GASZTRO

7 ötletes finomság, ami leválthatja a szendvicset

Unjátok a szendvicset uzsonnára? Próbáljátok meg bármelyiket az alábbiak közül, és garantáltan megnyaljátok mind a tíz ujjatok!
Karácsony Szilvia - szmo.hu
2014. október 23.


Link másolása

Unjátok a banánt? Vagy jelen esetben a szendvicseket? Mindig van más megoldás! Az alábbi ötletekkel nem a lisztet szeretnénk elkerülni, hanem amennyire lehetséges, a „hagyományos” szendvicseket, mint kenyér/kifli/zsömle, vaj, szalámi. A recepteket kipróbáltuk, bátran merjük ajánlani bárkinek. Viszont egy dolog fontos: némelyikhez nem elég reggel hozzá fogni, ezért érdemes előző este összekészíteni őket.

1. Palacsinta

A „magyar” palacsintának rengeteg variációja létezik: nutellás, kakaós, ízes – vagy más néven lekváros, túrós, meggyes-mákos, de vannak nagyon finom sós palacsinták is, mint a hortobágyi, és még hosszasan lehetne sorolni. Gyakorlatilag csak az ember kreativitása szab határt annak, mi kerül a palacsintába. Jöjjön most egy olyan változat, ahol a tölteléket citrommal bolondítjuk meg.

1palacsinta

Képeink illusztrációk!

Citromkrémes mini palacsinták

Hozzávalók

• 2 dl víz

• 2 dl tej + 2,5 dl tej

• 40 dkg liszt

• csipet só

• 2 tojás

• 1 csomag vaníliás pudingpor

• 10 dkg cukor

• 15 dkg margarin

• 1 citrom

Elkészítés

1. Összekeverem a 2 dl tejet, 40 dkg lisztet, 2 dl vizet, 2 tojást egy csipet sóval. Ez lesz a palacsinta tésztája. Fél órát állni hagyjuk, majd kis korongokat sütünk ki belőle. Ha van, akkor lehet használni direkt erre a célra kitalált palacsintasütő formákat is.

2. A citrom krém: a 2,5 dl tejet felforraljuk, majd a csomag vaníliás pudingport belekeverjük, amit előzőleg simára keverek egy kis tejben. Közben 10 dkg cukrot a 15 dkg margarinnal habosra keverem. Ebbe belekeverem a fél citrom levét és reszelt héját. Miután ezt mind összekevertük, hozzáöntjük a kész vanília pudingot.

3. Összeállítás: A palacsinta korongra rátöltjük a citrom krémet, majd egy másik korongot ráborítunk, így úgy fog kinézni, mintha kis szendvics lenne.

2. Zöldséges muffin

Nagyon finom, gyors és olcsó megoldás muffint vinni a munkahelyre, iskolába, akárhová. Változatos is, legalább annyi féle recept létezik muffinhoz, mint palacsintához. Van, aki külön muffin sütőben készíti, van, aki muffin formában süti meg. Az „édes” palacsinta recept után itt egy sós muffint emelnék ki a sok közül. A receptet Nócinak köszönjük. Kipróbáltuk és nagyon finom!

2muffin

Zöldséges muffin

Hozzávalók

• 10 dkg sütőmargarin

• 10 dkg liszt

• 1 tojás

• 5 dkg reszelt cukkini és sárgarépa

• 5 dkg sajt

• 1/2 csomag sütőpor

• só

• csipet cukor

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a tojást, a sajtot, az apróra lereszelt cukkinit és répát.

A masszát muffinformába adagoljuk, a tetejére még sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben 20-25 percig 170 fokon sütjük.

3. Saláta hússal

Ez az egyik legkönnyebb és leggyorsabb ötletünk. Különböző üzletekben lehet kapni előre összekevert salátamixeket, melyekhez ha ti készítitek az öntetet, még finomabb, mintha a boltit vennétek meg. (Természetesen ugyanez igaz a salátára, akár azt is össze lehet állítani otthon, csak az kicsit több idő.) Viszont mivel az üres saláta nem laktat túl sokáig, ezért érdemes vinni mellé valamit. Ezek lehetnek akár különböző rántott zöldségek, rántott, vagy akár sült hús is. A lényeg ezekben, hogy melegítés nélkül is fogyaszthatóak és ugyanolyan finomak. Most egy egyszerű, de finom és egészséges öntetet, és egy finom salátát ajánlunk nektek.

tofu-26071_1280

Joghurtos salátaöntet

Hozzávalók

• 4 dl natúr joghurt

• só, bors

• petrezselyem

• mustár

• medvehagyma

Elkészítés

1. Az elkészítése igen egyszerű: összekeverjük az összes hozzávalót egy tálban és kicsit hagyjuk állni 20 percet a hűtőben.

2. Saláták mellé a legfinomabb, de sült húsokhoz is bátran használhatjuk.

tomato-and-mozzarella-salad-8830_1280

Képeink illusztrációk!

Orosz paradicsomsaláta

Hozzávalók

• 2 db paradicsom

• 2 db tojás

• só, bors

• 1 kis doboz tejföl

Elkészítés

1. A tojásokat megfőzöm és a paradicsomokkal együtt cikkekre vágom.

2. Megsózom, megborsozom.

3. Egy kis doboz tejföllel nyakon öntöm, kb egy órát hűtőben állni hagyom.

4. Tejberizs

Ismét egy olyan étel, ami hidegen-melegen egyaránt finom, így egy jól záródó dobozban nyugodtan magunkkal vihetjük. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy mivel tej van benne, ne hagyjuk meg délutánra, fogyasszuk el lehetőleg délben.

4tejberizs

Gyümölcsös tejberizs

Hozzávalók

• 2 dl rizs

• 6 dl tej

• 2 dl víz

• 4 ek cukor

• 1 (ízlés szerint 2) csomag vaníliás cukor

• tetszés szerinti gyümölcsök

• ízlés szerinti lekvár

Elkészítés

1. Elkészítjük a tejberizst. Ehhez a tejet a vízzel feltesszük melegedni, majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrokat, ha ezek feloldódtak, egyszerűen hozzáöntjük a rizst, és állandó kevergetés mellett pépes állagúra főzzük. Ha kész, fél órát állni/hűlni hagyjuk.

2. Rétegezve a tároló edényünkbe tesszük: egy kicsi tejberizs, gyümölcs, lekvár. Ez így megy addig amíg tele nem lesz.

Tipp: Ha még laktatóbb tejberizst szeretnénk, akkor csomagolhatunk mellé extraként babapiskótát, piskótát, háztartási kekszet.

5. Pelmenyi

Ez a hagyományosan orosz étel rendkívül laktató finomság. Könnyen elkészíthető, kis mértéből adódóan pedig annyit ehetünk egyszerre belőle, amennyi igazán jól esik. A rohanós hétköznapokra remek uzsonna lehet. Receptünk egy igazi orosz asszony konyhájából való.

5pelmenyi

Eredeti orosz Pelmenyi

Hozzávalók

• víz

• 2 tojás

• 30 dk liszt

• só, bors

• 1 fej vöröshagyma

• 30 dkg darált hús

Elkészítés

1. A 2 tojást (a fehérjét és a sárgáját is) összekeverjük a liszttel, egy kis sóval és annyi vízzel amennyit magába vesz. A lényeg, hogy gyúrható, de ne túl kemény tésztát kapjunk.

2. Lisztet szórunk az asztalunkra, majd kinyújtjuk rajta a tésztát. Két lap tésztát kell kapnunk, amelyek 4-4 mm vastagok.

3. Ha van pelmenyi-tálcánk, az a legjobb, akkor az első lapot arra kell kiteríteni és a mélyedésekbe benyomni kicsit a tésztát. Ha nincs, akkor egy kb. 5 cm átmérőjű pohárral kell kiszaggatni.

4. A töltelék: az eredeti orosz recept szerint fele-fele arányban marha és disznóhús van. Természetesen bármilyen húsból elkészíthető ízlés szerint. Apróra kockákra vágunk egy fej vöröshagymát, ezt összekeverjük a darált hússal, sóval, borssal fűszerezzük.

5. Egy teáskanállal beletesszük a tölteléket a Pelmenyi tálcán készített, kiterített tészta mélyedéseibe, majd a másik tésztalappal lefedjük azt. Jól összenyomjuk a széleit. Ha Pelmenyi tálcánk van, akkor megfordítjuk és kipotyogtatjuk belőle a kész kis batyukat. Ha nincs, akkor összenyomkodjuk a korong széleit egy villa segítségével.

6. Felteszünk sós vizet forrni és babérlevelet teszünk bele. (Ma már az oroszok egy húsleves kockát, borsot is tesznek bele.) A töltött batyukat beletesszük a vízbe és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére.

6. Sonkatekercs

Ha előző este nem volt időtök a másnapi uzsonnánkkal foglalkozni, reggel sincs veszve minden! A sonkatekercseket gyakorlatilag ugyanannyi idő alatt elkészíthetitek, mintha egy szendvicset kennétek magatoknak. A köret mellé ugyan már kicsit több időt vesz igénybe, de akár nyers zöldségeket – mint például répát vagy paprikát- is csomagolhattok mellé.

6sonkatekercs

Sonkatekercs

Hozzávalók

• majonéz

• torma

• tejföl

• só, bors

• sonka

• saláta

Elkészítés

1. Összekeverjük a majonézt, a tormával, a tejföllel, a sóval és a borssal (ízlés szerint). A lényeg, hogy ne legyen túl folyékony.

2. Beletöltjük a kiterített sonka közepébe, majd feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzíthetjük. Díszítésnek a tetejére egy pici majonézt és petrezselymet tegyünk.

Mellé köretként szinte bármit vihetünk: Salátát, sült krumplit, rizst, rizi-bizit, akármit.

7. Almakarikák bundában

A végére egy kis édesség. A bunda miatt szintén laktató és kicsit különlegesebb, mintha csak egy almát rágcsálnánk el tízórai gyanánt.

7almabundaban

Almák bunda kabátban

Hozzávalók

• 2-3 nagyobb fej savanyú, sütnivaló alma

• 50 dk liszt

• 1 dl víz

• 1 dl tej

• csipetnyi só

• csipetnyi cukor

• 1 tojás

Elkészítés

1. Elkészítjük a palacsinta tésztáját, viszont a hagyományos palacsintához képest sűrűbbre.

2. Amíg a tészta pihen meghámozzuk az almákat, majd kivágjuk az alma közepét. (Ekkor az alma még egyben van)

3. Ezután az almát karikákra vágjuk. Megforgatjuk a palacsinta tésztában, mindkét oldalát megsütjük.

4. Amíg még meleg fahéjas-cukrot szórunk rá.

Ha szívesen kipróbálnád valamelyiket, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Kispórolták a Túró Rudiból a túrót? Itt a hivatalos válasz az ügyben
Egy tiktokker bejelentést tett a hatóságoknál a Pöttyös Túró Rudi összetevői miatt, és gyorsan választ is kapott. Az erről szóló videóit néhány nap alatt több százezren látták.

Link másolása

A termékkritikus nevű TikTok-csatorna tulajdonosa a 0 százalék hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudi csomagolásán kiszúrta, hogy az összetevőknél nem túró, hanem „tejalapú rögös készítmény” szerepel.

Szerinte a termék nevével megtévesztik a vásárlókat, ezért bejelentést tett a gyártó ellen.

Videójában a bejelentő férfi kifejtette: például a madártejes, az epres, a mogyorókrémes, a sóskaramellás és a kókuszos ízesítésű Pöttyös Túró Rudi sem tartalmaz túrót, nem is abból készül, ezért ezeket véleménye szerint nem lehetne Túró Rudinak hívni, mégis ez van a csomagolásukra írva. Emellett álláspontja alapján „A Pöttyös az igazi!” jelmondat is alkalmas a vásárlók megtévesztésére.

@termekkritikus

♬ eredeti hang - A termékkritikus

A tiktokker a gyártó ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál és a szabolcsi kormányhivatal élelmiszerbiztonsági osztályánál tett bejelentést, utóbbitól pedig egy napon belül válaszoltak neki.

Közölték: az ízesített Pöttyös Túró Rudi termékek jelölésével kapcsolatban a gyártóval szemben már eljárás indult és jelenleg bírósági eljárás van folyamatban.

@termekkritikus

♬ eredeti hang - A termékkritikus

Update

Hétfőn a Pöttyös Túró Rudi gyártója, a Friesland Campina Hungária is reagált az ügyre. A közleményükben azt írták, hogy a Pöttyös termékek esetében zsírszegény túró a meghatározó alapanyag.

„Ugyanakkor egyes ízesített termékvariánsok gyártása során minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát. A használt technológia megegyezik a túrógyártással, azonban a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai értelmében ez utóbbi esetben az így készült termékösszetevőt nem jelölhetjük túróként, hanem tej alapú rögös készítményként tüntetjük fel azt termékeink csomagolásán. Az érintett termékek receptúrájának kismértékű módosítása ellenére a túróval állagban és minőségben egyenértékű alapanyagról van szó ezen termékek esetében is. Technológiai szempontból maga a túró is egy alvasztott rögös tejalapú készítmény” - írták.

A cég cáfolta, hogy bírósági eljárás zajlana ellenük, ahogy azt is, hogy a társaság ellen 800.000 forint bírságot szabtak ki.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A tökéletes nápolyi pizzáért nem kell Olaszországig utazni - a Forni di Napoliban jártunk
Puha, leheletvékony tészta, buborékos és roppanós széllel. Ez a nápolyi pizza Budapesten.

Link másolása

A Szent István körutat és Nápolyt több mint 1200 kilométer választja el egymástól, mégis mindkét helyen autentikus, nápolyi pizzával kényeztethetjük magunkat.

Vékony és lágy belső, légiesen puha, de mégis roppanós szél.

Feltétnek pedig San Marzano paradicsom, olasz szalámi, sonka vagy éppen buffala mozzarella.

Valahogy így képzelünk el egy tökéletes példányt, és a Forni di Napolimeg is adja nekünk mindezt, pezsgő belvárosi környezetben, a Jászai Mari tértől pár lépésre.

A vállalkozás ötlete a pandémia idején született meg. A baráti körben volt egy pizzaszakács, akinek munkássága adott egy inspiráló löketet. Az ötletet pedig tettek követték, és a tulajdonosok Nápolyba is kiutaztak ízélményeket gyűjteni.

Ezután már csak a megfelelő üzletet kellett megtalálni, ahová a turisták éppoly könnyen betalálnak, mint a magyar vendégek. 2021 szeptemberére el is készültek mindennel, és megnyitott a Forni di Napoli.

Egy tökéletes, napolyi pizzázóban azonban még pár fontos dolognak stimmelnie kell: jó kemence, olasz alapanyagok, egy hozzáértő séf.

A pizzamester Damu László lett, akinek nagy múltja van a szakmában. Tavaly például 7. lett a pizza-világbajnokságon.

A kemence Morello Forni, és igazán speciális:

Ez egy forgótányéros, gázos kemence, amiben egyszerre akár 9 pizza is elfér.

Ezzel gyakorlatilag garantálni tudják a kiegyensúlyozott minőséget, és egy nagyobb asztaltársaságnak sem kell egymás pizzájára várni.

Érdekesség még, hogy igény esetén át tudnának állni vele akár fás tüzelésre is.

Az étterem csak olasz alapanyagokat használ.

Legyen szó paradicsomszószról, sajtról, felvágottról, vagy a tészta készítéséhez szükséges lisztről.

A hely egyik tulajdonosától megtudtuk, hogy még úgy sem egyszerű feladat hozni a megszokott minőséget, hogy a fenti összetevők, és a tökéletes recept is megvan. Ennél a pizzánál fontos a hosszú kelesztés (72 óra a legideálisabb), és a végeredmény olyan apróságoktól is függ, hogy éppen milyen páratartalom van.

 

Az étlap központi eleme természetesen a pizza, amiből legjobban a hagyományos példányok fogynak, de vannak szezonális ajánlatok is. Sütőtökös vagy akár tépett húsos verzióba is belefuthatunk, ha unnánk a Margheritát vagy a Divavolát.

(De meg lehet unni ezeket a klasszikusokat? Szerintem erre nem sok esély van.)

Az itallapról limonádét és hűs aperolt is kérhetünk, és desszertfronton ott a tiramisu vagy a panna cotta is.

Én egy klasszikus előétellel kezdtem.

A Caprese saláta bivalymozzarella, koktélparadicsom, bazsalikom és házi pesto tökéletes elegye, ami frissen sült focacciaval érkezik.

Brutális adag. Melegebb nyári napokon akár önmagában is abszolút kielégítő.

A pizzák közül borzasztóan nehéz csak egyet választani, hiszen már maguk az alapok is egészen sokfélék: San Marzano paradicsom, Fior di Latte, friss ricotta, gorgonzola vagy pisztáciás pesto is kerülhet a tésztára.

Aztán a feltétek még tovább bonyolítják a dolgot. Választhatunk akár olasz zöldségekkel megpakolt, vegetáriánus pizzát, de kolbászkrémes - lilahagymás magyarosat is.

Én végül a Salamino mellett kötöttem ki, ami paradicsomos alappal, mozzarella, nápolyi szalámi, koktélparadicsom, olívaolaj és bazsalikom feltéttel érkezett, és számomra maga volt a tökély.

A tészta levegős és könnyed, és csak úgy roskadozik a feltétektől.

Az étterem nagyon hangulatos, és a gigantikus kemencének hála tényleg gyorsan érkeznek is a pizzák az asztalokhoz. A hatalmas kinti terasz pedig egyre hívogatóbb lesz, ahogy lépdelünk a nyár felé.

A Forni di Napoli kevesebb mint két év alatt a környékbeliek és a turisták egyik kedvenc helyévé vált. Jól mutatja ezt az is, hogy nemsokára új helyet nyitnak a Bazilikánál.

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36 30 901 4466

E-mail: fornidinapoli@gmail.com

Cím: Szent István körút 9.

www.fornidinapoli.hu

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
Tavaly felfedezett, 14 lábú óriási rákféle egy tajvani vendéglő új sztárfogása
Az óriás ászkarákról egyelőre keveset tudnunk, ezért a tudósok szerint cseppet sem veszélytelen a megkóstolása.

Link másolása

Sorban állnak egy tajvani ramenezőnél az emberek, hogy megkóstolhassák vagy legalább lefotózhassák az étterem legújabb ételét, írja a CNN. A The Ramen Boy-nál kapható óriás ászkarákos tésztaleves május 22. óta kapható, azóta egyre többen iratkoznak fel a várólistára. Az étterem az új fogást bemutató posztban azt írta, hogy „végre megvan ez az álom-összetevő”.

Az étterem vezetője szerint „cuki” kinézete miatt buknak az emberek az ászkarákos levesre. Az elkészítési mód sem túl bonyolult: egyszerűen tíz percig gőzölik a különlegességet, így semmilyen gondot nem okoz a feldolgozása. Ha kész, akkor pedig egy csirke-hal alaplére helyezik, az egészért pedig 1480 tajvani új dollárt (16 700 forint) kérnek a vendégtől.

Az egyik kóstoló szerint a különlegesség íze olyan, mintha a rákot keresztezték volna a homárral, csak annál sűrűbb a textúrája és valamivel rágósabb.

Egy szakértő szerint a tajpeji étterem új slágere a 300-500 méteres mélységben élő óriás ászkarák (Bathynomus jamesi) lehet, ami a Dél-kínai-tengeren, a Dongsha-szigetek közelében él. A ramen megjelenése óta egyes tudósok aggodalmukat fejezték ki a fenékvonóhálós halászati módszer lehetséges ökológiai hatásaival, valamint az esetleges egészségügyi kockázatokkal kapcsolatban. Szakértők szerint a nagyrészt ismeretlen, tavaly felfedezett faj toxinokat vagy nehézfémeket, például higanyt tartalmazhat.

Az étterem vezetője szerint egy véletlennek köszönhetően fogták ki a hatalmas ízeltlábúakat, ezért kínálják most egy akció keretében a vendégeiknek az ászkarákos rament.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
Amerikai delik ízvilágát próbálhatod most ki Budapest egyedülálló bisztrójában, a MADHOUSE-ban
A július 16-ig elérhető és rendelhető menüt Turai Barnával közösen állították össze, amiből nem hiányozhat a pastrami szendvics, de nem csak a mindenki által ismert, marhaszegytől rogyadozó különlegességért lesz érdemes asztalt foglalni az Anker közben.

Link másolása

A MADHOUSE Budapest Bistro & Craft Beer Bar hazánk egyik legismertebb és legnagyobb sörprofilú sörfőzdéjének, a Mad Scientistnek a belvárosi gasztrokocsmája. Az impulzív kerekívű Anker közben található, a sétálószakasz közepét hosszan feltöltve hangulatos terasszal.

Ha 24 csapról próbálgatnátok a Mad Scientist (és mások) kraftsöreit és mellé Piszkor Norbert executive chef bistro konyhájában készült ételeit kóstolnátok, a célhelyszín nem is kérdés!

Csupa olyan fogás szerepel az étlapon, melyek mellé jól csúsznak a sörök, és jó pár ételben is megjelenik valamilyen sörös elem.

Az itallapon pedig a Mad Scientist legkülönlegesebb friss tételei mellett, neves külföldi és hazai sörfőzők italai is megtalálhatóak, a repertoár széles. Sokszor van sörös eseményük is pl. TTO (tap takeover), kóstoló, minden évben itt tartják a Scientist születésnapját, sokszor lehet elcsípni a főzdéből a srácokat.

Piszkor Norbert a 2020-as nyitás óta tematikus séfajánlatok sorozatával bizonyította már, hogy szinte nincs olyan nemzetiség, aminek a gasztronómiájában nem ismeri ki magát.

A május-júliusi Bring back the Deli menühöz azonban nem szimplán egy népcsoport, hanem az egyébként kelet európai eredetű, de New York ban deli konyhaként elhíresült askenázi zsidó konyha szolgáltatta az ihletet.

Turai Barnával, digitális tartalomgyártóval, és az Amerikai Zsidó Bizottság magyarországi képviselőjével közösen összeállított ételsorból így nem hiányozhat a pastrami szendvics, de nem csak a mindenki által ismert, marhaszegytől rogyadozó különlegességért lesz érdemes asztalt foglalni az Anker köz legsörösebb helyére. Választhatsz még libalevest maceszgombóccal, liba rilettet, fermentált zöldségekkel és flódnit is.

Bring back the Deli menü

Pastrami:

A szendvics, amibe beleharapva egyből a New York-i Katz’s Delicatessenben fogod érezni magad. Két szelet PANO pékség-féle kellemesen savanykás, teljes kiőrlésű rozskenyér, közte a Plus52 Event&Gastro Hall pitmastere, Stoller Márton által előkészített marhaszeggyel.

Libaleves:

Az alapleve úgy készül, mint a ramené: lepirított csontokkal, hosszasan főzve, ázsiai fűszerezéssel. Így mélyebb és koncentráltabb lesz az íze, amit remekül ellensúlyoz a könnyed levesbetét.

Rilette:

Saját zsiradékában hosszan hőkezelt libahúsból készült pástétom, vagyis rilettes, amit kovászos kenyérrel, mustárkaviárral, mézzel, valamint fermentált zöldeperrel szervíroznak. Szerintünk a fő elem kellemes húsosságát gyönyörűen ellensúlyozza a köretek kellemes savanykássága, az adag mérete miatt pedig azoknak is ideális választás, akik csak egy könnyedebb sör- vagy borkorcsolyára vágynak.

Flódni:

Turai Barnát és Piszkor Norbertet annyira megihlette a Bring Back The Deli séfmenü koncepciója, hogy még a zsidóság egyik ikonikus desszertjét, a flódnit is megpróbálták tökéletesíteni. Ennek első lépéseként rétegeire bontották a süteményt, majd megpróbálták azokat még finomabbá tenni. Így került a MADHOUSE-os változatba: vörösboros szilvachutney, almagratin, sablé (vagyis omlós, vajas keksz) is.

A július 16-ig elérhető és rendelhető menü megvásárlásával egy jó ügyet is támogathatsz, hiszen ezúttal a séfajánlatból befolyó összeg egy része a Haver Alapítványhoz kerül majd,

akik azon dolgoznak, hogy párbeszédet kezdeményezzenek zsidó és nem zsidó fiatalok között, hogy ezzel támogassanak egy olyan felnövekvő generációt, amely nyitottsággal tekint a kulturális sokszínűségre.

Az új séfajánlat mellett a MADHOUSE teljes menüje is frissült. A törzsvendégeiknek megnyugtatásként üzenik, hogy a legnagyobb kedvencek természetesen továbbra is elérhetőek náluk. Ilyen például a séf ázsiai fúziós halászleve, sült savanyú káposztával és hazai harcsával, mely rántott, „tonkatsu” verzióban érkezik a tányérra.

A weboldalukon már elérhető a teljes frissített kínálat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk