hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

5 gyors sajtos recept, hogy ne töltsd a fél napot a konyhában

Itt a tavasz, itt a húsvét. Sokan nem csak vendégségbe megyünk, de vendégeket is várunk. Ha nem akarunk fél napokat a konyhában tölteni, válasszunk egyszerű, könnyű és trendi recepteket, amikkel egy kis színt vihetünk a klasszikus menüsorok mellé.
Szponzorált tartalom (x), szöveg: Vass Adrienn, kép: Csákvári Péter - szmo.hu
2017. április 14.

hirdetés

Anya vagy a mama főztjét nem lehet überelni, de ezek a fogások is betalálnak majd!

Ne csak húsokban gondolkodjunk! Egyre többen cserélik az óriási sonkákat és kolbászokat könnyebb ételekre. A sajt jó alternatíva lehet, hiszen izgalmas és sokszínű alapanyag, amiből jó pár laktózmentes és light verzió is kapható, tehát szinte mindenkinek kedvezhetünk vele.

És végre vegetáriánus barátaink sem csak a körethez és a rántott gombához tudnak nyúlni.

Előételek:

Tormás sajtkrémleves

hirdetés
Hozzávalók 2-3 személyre:

100 g Karaván tömlős sajtkrém

100 g Medve tömlős sajtkrém

200 ml tejszín

1 dl víz

fehérbors

egy fej vöröshagyma

olaj

reszelt torma

sajtleves

Elkészítés:A hagymát olajon üvegesre dinszteljük, erre jön a többi hozzávaló szépen egymás után. Éppen csak összeforraljuk, majd összeturmixoljuk az egészet. Ízlés szerint bacon, kolbász vagy zöldségchipssel is turbózhatjuk, de a reszelt torma önmagában is különlegessé teszi.

Medvehagymás - sajtos tojássaláta

Hozzávalók 2-3 személyre:

30 g Pannónia Light sajt

30 g Karaván füstölt sajt

3 keményre főtt tojás

5 levél medvehagyma (ha az nincs, egy jó csokor snidling, vagy egy szál póréhagyma is megfelel)

3 ek tejföl

1 ek majonéz

1 tk mustár

1 tk cukor

bors

tojássaláta

Elkészítés:A kétféle sajttal bolondított tojássalátát a durvára vágott medvehagyma egészen új dimenzióba emeli. Csak arra kell figyelni, hogy a sajt és tojásdarabok nagyjából egyformák legyenek. Elronthatatlan, ugyanakkor izgalmas köret.

Sütőben sült camembert, sajtos-diós rúddal

Hozzávalók:

Tihany Válogatás Ínyenc Camembert fokhagymás sajt

olaj

előre csomagolt leveles tészta (hűtőpultos vagy fagyasztott verzió)

1 tojás

Pannónia sajt (Eredeti)

dió

FŐKÉP

Elkészítés:A leveles tésztát előrecsomagoltan venni egyáltalán nem bűn, de sokat spórolhatunk az időnkkel, ha ezt választjuk. A csomagoláson leírtak alapján járjunk el vele. Szeleteljük, kenjük meg tojással, majd szórjuk meg sajttal és tört dióval a sütőbe kerülés előtt. Ezekkel fogjuk a frissen sült sajtot mártogatni.

A camembert csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük sütőbe, egy kis olajjal, alufóliába csomagolva (az alufólia tetejét hagyjuk nyitva, hogy meg tudjuk pirulni a sajt).

A sajtba szúrhatunk még pluszban fokhagymát, diót, kakukkfüvet vagy rozmaringot is.

Egyszerű, de nagyszerű vendégváró étel!

A tésztának és a sajtnak is megfelelő a 200 fokos sütő, és 15 perc után már gyakran nézegessük, ha még nem készült el.

Főételek:

Sajtos - zöldséges quesadilla

Hozzávalók 4 személyre:

4 tortilla lap

200 g Milkana Creamy szeletelt sajt

1 doboz joghurt

A zöldséges töltelékhez:

1 doboz shimeji gomba

fél padlizsán

1 kisebb fej vöröshagyma

1 sárga kaliforniai paprika

1 piros kaliforniai paprika

1 paradicsom

bors

toltilla

Elkészítés:A zöldségeket összesütjük. Egy vastagabb lecsóra emlékeztető ragut kell kapnunk a végén. Ezt a ragut és a sajtot is négyfelé osztjuk, és megtöltjük vele a tortilla lapokat.

Félbe hajtjuk, majd közepes lángon, serpenyőben készre sütjük. Ha elkezd kifolyni a sajt, jó úton járunk. Szeleteljük és tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.

Rozmaringos - sajtos csirke

Hozzávalók 2-3 személyre:

100 g Pannónia Bársony

4 db csirke felsőcomb

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma

1 kis pohár joghurt

1 kis pohár tejföl

2 ág rozmaring

bors

olaj

csirke

Elkészítés:Az étel titka a friss fűszer mellett az, hogy ne sajnáljuk belőle a hagymát, majd a tetejéről a sajtot. Felszeleteljük a hagymákat, összekeverjük a fűszerekkel és a folyékony alapanyagokkal, majd minden mehet egyben a beolajozott sütőtálba, a csirkére. Egyedül a reszelt sajt kerül majd csak rá utolsó lépésben, egy kis pirításra. 200 fokra előmelegített sütőbe csúsztatjuk.

A csirke először levet ereszt majd, ezt szépen lassan el kell sütni alóla. Ha a teteje túlpirulna, süssük alufólia vagy sütőpapír alatt!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk