/eletstilus/5-tipp-arra-mit-csinalj-ha-kiborit-a-dugo/
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

5 tipp, mit csinálj, mielőtt kiborít a dugó

A kilométeres hosszúságú kocsisor gondolatától is összeszorul az ember gyomra. Mit tudsz tenni?

Link másolása

hirdetés

Vezetéskor számos stresszhelyzet adódik.

Az egyik legnagyobb ellenszenvet talán az válthatja ki a vezetőkből, ha a másik sofőr telefonál, miközben vezet. Legyen az hívás vagy egy chatüzenet, ez borzasztóan veszélyes, és roppant bosszantó, ha az ember a saját szemével látja.

A másik a tötymörgés a lassú sávban. Ez balesetveszélyes is lehet, sőt akadályozhatja a forgalmat. Attól a sofőrtől is feszült lesz a többi autós, aki nem indexel, hanem csak úgy kikanyarodik egy másik kocsi elé, nem használ jelzéseket, és nem törődik táblákkal és a lámpákkal sem. Bizony, felmegy az emberben a pumpa ilyen esetekben. Ne is beszéljünk az idegesítő utasról, aki beleszól a vezetésbe, a vezetési stílusba, vagy kiszállás után otthagyja a szemetet a kocsiban.driving-844132_1280

A felsoroltakból is látszik, hogy rengeteg stresszel találkozik nap mint nap egy sofőr, ami feszültséget okoz. És akkor még nem említettem a dugót... A fővárosi útfelújítási szezon tavasszal kezdődik, ilyenkor teszik helyre a tél okozta károkat is.

Akik naponta koptatják Budapest útjait, tudják, milyen idegesítő várakozni. Mikor nem lehet tudni, hogy mennyit kell még várni, hogy odaérjenek az adott helyre, hogy reggel beérnek-e a gyerekkel a suliba, utána a munkahelyre, ez joggal dühíti fel az autóst.

hirdetés

Mérhetetlenül idegesítő tud lenni, ha tehetetlenül araszolsz a dugóban, és hiába indulsz el otthonról időben, mégis elkésel. Akárhogy is figyeled folyamatosan a múló perceket, nem fogsz előrébb jutni annál, mint amit a forgalom enged.traffic-jam-688566_1280

A lobu.hu szerint egy átlagos pesti autós évi 96 órát tölt dugóban. Pedig mennyi hasznos dolgot lehetne ennyi idő alatt elintézni/csinálni!

Leginkább reggel 8 és 9 között, míg este 18 és 19 óra között kell dugóra számítani. Egy átlagos autós napi 27 percet közlekedik a városban, és ezek az utak sem hosszabbak általában húsz kilométernél. Budapest a világ „dugóranglistáján” így is csak a 108. helyen áll a 174 vizsgált város között.

Hála a technika rohamos fejlődésének, mára naprakész lehetsz a torlódások tekintetében, így ha ezt időben jelzi neked például egy app, elkerülheted a dugókat. De mi van, ha nem voltál ilyen szerencsés?

5 tuti tipp, hogy könnyedebben viseld el a dugót:

1. Vigyél magaddal könyvet és olvass

Sokan azért nem olvasnak könyvet, mert "nincs rá idejük". Ha a dugóban ülsz, akad pár perced arra, hogy átrágd magad pár oldalon, de ha nincs kedved az olvasáshoz, rakj be hangoskönyvet!

2. Intézd el a levelezésedet

Tömve van az e-mail-fiókod, és nem tudsz időt szakítani rá, hogy megválaszold a leveleid? A dugóban kihasználhatod a várakozással töltött perceket arra, hogy ezt megtedd. Persze ha beindul a kocsisor, a telefont azonnal tedd el!mobile-phone-1573275_1280

3. Beszélj telefonon az ismerőseiddel

Régen beszéltél a legjobb barátoddal/barátnőddel? Itt a legjobb alkalom a pletykálásra vagy egy közös délután leszervezésére.

4. Figyeld meg az embereket vagy a természetet körülötted

Annyi érdekes ember mászkál az utcán, téged is biztos le tudna kötni a látvány, ha az idegeskedés helyett rájuk fordítanád a figyelmedet.

5. Szedj szemetet!

A Facebookon többfelé látni azt a videót, amiből már GIF-et is készítettek, és amiről a Reddit és a vezess.hu is írt. A videón az látható, ahogy egy fiatalember az araszoló dugóban ki-kiszáll autójából, hogy szemetet szedjen. A hulladékot a csomagtartójában gyűjti, és hazaérve bizonyára kidobja. Hasznos és értelmes időtöltés a tehetetlen álldogálásban. Lehet, hogy tanulhatnánk tőle?

VIDEÓ: Szedj szemetet a dugóban!

Az ember hajlamos rá, hogy a legapróbb dolgokon is felhúzza magát, holott ha megpróbálná kizárni a stresszforrásokat, vagy elfogadni azt, hogy bizonyos dolgokra nincs ráhatása, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb élete lehetne.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk