hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

87 évig titkolta, hogy nem tud írni és olvasni, most mindenki számára példa lett

Ursula még 15 évesen került ki az iskolából írástudatlanul. Igazi jó példa arra, hogy sosem túl késő tanulni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 19.

hirdetés

A nyugdíjas néni hosszú évtizedekig titkolta, hogy se írni, se olvasni nem tud, és mindig másokat kért meg, ha ki kellett tölteni például egy nyomtatványt, de abban is másokra kellett támaszkodnia, ha valamit el szeretett volna olvasni.

Most 87 évesen megtanult olvasni, és ezzel szeretne másokat is inspirálni arra, hogy akkor is kezdjenek el tanulni, ha már úgy érzik, hogy késő. Ursula tavaly ősszel döntött úgy, hogy kezébe veszi a dolgokat, és mégis megtanul olvasni és írni, egy évvel később pedig könnyek között nézte végig rengeteg néző a The Morning reggeli műsorban, ahogy felolvasott egy könyvből.

Ursula soha nem ment férjhez, nem tudott nyomtatványokat kitölteni, számlát befizetni és még szavazni sem, de az elmúlt egy évben már megtanult valamennyire olvasni, és most azt tervezi, hogy olyan jól megtanul írni, hogy írhasson egy levelet a bátyjának.

VIDEÓ: Ursula szereplése a tévében

A idős nő szereplése a tévében sokakat megérintett, és voltak, akik twitter-bejegyzésekben fejezték ki, mennyire inspirálja őket Ursula története, és az, hogy újra kiderült, semmi sem lehetetlen.

hirdetés

"Ursula, aki 87 évesen tanult meg olvasni, a legszívmelengetőbb dolog, amit valaha láttam, egész életemben" - írta egy twitterező.3E5D3CA500000578-4323570-image-a-18_1489751226977A ma reggeli műsor megríkat. Megtanulni olvasni 87 évesen, fantasztikus!3E5D3C9500000578-4323570-image-a-20_1489751280430Zseniális. Tisztelgek előtted, milyen inspiráló hölgy, elképesztő példa mindannyiunknak.

Ursula elmesélte a műsorvezetőknek milyen rossz volt, amikor arra kényszerült, hogy mások segítsenek neki kitölteni egyszerű dolgokat.olvas1

"Amikor iskolás voltam, leghátul ültem egy lány mellett és csak ugyanazt kellett csinálnom, amit ő: mikor írt valamit, azt lemásoltam, és lapoztam, amikor ő is." Elmondása szerint a tanárok próbáltak segíteni neki, de hirtelen ott kellett hagynia az iskolát 15 évesen, hogy elmenjen dolgozni egy gyárba.

A nyugdíjas hölgy manapság órákat vesz egy helyi oktatási központban, és reméli, hogy sokakat inspirál a története.

Forrás: Daily Mail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk