ÉLET-STÍLUS

94 kiló is volt Németh Dorottya fitness-világbajnok, aki a kamu Insta-világ ellen harcol

A nőies anyuka komoly hullámvölgyeket élt meg, most nőtársain szeretne segíteni. Interjú.

Link másolása

Pár hete kezdte, de máris mozgalommá vált és nők ezreinek ad támogatást és inspirációt Németh Dóri, akinek egy napon elege lett abból, hogy ömlik rá a rengeteg, valótlan testképet tükröző vizuális tartalom a közösségi médiából.

Elhatározta, segíteni akar, hogy más ne szenvedjen annyit a szülés után megváltozott testétől, mint ő anno az első gyermeke születése után. Egymás után posztolja a hasszorítós-pózolós-kontra valóságot tükröző képpárokat, hogy rávilágítson: ilyen a női test szülés után, és ez a normális. Erről beszélgettünk, na meg arról, hogyan jutott el idáig.

- Hány követőd van az Instán?

- 39400, pont most néztem.

- Mióta vagy fenn, és mióta gondolod magadról azt, hogy influencerré válhattál?

- Én ma sem gondolom magam influencernek... Nagyon régóta vagyok fent az Instagramon, szerintem tíz éve, viszont körülbelül három éve váltottam teljesen át a Facebookról az Instagramra. A Facebook egy idő után annyira lebutította a posztjaimat, hogy egyszerűen nem jutott el a követőimhez, amit írtam nekik, és sok-sok pénzt kellett volna belefektetnem. Körülbelül húszezer forintot kellett volna posztonként fizetnem ahhoz, hogy a fele követőtáboromat elérjem. Azt láttam, hogy az Instagramon sokkal jobb eléréseket kaptak a posztjaim, ezért át is tértem oda, illetve akkor még azért főleg ételfotókat tettem fel, ami egy Insta-felületen sokkal jobban megállta a helyét, mint a Facebookon. Még nagyon éreztem a különbséget a két felület között.

Egyáltalán nem tartom magam influencernek, nagyon ügyelek arra, hogy az oldalam ne legyen tele mindenféle hirdetéssel, s nem is vállalok el olyan együttműködéseket, amivel nem tudok azonosulni, vagy nem reklámozok olyan terméket, amit én magam nem használok.

Körülbelül két-három olyan szerződésem van cégekkel, akiknek a termékeit évekkel ezelőtt kezdtem el használni. Rajongó felhasználóból lettem az egyik arcuk. Nekem fontos, hogy az oldalam ne egy reklámfelület legyen, és ha valamit reklámozok, az hiteles tudjon lenni tőlem.

- Hogyan írnád most le magad, ha megkérdezném tőled, mi vagy? Anya? Fitness-világbajnok? Fitness-világbajnok anya?

- Én most azt mondom, hogy főállású anya vagyok, emellett, ha a végzettségemet nézzük, akkor személyi edző - a Testnevelési Egyetemen diplomáztam edzőként - , és mondhatnám, hogy életmód-tanácsadó, de ez a szó nagyon elcsépelt már. Ugyanakkor a gyermekeim születése előtt én egy olyan edző voltam, aki holisztikusan foglalkozott a vendégeivel. Írtam étrendet is, mert szerintem az étrend 80 százalékban befolyásolja, hogy mennyire sikeres az edzés. Sportoló vagyok, élsportló voltam, kétszeres fittness-világbajnok lettem, inkább ezeket a titulusokat szeretem használni, mint az influencert, ami elég negatívan cseng manapság.

- Mikor kezdtél el azon gondolkozni, hogy készíts egy olyan fotósorozatot, melyen a valóságot mutatod meg a szülés után megváltozott női testről?

- Négy és fél hónapja született meg a második kisfiunk, és két és fél éve az első. Az első kisfiam születése után beteg lettem, volt egy hiperinzulinémiám egy félrekezelt terhességi cukorbetegség miatt, viszont az, ahogy megváltozott a testem és én tehetetlenül nem tudok ez ellen tenni, nehéz volt. Ám fontos volt, hogy minél tovább szoptassam a kisfiamat és nem akartam, hogy bármilyen edzés vagy diéta ezt akadályozza. Akkor ez engem nagyon megviselt lelkileg.

Az első gyereknél szembesülünk azzal is, mennyire megváltozik a testünk, és milyen sok idő kell a regenerálódáshoz. Ráadásul a betegségem miatt még tizenkét kilót híztam is szoptatás közben, amikor még senki nem tudta, mi a baj. Most, a második kisfiam születése után megfogadtam azt, hogy nem fogom hagyni, hogy elnyomjanak ezek az elvárások.

A közösségi médiából az arcunkba tolják az anyák felé támasztott elvárásokat és a tökéletes fotókat, a hasleszorítós képeket. Egyik nap itthon ültem és azt éreztem, hogy ez ellen én tenni fogok, nem szeretnék hazudni, nem szeretném a kisfiammal az első évünket erre az idegeskedésre fecsérelni.

El is kezdtem ezt kommunikálni három hónappal a szülésem után, és abszolút pozitív fogadtatása lett. És ahogy láttam, hogy erre szüksége van az embereknek és nem vagyok egyedül, nyilván egyre bátrabban posztoltam én is a témáról. Azt vettem észre, hogy ahogy segítek másoknak, magamat is gyógyítom.

- Bizony, ez így működik.

– Igen... Sokan úgy gondolják, tök természetesen jön, hogy mindent feladunk magunkból a gyermekünkért, nincs magunkra időnk stb., miközben kötelező boldognak lenni. Ennél mi nők komplikáltabban működünk, és sokan szenvednek attól, amit a tükörben látnak és ezzel szerintem semmi gond nincs. Attól nem "szaranya" valaki, mert rosszul érzi magát a bőrében. Azt tűztem ki küldetésként, hogy minél több anyatársamnak segítsek akár csak egy percre is kizökkenni ebből a rossz érzésből. Hogy ne keressék magukban a hibát és ne másokhoz hasonlítsák magukat. Sok pozitív visszajelzést kapok, hogy ezzel segítek nekik.

- Nagyon tetszik ez a szemlélet. Annak ellenére, hogy nincs hatvanas derekad, és kicsit gyűrődik a hasad, te egy gyönyörű nő vagy. Gondoltál-e arra, hogy még ennél is tovább menj a természetesség támogatásával?

- Köszönöm. Én azt gondolom, az, hogy három éves koromtól élsportszinten sportoltam huszonhat éves koromig, az látszik a testemen. Ezért nagyon sokat tettem. Megmaradt a széles vállövem, a viszonylag keskeny csípőm. Amikor abbahagytam az élsportot, híztam is harminc kilót. 94 kiló is voltam. Hiszen hirtelen leálltam a versenydiétákkal, a napi három edzéssel, és nem ettem napi ötször, hanem reggel meg este. Egy fitnessverseny után tíz kiló plusz mindenkinél normális. Amikor hónapokig csak híztam, elfogadtam valahol, hogy kizsigereltem tizenkét évig a szervezetem, normális, hogy meg kell nyugodnia, majd visszaáll. Csak aztán amikor ez plusz 30 kilóig felment, az már az egészséget érinti. Ott le is mondtam magamról.

Világéletemben megerőszakoltam a testem azért, hogy kockás legyen a hasam. Akkor 23 éves voltam és nem terveztem tovább versenyezni. Elegem lett a versenydiétából.

Majd életmódot váltottam: eldöntöttem, hogy soha többet nem fogok sima natúr csirkemellet enni zöldsalátával. Undorodom a mai napig a sima natúr csirkétől. Úgy akartam élni, hogy finomakat eszem, és ezt el lehet készíteni diétás verzióban is. Az oldalmon azért van annyi kajafotó, mert szeretném megmutatni az embereknek, hogy semmiről nem kell lemondani. Paprikás csirkét is lehet enni nokedlivel, csak az alapanyagokat kell kicserélni. Így fogytam le a plusz harminc kilót.

Rá másfél évre megvédtem a világbajnoki címemet, utána Európa-bajnok lettem és így vonultam vissza. Aztán jött az első kisfiam, akinél kialakult a terhességi cukorbetegség a sok versenydiéta miatt.

Ez a sok kizsigerelés ugyanis megágyazott az anyagcserezavarnak. A második terhességem alatt cukorbeteg lettem, végig kellett diétáznom. Natúr halat ettem uborkával az utolsó hetekben, mert minden fellőtte a vércukorszintemet. Emiatt most a testem nincs úgy elváltozva, mint az első terhességem után. Sok nő panaszkodik arra, hogy megváltozik a testük állaga. Azt próbálom üzenni, hogy ami szülés után van, az egy átmeneti állapot. Mindenki hagyjon időt arra, hogy meggyógyuljon a teste, abban az ütemben, ahogy annak jó. Nem félek megmutatni mindezt magamból, semmilyen mértékben. Minden hibát örömmel mutatok meg most a testemen.

- Mit gondolsz a szépészeti, plasztikai beavatkozásokról?Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Kiderült, hogy melyik elektronikai eszköz fogyasztja a legtöbb áramot, ha a konnektorba dugva felejtjük
A tévé csak a második a sorban. Van azonban egy eszköz, ami kikapcsolás nélkül, stand-by állapotban ennek közel a tízszeresét fogyasztja.

Link másolása

Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően egyelőre keveset érez a lakosság a Nyugat-Európában már egekbe szökő energiaárokból. Az Egyesült Királyságban naponta jelennek meg szakértők tanácsai arról, hogyan lehet spórolni például a csak ebben a hónapban esetenként több mint 50 százalékkal emelkedő elektromos árammal. A Mirrornak egy megtakarítási szakértő mondta el, melyik látszólag kikapcsolt állapotú elektromos eszközök fogyasztják a legtöbb áramot.

Natalia Lachim először a hűtőszekrényre hívta fel a figyelmet. Bár a fridzsidert valójában soha nem lehet kikapcsolni, mégis érdemes fejben tartani, hogy egy átlagos brit háztartás áramfogyasztásának több mint 12 százalékát ez a készülék adja. Az angoloknak az ételek és italok hidegen tartása 114 fontba (51 ezer forint) kerül évente.

Ellenben még ebből is lehet faragni, ha rendszeresen takarítjuk kívül és belül is a hűtőt. A folyamatosan karban tartott hűtőszekrény ugyanis optimálisan, egyben költséghatékonyan működik. Ehhez fontos, hogy időnként portalanítsuk, hogy a porszemcsék a rendszerbe jutva ne akadályozzák a működését. Ügyeljünk arra is, hogy a romlott élelmiszereket mindig dobjuk ki, így a készüléknek kevesebb energiát kell felvenni a hidegen tartáshoz.

Ennél is drágább mulatság az egyszerűen távirányítóval kikapcsolt televízió. A brit háztartások 98 százalékában soha nem húzzák ki a konnektorból a tévét, ami éves szinten majdnem 133 fonttal (60 ezer forint) dobja meg a villanyszámlát.

Ez sem a csúcsa azonban a felesleges pénzkidobásnak: a játékkonzolok a tévéhez képest is csak úgy zabálják az elektromos áramot. A stand-by állapotban tartás naponta akár 4,2 fontba (1900 forint) is kerülhet a kényelmes gamereknek.

A vizsgált tételek közül a legkisebb gondot a vízforraló jelenti. A bedugva felejtett készülék évente 30,66 fontba (13 900 forint) kerül egy angol családnak, míg a konnektorban tárolt telefontöltő átlagosan évi 20 fontért (9000 forint) maradhat az aljzatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Egy kutyakiképző szerint nem szabadna minden nap sétáltatnod a kutyádat
Niki French úgy gondolja, a napi kutyasétáltatás emberi találmány, és nem feltétlenül előnyös kedvenceink számára.

Link másolása

A legtöbb kutyatulajdonos számára a séta a kutyák napi rutinjának része, ami elengedhetetlen a kisállat jólétéhez. Niki French kutyakiképző, a STOP Walking Your Dog (Ne sétáltasd a kutyádat) című könyv szerzője azonban úgy gondolja, hogy ez egy elavult szokás - a Mirrornak árulta el, hogy miért.

Niki arra biztatja az embereket, hogy 30 perces napi sétájukat helyettesítsék alternatív tevékenységekkel, amellyel még jobban ösztönözik kedvenceiket.

„Lehet, hogy meglepő, de a hagyományos séta emberi találmány, és sok kutya számára nem hasznos” – mondja a szakember.

"Ha a sétaidőt otthoni edző játékokkal helyettesítjük, a kutyák elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek hiányoznak a nyugodt és boldog élethez"

– tette hozzá.

Niki szerint a közhiedelemmel ellentétben a viselkedési nehézségekkel küzdő kutyák izgatottabbak lehetnek, ha túl sok mozgással próbáljuk kifárasztani őket. Ő a saját bőrén tapasztalta a változásokat: van egy Bodie nevű, kétéves mentőkutyája, aki állítása szerint a kevesebb sétának és több játéknak köszönhetően szembetűnően nyugodtabb lett.

"Ha a séták több mint fele stresszes a kutyának vagy neked, akkor itt az ideje, hogy valami mást csinálj”

– tanácsolja a kutyakiképző, aki szerint inkább olyan jutalmazó játékokra kell összpontosítani, mint a homokozó ásása, a kartondobozokkal való játék vagy a bújócskázás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Orvosi kannabisz: mire jó, hogyan juthatunk hozzá?
Kannabisz – üldözendő drog, gyógyszeralapanyag, esetleg csodatevő gyógynövény? Utánajártunk a népszerű növénnyel kapcsolatos tudnivalóknak.

Link másolása

A kannabiszról mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a leginkább megosztó növény a világon. Nézzük, mégis mik azok a tulajdonságai, amik miatt egyre több ember használja a kannabiszt és a belőle előállított készítményeket a mindennapokban.

Mire használhatjuk az orvosi kannabiszt?

A növényt már az ókori Kínában is alkalmazták gyógyászati célra, de a magyar gyógyszerkönyvekben is szerepelt egészen 1934-ig. A kannabisz tilalma miatt hosszú ideig nélkülözniük kellett a betegeknek a növényt, de az utóbbi évtizedekben ez a trend megfordulni látszik, egyre több országban legalizálják az orvosi kannabiszt, és ezzel együtt a hatásait vizsgáló kutatások száma is folyamatosan növekszik.

Az orvosi kannabisz felhasználási területei rendkívül szerteágazóak, ezek közül a legelterjedtebbek az alábbiak*:

Fájdalomcsillapítás **

Epilepszia tüneteinek kezelése ***

Kiegészítő kezelés daganatos betegségek esetén ****

Alvásminőség és a közérzet javítása *****

Relaxáció, stresszcsökkentés

Orvosi kannabisz Magyarországon?

Az orvosi kannabisz hatóanyagai az ún. kannabinoidok. A két legismertebb kannabinoid a THC (tetrahidrokannabinol) és a CBD (kannabidiol), de a tudomány száznál is több hasonló vegyületet ismer (CBG, CBC, CBN stb.).

A kannabisz virágzata, valamint a 0,2%-nál több THC-t tartalmazó kender kivonatok nem értékesíthetőek Magyarországon, így az orvosi kannabisz hazai legalizációja sajnos még várat magára. Legálisak viszont a kannabisz olajok, vagy ismertebb nevükön CBD olajok, amelyek szintén tartalmazzák a kannabiszban megtalálható kannabinoidok jelentős részét.

A legfontosabb különbség az orvosi kannabisz és a CBD olajok között, hogy utóbbiak maximum 0,2% THC-t tartalmazhatnak, így azok bódító hatást biztosan nem fognak kifejteni. Folyamatosan zajlanak a kutatások a CBD hatásaival kapcsolatban is – bár néhány jótékony hatást már klinikai kutatások is igazoltak, illetve léteznek CBD-t tartalmazó szklerózis multiplex- és epilepszia gyógyszerek, fontos megjegyezni, hogy maguk a CBD olajok nem gyógyszerek, és nem is helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket.

A legjobb kannabisz olajok Magyarországon

Amennyiben úgy döntesz, hogy Te is szívesen felfedeznéd a kannabisz termékek hatásait, fontos, hogy vásárlás előtt megfelelően tájékozódj, hiszen sajnos rengeteg rossz minőségű CBD olajjal találkozhatsz.

Az itthon elérhető kannabisz olajok közül 2 márkát szeretnénk a figyelmedbe ajánlani:

Medihemp

A Medihemp az egyik leginkább elterjedt CBD márka Magyarországon, az osztrák gyártó termékeit ezrek használják nap mint nap. CBD olajaik THC-t szinte egyáltalán nem tartalmaznak, jelentős mennyiségben találunk viszont bennük CBDA-t, aminek a kedvező hatásaival kapcsolatban az utóbbi időszakban több tudományos publikáció is napvilágot látott.

A Medihemp CBD olajok 500 mg-tól egészen 3000 mg-os kiszerelésig többféle erősségben kaphatóak, így biztosan megtalálod közöttük a számodra megfelelőt.

Meliora

A Meliora CBD olajok Svájcban készülnek, a CBD tartalmáért nemesített bio kannabiszból. Az alapanyagként használt svájci kannabisznak köszönhetően ezek a teljes spektrumú olajok a CBD mellett tartalmaznak közel 0,2% THC-t, CBG-t, CBC-t, valamint számtalan terpént és flavonoidot. Az összetételt igazoló labortesztet Te is meg tudod nézni vásárlás előtt, így ezekkel a kannabisz olajokkal biztosan nem lőhetsz mellé!

Ha kannabisz olajat keresel, ajánljuk a Hemp Health webáruházat, ahol többek között a fent említett 2 márka termékeit is megtalálhatod, számtalan más érdekesség (kender különlegességek, CBD kozmetikumok, CBD kapszulák) mellett. A termékeket személyesen is megvásárolhatod Budapesten, a CBD Corner by Hemp Health üzletben.

Források:

* https://www.health.harvard.edu/blog/medical-marijuana-2018011513085

** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549367/

*** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6514832/

**** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6387667/

***** https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Itt a súlyzós edzést végzők új tömegsportja, a Scitec Power Challenge
A Budakalászi Sportcsarnokban fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Link másolása

Március 26-án sikerre éhes sportolókkal telt meg a Budakalászi Sportcsarnok. A súlyzós edzés szerelmesei gyűltek itt össze, hogy szembenézzenek a legfélelmetesebb ellenféllel, önmagukkal. Mindezt pedig egy egészen új és friss sportág, a második alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge keretében tették, ahol fiatalok és idősebbek, férfiak és nők, valamint kezdők és haladók bizonyították be, hogy a súlyzós edzés is lehet tömegsport.

Nem kell más, csak legyél önmagad legjobb változata!

A Scitec márka a „Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően az edzőtermi edzést életvitelszerűen komolyan gondolókhoz szól, arra ösztönzi az embereket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. Nincs még egy olyan brand, amely ennyit tett volna a súlyzós edzés népszerűsítéséért. Nemcsak szimplán szponzorál, hanem magával a sportággal is foglalkozik, versenyeket szervez és 25 éve töretlen a lelkesedése a testépítés iránt. Nem csoda, hogy nemrég egy új sportágat is bevezettek a súlyzós edzés szerelmeseinek, ez a Scitec Power Challenge, amelyben egyvalakit kell legyőzni, önmagadat.

A verseny, ahol a hobbisportolóknak is teremnek babérok

A testépítő versenyektől és az ezzel járó színpadi szerepléstől sokan idegenkednek, nem beszélve arról, hogy még egy kezdő szintű megmérettetéshez is komoly edzésmúltra lehet szükség. Egy erőemelő versenyen pedig demoralizáló lehet azok fölénye, akik évek óta űzik a sportot, és földi halandó számára felfoghatatlan súlyokat mozgatnak meg játszi könnyedséggel. A Scitec Power Challenge azonban több, mint egy erőemelő verseny, és semmiképpen sem testépítő verseny, mégis, a súlyzós edzést végző hobbisportolók számára kiváló lehetőséget teremt arra, hogy megméressék magukat. Itt nem kell haladónak lenni, nem kell kiváló genetikai adottságokkal rendelkezni, és nincs szükség színpadi szereplésre sem. Hovatovább, nem kell másokhoz hasonlítani magunkat – csakis saját magunkkal kell versenyezni!

Hiszen a Power Challenge lényege, hogy életkor és testsúly alapján kalkulált, amatőr szinten, ha nem is simán, de reálisan teljesíthető célszámaival pont olyan célt tud adni, amiért úgy tudnak a versenyzők küzdeni, hogy nem kell azt érezniük, hogy hosszú évekbe telik, mire egyáltalán oda tudnak állni versenyezni, hogy aztán a dobogó közelébe se kerüljenek a nagyok mellett. Itt saját mentális és fizikai korlátainkat legyőzve, és saját, korábbi teljesítményünket túlszárnyalva érhetjük el az életkorunknak, testsúlyunknak és felkészültségi szintünknek megfelelő kategóriában a kitűzött célunkat.

Mi motiválja az itt indulókat?

Miért kiváló lehetőség ez ugyanúgy egy diáknak, mint egy többgyerekes, dolgozó családapának? Mi lehet a közös abban a több száz, teljesen vegyes korú és nemű indulóban, akik beleállnak egy ilyen kihívásba? Nos, lehet ez egyszerű bizonyítási vágy, önmagunk vagy akár mások előtt. Van, aki folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy még jobb legyen, és ez a verseny egy kiváló erőpróba arra is, hogy felmérjük, hol is tartunk az úton. De lehet, hogy valaki csak az élményt keresi, ahol több száz sportolóval együtt rezdülve-lélegezve tölthet el egy napot.

Az alábbi videóban végigkísérjük az egyik indulót, aki történetesen a Scitec Nutrition csapatát is erősíti, így nemcsak saját motivációjáról hallhatunk pár szót, hanem arról is, hogy a Scitec Nutritiont mi motiválta arra, hogy beálljon a rendezvény mögé fő támogatóként. Természetesen a versenyen készült hangulatképek sem maradnak el. Figyelem: a videó második felében az emberi akarat, elszántság és küzdeni akarás különösen magas koncentrációban látható, így a komfortzónájukból kitörni NEM akarók számára megtekintése csak kellő óvatossággal javasolt.

VIDEÓ: Scitec Power Challenge - A súlyzós tömegsport

Több mint 5000 ismétlés guggolás, fekvenyomás és felhúzás egy nap alatt

A komplett kategóriában öt versenyszámban, összesen 100 ismétlés teljesítésével lehetett arany minősítést szerezni, de akár gyakorlatonként is ki lehetett próbálni az erőpróbát. A versenyzők összesen 5618 ismétlés guggolást, 5051 ismétlés fekvenyomást, 5652 felhúzást, 4205 mellről nyomást teljesítettek, és összesen 1109-szer húzták fel magukat a bírák szigorú tekintete előtt. Az indulók összesen 206 arany, 51 ezüst és 15 bronz minősítést szereztek. A legfiatalabb induló 14 éves volt, a legidősebb pedig 74 éves. 70 nő és 116 férfi mérte fel az erejét a versenyen. Minden szempontból elmondhatjuk tehát, hogy itt szó szerint bárki elindulhatott, aki késznek érezte magát az erőpróbára!

Hova tart a Scitec Power Challenge?

„Hiszünk abban, hogy az a hozzáállás, amit egy ilyen kihívásra való felkészülés közben, és magán a versenyen elsajátítanak az indulók, az élet minden területén kamatoztatható. Ilyenformán nemcsak a fizikumunkban, az egészségi állapotunkban, de az élet minden területén pozitív változást tudunk hozni, és pozitív példával szolgálhatunk mindenki számára” – árulta el Nagy Szabolcs, a Scitec marketingvezetője, aki azt is hozzátette, hogy a Scitec Power Challenge idei versenye még csak a kezdet volt, hiszen a szervezők hosszú távú célja, hogy a frissen megalapított új sportág minél szélesebb körben ismert és elismert legyen, és az új tömegsporton keresztül a súlyzós edzést még a korábbinál is szélesebb réteggel megszerettessék. A cél az, hogy egy olyan sportünneppé nője ki magát, amely megkoronázza mindazok erőfeszítéseit, akik akár hosszú hónapokon át edzenek azért, hogy túlszárnyalják saját korábbi teljesítményüket, így legyőzve önmagukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: