5 isteni grillpác kerti sütögetéshez
Itt a nyár, így érdemes elővenned a grillező készletet, beszerezned a szükséges mennyiségű faszenet és természetesen a sütni való húst. Ha a szabadban sütögetnél, akkor mindenképpen pácold be a húsokat, akár egy nappal előtte, de pár órát feltétlenül hagyd pihenni a fűszeres lében.
Kaphatóak gyors grillpácok, melyek fél óra alatt átjárják a húst, de ezek nem olyan finomak, mintha te kevernéd ki, ráadásul rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.Találd meg a kedvenc összeállításotokat, és kísérletezz nyugodtan a páclevekkel. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!
Grillpác csirkéhez
Hozzávalók:
1 csésze extra szűz olívaolaj
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tej
1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
só
Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.
Mustárpác
Hozzávalók:
1 kávéskanál bors
3 evőkanál mustár
5 evőkanál olívaolaj
só
A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is a grillre.
Valódi barbecue
Hozzávalók:
só
1 teáskanál bors
cukor
1 fej hagyma
fél teáskanál chili
2 evőkanál worchestershire szósz
Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát. Akkor lesz finom, ha nem hagyod három óránál tovább pácolódni, mert különben megkeményedik a hús.
Zöldfűszeres pác
Hozzávalók:
2-3 dl olaj
4 evőkanál kefir
késhegynyi őrölt feketebors
1 evőkanál oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly
A fűszereket szárított állapotban használd. Alaposan dörzsöld szét őket, hogy az illóolajok felszabaduljanak. Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.
Mézes-pikáns keleti pác
Hozzávalók:
1 kávéskanál chili
2 evőkanál méz
só
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.
További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!