hirdetés

A Rovatból
hirdetés

9+1 jel, ami azt bizonyítja, hogy pocsék helyen dolgozol

Mindenki befásult körülötted a munkahelyeden, de te nem akarsz beállni a sorba? Csekkold a listát, hogy hány pont igaz a munkahelyi környezetedre és lehet, hogy rájössz, ideje váltani.
Forrás: Házmestermedve blog - szmo.hu
2017. április 30.

hirdetés
Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a Házmestermedve a TE embered! Lájkold és nem maradsz le róla!

Ha csak legalább hat jelnél magadra ismertél, akkor elmondhatom: te egy rossz munkahelyen vagy. Igazából nem a munkahely rossz, hanem egyszerűen csak nem a te személyiségtípusodhoz való. Ezek a munkahelyek számodra nem támogatóak, sőt ártanak. Mindennap egy hangyányit elvesznek a lelkedből, mire 40 év múlva egy kiégett és életunt emberként mész nyugdíjba. Legbelül pedig mindennap szenvedsz, hogy

- az elveidet adod fel és már te is csak teszegeted a papírokat és kényelmesen elmismásolsz, vagy

- az életed, amit elforgácsolsz a folyamatos harcokban, amikor valami jót szeretnél átvinni. Mégis mindenki visszahúz.

Tanácsom, hogy kezdj el pályázgatni, mert borzasztó értékes munkaerő vagy, csak nem becsülnek meg. Ne te változz, hanem a munkahely! Annak nem fáj.munkahely

1. Mindenki csak lazsál

hirdetés

Eleged van abból, hogy a mostani munkahelyeden te dolgozol a legtöbbet, miközben mindenki csak lazsál? És itt nem arról van szó, hogy te megszakadsz, hanem arról, hogy látod, hogy körülötted mennyien és mennyire nem dolgoznak. De prezentálni, azt bezzeg tudnak.

2. Benny Hill-i szintet dönt a kolléga kummantása

Munkatársaid a lehető legkreatívabb módon kummantják el a munkaidőt? Kiborít, amikor látod, hogy Klárinak csak 9-re sikerült beérnie, de 10-kor még mindig nincs bekapcsolva a gépe? Munkaidő vége előtt pedig már össze van csomagolva, gép kinyomva és még elmegy pisilni, nehogy már a szabadidején kelljen a WC-n ülni.

Ha te pedig valakit felhívsz egy adatért még kicsöngetés előtt fél órával, akkor már megy a szájhúzás meg a "majdholnapozás".

3. Konfliktuskerülő főnököd van

Néha már azon gondolkodsz, hogy a főnököd ezt nem látja vagy csak nem akarja látni. Nem érted, hogy ezt egyáltalán hogyan hagyhatja és miért fordítja el mindig a tekintetét?

Mindenki tudja, hogy főnöknek lenni konfliktusokkal teli munkát jelent, hiszen folyamatosan döntéseket kell hozni. Ezzel szemben teljes bénultságot látsz a konfliktuskerülő vagy az egyenesen szélkakas típusú főnök miatt, aki senkinek sem akar ellentmondani. Te pedig pont egy ilyet fogtál ki.munkahely3

4. Nem vagy hajlandó zombulni

Elfogadhatatlannak tartod, hogy neked is fel kéne venned a "leszarom-mentalitást", pedig szemmel láthatóan ez a kifizetődő stratégia. Sőt, hihetetlen, hogy még te érezd szarul magad, mert érdekel a cég jövője, vagy az, hogy a munkád minőségi legyen.

5. Nem hiszed el, hogy a közöny az új fekete

Egy olyan közegben kell dolgoznod, ahol pezsgést csak a szilveszteri buliról megmaradt felbontatlan pezsgőben találsz. Mindenki csak túlélni akarja a napot. Senkit semmi nem érdekel. Pedig te nem vagy hajlandó az életed harmadát egyszerűen csak “túlélni”. Te tevékenyen megélni akarod azt.

6. Egyedül érzed magad és már fogy az erőd?

A kezdeti bulldogból már csak egy pincsi maradt? Annyiszor koppantál már a falnak, hogy egyre nehezebb elhinni, hogy most sikerülni fog? Ennek ellenére mindig megpróbálod, de egyre kevesebb lelkesedéssel...munkahely4

7. Ötletekkel kiciánozhatod az irodát?

Rengeteg ötleted van, hogy hogyan lehetne javítani, fejleszteni a mostani munkafolyamatokon, de zárt fülekre találsz? Pedig jobb, gyorsabb és olcsóbb lehetne a cégnek? Csakhogy ez senkit nem érdekel. Senki nem akar változást, csak a langyi vizet? Érthetetlen számodra, hogy miért tesznek ezek az emberek saját maguk ellen?

Ha pedig megszólalsz, akkor gyorsabban eliszkolnak, mintha füstgránátot dobnál a tömegbe.

8. Pató Pál az életed része

Már a hátadon jön ki a "remek, üljünk le és beszéljünk majd róla", de ez a nap sosem jön el? Tipikusan akkor hallod ezt a mondatot, amikor van egy ötleted arra, hogy valamivel jobb legyen a bármi és ezt át akarod adni, véghez akarod vinni. Tényleg a bármi, de erre senki sem vevő.munkahely2

9. Büszke vagy a munkádra, pedig senki sem becsüli meg

Jó érzéssel tölt el valamit letenni az asztalra és azt mondani, hogy "igen, ezt én csináltam". Annak ellenére, hogy szembeszél volt, a pálya lejtett, az oldalvonalról zombik kapálóztak, hogy visszahúzzanak, árvíz és aszály volt egyszerre, de igen, TE megcsináltad. Az más kérdés, hogy a főnököd minderről úgy gondolja, hogy ez nem volt több munka, mint meggyújtani egy gyufát

+1. Nem teszel le telefont következő lépés nélkül

Vannak kollégák, akik megkapják, hogy oldják meg "B" problémát.

Rossz esetben hozzá sem tud látni.

Jó esetben megemeli a telefont és elindul.

Felhívja Jenőt, akinél zsákutcába fut. Megkérdezi tőle, hogy milyen volt a hétvégi meccs, de utána leteszi és visszafordul hozzád, hogy "B" probléma nem megoldható, mert nincs rá megoldás. Ezzel szemben te nem teszel le úgy telefont zsákutcánál, hogy ne legyen következő irány.

A te telefonod így hangzik: "Értem Jenő, ezzel nem te foglalkozol, de akkor segíts nekem, hogy kit hívjak. Te hol próbálkoznál, ha meg akarnád oldani ezt a problémát?".

Ha több, mint 9 jelnél magadra ismertél: gyere a Házmestermedvéhez dolgozni! A részleteket megtalálod, ha ide kattintasz és legörgetsz a cikk aljára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk