hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

7 dolog, amit célszerű diszkréten kezelni, ha barátokat szeretnél

Ezeket az infókat ne oszd meg másokkal!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 07.

hirdetés

Nagyszerű dolog, ha közvetlen vagy és bárkivel el tudsz beszélgetni, azonban vannak helyzetek, amikor célszerűbb végiggondolni, mit osztasz meg a környezeteddel. Ami számodra egy jó sztori, az megeshet, hogy más embert kellemetlenül érint, vagy éppen téged tüntet fel rossz színben.

Íme néhány dolog, amiről jobb, ha csak a közeli barátaiddal beszélgetsz:

Amit más emberekről tudsz

Hiába szuper izgalmas a pletyka, amit az osztálytársadról hallottál, nem tűnsz fel túl jó színben a barátaid szemében, ha továbbadod azt. Ha más szennyesét kiteregeted, nem bíznak majd meg benned a többiek sem, hiszen semmi sem garantálja, hogy velük nem tennéd ugyanezt.

A pénzügyeid

hirdetés

Amennyiben túl sokat beszélsz arról, hogy milyen házad, kocsid, telefonod van, vagy mennyivel keresel többet az új munkahelyeden, mint az előzőn, dicsekvőnek és túlzottan anyagiasnak tűnhetsz. Amellett, hogy a társaidat kellemetlen helyzetbe hozhatod ezzel, könnyen meglehet, hogy azt hiszik majd, téged csak a pénz érdekel.

Hogy mennyit keresel

Szintén az előző ponthoz kapcsolódik a kereseted megvitatása is. A közeli barátokkal, családtagokkal természetes, hogy beszélsz ilyesmiről, de amennyiben rögtön a bevételeidet ecseteled egy félismerősnek, valószínűleg rossz véleménnyel lesz rólad.

Ha valakiért jó dolgot tettél

Manapság rengeteg olyan személyről hallunk, akik nemes cselekedetet hajtottak végre embertársaikért, és ez a sok jó szamaritánus persze mindig talál módot, hogy minél több emberrel megossza hősies tettét. Nem visszás ez egy kicsit? Ne az elismerésért cselekedj jót, hanem mert a saját lelkiismereted azt kívánja.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk