hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

7 hiba, amivel minden huszonéves megnehezíti a saját életét

Itt az idő, hogy ne csak tervezgess, hanem cselekedj is!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 21.

hirdetés

Elvégezted az egyetemet, az első munkahelyeden próbálgatod a szárnyaidat, a fejedben felváltva hemzsegnek a világmegváltó tervek és a félelmek. Folyton azon rágódsz, most hogyan tovább, merre indulj, hogyan váltsd valóra az álmaidat, közben pedig kellőképp kihasználd a hirtelen jött függetlenséged? Sokan éppen itt rontják el, ezért most összegyűjtöttük azt a 7 hibát, amit jobb volna elkerülni!

1. Engeded, hogy negatív emberek befolyásolják a hangulatodat

Bármilyen képzésre, munkahelyre kerülsz, szinte kivédhetetlen, hogy felbukkanjon a környezetedben egy-két negatív attitűdű ember. Lehetséges, hogy el akarnak majd téríteni a céljaidtól, azt mondják, nem vagy rá képes, de az ilyen rosszindulatú, lehúzó kritikákat el kell engedned a füled mellett. Válogasd meg, hogy kinek a véleményére adsz!

2. Másokéhoz hasonlítod a helyzeted

Ez az az életkor, amikor talán a legnagyobb eltérések figyelhetőek meg a baráti körödben. Míg az egyik haverod hat éve nem bír lediplomázni, a másik már cégigazgató, te pedig ezen felbuzdulva pár hónap alatt szeretnéd megváltani a világot. Türelem! Minden ember helyzete egyedi, ne hasonlítsd másokhoz magadat!

hirdetés

3. Tervezgetsz, de semmit sem valósítasz meg

Egy általános hiba, amit rengeteg ember elkövet. Tele van a padlás tervekkel: egy napon majd beutazod Amerikát, saját kávézót nyitsz és állatmenhelyet alapítasz? Itt az idő, hogy leülj, és végiggondold, milyen lépéseket kell megtenned, hogy TÉNYLEG elérhesd a célod belátható időn belül.

4. Nem küzdesz azért a karrierért, amire valóban vágysz

Mindig is grafikus pozícióról álmodoztál, de mivel nem vettek fel az első helyre, ahova jelentkeztél, jobb híján elvállaltál egy másik állást, és kávét főzöl, iratokat szelektálsz álló nap. Előfordul, hogy a tervünk nem jön össze elsőre, de tilos megalkudni, tilos feladni. Ha átmenetileg más munka mellett is döntesz, tegyél érte, hogy ne felejtődjön el a jövőbeni projekted.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk