5 isteni grillpác kerti sütögetéshez

Itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány jó pácösszeállítás a tarsolyodban. Lehet csípős, édes, mustáros: egyikkel sem nyúlhatsz mellé.

Link másolása

Itt a nyár, így érdemes elővenned a grillező készletet, beszerezned a szükséges mennyiségű faszenet és természetesen a sütni való húst. Ha a szabadban sütögetnél, akkor mindenképpen pácold be a húsokat, akár egy nappal előtte, de pár órát feltétlenül hagyd pihenni a fűszeres lében.

Kaphatóak gyors grillpácok, melyek fél óra alatt átjárják a húst, de ezek nem olyan finomak, mintha te kevernéd ki, ráadásul rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.Találd meg a kedvenc összeállításotokat, és kísérletezz nyugodtan a páclevekkel. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Grillpác csirkéhez

Hozzávalók:

1 csésze extra szűz olívaolaj

2 fej fokhagyma

2 evőkanál tej

1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.

Mustárpác

Hozzávalók:

1 kávéskanál bors

3 evőkanál mustár

5 evőkanál olívaolaj

A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is a grillre.

Valódi barbecue

Hozzávalók:

1 teáskanál bors

cukor

1 fej hagyma

fél teáskanál chili

2 evőkanál worchestershire szósz

Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát. Akkor lesz finom, ha nem hagyod három óránál tovább pácolódni, mert különben megkeményedik a hús.

Zöldfűszeres pác

Hozzávalók:

2-3 dl olaj

4 evőkanál kefir

késhegynyi őrölt feketebors

1 evőkanál oregánó

1 evőkanál bazsalikom

1 evőkanál kakukkfű

1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly

A fűszereket szárított állapotban használd. Alaposan dörzsöld szét őket, hogy az illóolajok felszabaduljanak. Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.

Mézes-pikáns keleti pác

Hozzávalók:

1 kávéskanál chili

2 evőkanál méz

3 evőkanál olaj

2 evőkanál szójaszósz

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk