/eletstilus/8-dolog-amit-fontosabb-a-szakdolgozatirasnal/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

8 dolog, ami fontosabb a szakdolgozatírásnál

Rendkívül találékonnyá válik az ember, és egyből rengeteg dolga lesz, ha valami sürgős feladat áll előtte. Ismerős valamelyik?

Link másolása

hirdetés

Mindenki átélte már a szitut, aki valaha is készült vizsgára, nagyobb beadandó-vagy szakdolgozatírásra: hirtelen mindent most kell megcsinálni, semmi nem várhat tovább. Íme 8 kifogás, ami fontosabb lehet a szakdolgozatírásnál.

1. Életbe vágó hírek a Facebookon

Facebook-addict1-600x400

Oké, tudjuk, hogy a Facebookot amúgy is naponta többször csekkolod, de most muszáj egész nap előtte ülni és másodpercenként frissíteni - még akkor is, ha az égvilágon semmi nem történik rajta. Persze érthető, hogy nem jelentkezel ki, hiszen bármelyik percben történhet valami kihagyhatatlanul fontos - például mi van, ha pont akkor posztol az exed egy közös képet az új csajával/pasijával? Ekkora kockázatot még egy szakdogáért sem érdemes vállalni...

hirdetés

2. Tűrhetetlen ez a rendetlenség!

takaritas

Egyszer csak villámcsapásként hasít beléd a felismerés: ma még nem takarítottál! Igaz, hogy minden könyv katonás rendben áll a polcodon, a mosatlan edény fogalmát egy ideje hírből sem ismered, és a padló is olyan tiszta, hogy enni lehetne róla, de azért mész még egy kört a lakásban, hátha meglátsz egy porszemet, amit le lehet törölni. Addig sem kell foglalkozni a "tudjuk mivel".

3. Ma megtanulok főzni!

foz-wiki_800x1200

Fotó: Wikipédia

Most, hogy már tényleg minden tiszta (na nem mintha eddig nem lett volna az), enni is kéne valamit. Csakhogy szomorúan veszed tudomásul: a hűtődbe az utolsó ellenőrzés óta (vagyis az elmúlt tíz percben) sem termett magától kaja. Irány a bolt! De ha már itt tartunk, nem ártana eggyel feljebb lépni a zacskós leves/pizza szintjéről. Hiszen köztudott, hogy a junk food mennyire káros a sok E-szám és mesterséges adalék miatt, amelyek az agyműködést is hátrányosan befolyásolhatják. Márpedig az agyadra most nagy szükséged van - úgyhogy megpróbálsz elkészíteni valami bonyolultabb ételt. Mikor, ha nem most?

4. Izmos kockahas

edzes-wiki

Fotó: Wikipédia

Mikor a tükörbe nézel, hirtelen rájössz, mennyi pluszkiló szaladt fel rád a télen. Márpedig mindjárt itt a bikiniszezon, és egyértelmű, hogy az edzést nem hagyhatod az utolsó pillanatokra. Lehet, hogy eddig számodra a sport kimerült a lakás-bolt-lakás, illetve lakás-söröző-lakás táv lesétálásában, de mától még az edzőterembe is futva mész. Teljesen igazad van: mindent a tökéletes alakért! Ráadásul ép testben ép lélek.

5. Csak még egy részt a kedvenc sorozatomból...!

sorozat_1200x900

Szakdoliírás ide vagy oda, a kedvenc sorozatod legújabb részét nyilván nem hagyhatod ki. Egész nap azt vártad, hogy megtudd, milyen balhéba keveredik Bartha Zsolt, vagy hogyan használja fel ismét pénzét és sármját Berényi Miki egy sikeres üzlethez. Meg amúgy is, a szakdoga nem ezen a pár percen múlik. A tévében látható sorozatoknál nagyobb gondot jelentenek a netről letölthető folytatások, amikor akár egész évadok kerülnek a gépedre egyszerre. És persze minden résznek valami nagyon izgalmas pillanatban van vége, egyszerűen MUSZÁJ belenézni a következő epizódba is, hogy megtudd, mi fog történni. És innentől elvesztél...

6. Anya már biztosan aggódik

Hirtelen eszedbe jut, milyen régen beszéltél anyukáddal. Gyorsan be is pótolod a hiányosságot, és kárpótlásul kétszer annyit beszélgetsz vele, mint szoktál. Megkérdezed, hogy hogy van, mit csinált ma, mi történt vele, mit ebédelt, kivel találkozott, mit mesélt a szomszéd néni, apukád jól van-e, és persze, hogy mit csinál holnap, hogy hogy lesz holnap, mit fog ebédelni, kivel találkozik...

7. Haverok, buli, szamba

havaerok

Végül nagy nehezen átverekedted magad minden akadályon, és nekikezdesz az írásnak, amikor megcsörren a telefon. "Talán anya elfelejtett valamit?" Szó sincs róla: a haverok hívnak, hogy ugorj le velük meginni egy sört, mert az egyikük szülinapja van/sikeresen levizsgázott/megbukott, és meg kell vigasztalni/hamarosan külföldre megy és ez az utolsó alkalom egy jó kis beszélgetésre - és a többi.

Akárhogy is, talán ezekből a példákból is látható, hogy óriási morális dilemmával szembesülsz a kötelességtudat és a baráti hűség határmezsgyéjén. Ha pedig nemet mondasz, talán sosem mosod le magadról az önző, végletekig individualista stréber bélyegét, ami minden bizonnyal egész életedben kísérteni fog. Nem könnyű döntés, de nagy nehezen ráveszed magad, hogy velük tartasz, elvégre egész nap csináltad a dolgaidat, megérdemelsz egy kis lazítást.

flickr

8. Holnap már tényleg elkezdem!

Erre a következtetésre jutsz, amikor hajnalban beesel az ágyba. Hiszen ma tényleg minden lehetséges akadályt elhárítottál, így holnap már semmi sem gátolhat meg abban, hogy reggeltől késő estig szakdolgozatot írj. Haladsz majd, mint a szélvész, és jelentős részével kész is leszel!

Fontos, hogy a hozzád közel állók megértsenek és támogassanak

Ti mivel egészítenétek ki a listát?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk