 kialakulása, és a lezárások kezdete óta eltelt már annyi idő, hogy megfelelő adatokkal szolgáljon a távmunka helyzetéről.

A home office egyre inkább általánossá válik az olyan munkahelyeken, ahol a dolgozók fizikai jelenléte nem szükségszerű. Sok helyen csak azok járnak be, akik egyedülállóak, magányosak, vagy feltétlenül szükséges a jelenlétük a fontos üzleti döntésekhez. Egyes cégek pedig még ennél is továbbmentek, és elhatározták, hogy örökké home officeban dolgozhatnak az alkalmazottaik. De vajon mit gondolnak erről maguk az érintettek, hogyan élik meg a világjárványt, és annak következményeit?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk